Bijna met pensioen….

DSCF3634Goh wat klinkt het opeens oud maar zo voel ik het helemaal niet hoor, maar als ik het mag beleven over een week ben ik officieel met pensioen en krijg ik mijn eerste AOW.
Heb er naar uit gekeken om van die gemeente af te zijn, niet voor alles wat je doet verantwoording te hoeven afleggen. Op te geven wanneer je op vakantie gaat, niet dat ik dat ooit gedaan heb hoor als ik gewoon in Nederland blijf zou ik zo weer thuis zijn ook dacht ik altijd en langer dan een weekje ga ik meestal toch niet.
IMG_2337Niet meer solliciteren, niet dat ik dat ook gedaan heb de laatste vier jaren niet meer, vond het gewoon onzin en het werd toch nooit gecontroleerd. Had van de directeur sociale zaken, een voormalige collega van me, wel gehoord dat deze groep waartoe ik behoorde, oudere die werkeloos zijn geworden buiten hun schuld, niet zo gecontroleerd werd.
Maar goed verder heb ik genoeg ellende met die gemeente gehad dus blij er van af te zijn.
Pensioen heb ik weinig, lang een eigen winkel gehad, mijn exgenoot had veel verschillende werkgevers daarna gehad. Heb zelf nog een klein pensioentje opgebouwd maar dat zet ook geen zoden aan de dijk.
DSCF3636Mijn AOW is wel een paar honderd euro meer dan mijn uitkering maar ik reken me niet rijk want hoewel het met de economie zo goed gaat, iedereen het beter gaat krijgen als je alle praatjes moet geloven, vraag ik het me wel af of ik er per saldo nog op vooruit ga.
De zorgverzekering wordt duurder, de BTW gaat omhoog, mijn huurtoeslag omlaag omdat ik meer inkomen heb, de energie wordt aanzienlijk duurder. Mijn kwijtschelding van gemeentebelastingen die ik automatisch kreeg zullen wel vervallen, de eenmalige toeslag krijg ik niet meer…..
Nou tel maar op…. ach ik zie het wel. Ik red me nu ook en iedere euro die ik meer heb ik is alleen maar meegenomen.  Wel hoef ik natuurlijk niet mijn inkomsten van het café waar ik nog steeds werk niet te korten.
Ik zie wel hoe het uitpakt allemaal. IMG_2307
Morgen ga ik even twee daagjes met mijn zusje op stap. Eerst naar Valkenburg, daar overnachten we en dan zien we wel wat we de tweede dag gaan doen. Heb er wel zin in, ben er al een paar keer eerder geweest, inmiddels wel weer wat jaartjes geleden. Het is er echt gezellig daar in deze tijd. Overdekte en verwarmde terrassen. In de grotten kerstmarkten meestal met een speciaal thema. Op woensdagavond schijnt er een parade te zijn…. dus we gaan er voor…..
Lekker treinen samen, dat op zich is al gezellig…..

 

 

22 gedachten over “Bijna met pensioen….

 1. Hele fijne dagen in Valkenburg. Het wordt er iid allemaal niet beter op qua kosten. Het rijst allemaal de pan uit. Veel mensen zullen moeite krijgen om de eindjes aan elkaar te knopen. Wanneer houdt het eens op vraag ik me dan af.

  1. Ja ik denk ook niet dat ik er veel op vooruit zal gaan maar goed het is zo het is…en daar moet ik het mee doen. Ik klaag niet hoor. Eigenlijk leven wel toch wel in een heel luxe land.

 2. Ik wens jou een mooi en lang leven.
  En hoe dat met je pensioen zal aflopen?
  De politiek zal het ons wel weer leren.
  Iets minder hier en nog iets minder daar ….

  Vredelievende groet,

  1. Dank je Rob. Als ik de luxe zie die we eigenlijk best hebben toch. Als ik bij de Hema mijn verslaving drink (bakje koffie caffeïne vrij) dan zit het er altijd vol. Momenteel de winkels vol eten en extra’s….karren vol boodschappen. Weet ook wel niet iedereen hoor……dat besef ik ook wel, de voedselbanken zijn er niet voor niets.

 3. Lekker genieten van je pensioen. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat erg prettig is. Je kunt doen wat je wilt, en laten wat je niet wilt. Het is alleen (althans voor mij) zo heel af en toe wel eens moeilijk om structuur in je dag te krijgen. Maar daar hebben ze het volgende op gevonden: vrijwilligerswerk, kleinkinderen, uitjes met je zus(sen) 😄😄

  1. Ja je noemt de goede dingen op. Ik blijf nog wel een paar ochtenden werken ook. En inderdaad met vrijwilligerswerk, kleindochter, zus, familie, naar vriend gaan in Apeldoor of hij lange weekenden hier…… komt vast helemaal goed.

 4. Er zal voor jou verder niet veel veranderen nu je met pensioen kan, alleen wat lastige dingen vallen weg dus dat is mooi. Veel plezier in Valkenburg, ik was er destijds net te vroeg voor de kerstmarkten .

  1. Was er zo leuk zal er nog wel eens een blogje over tegen aan gooien. Ga er per saldo toch zo’n 200 euro op vooruit dus dat vind ik nog wel de moeite. Kan nu ook er mee rondkomen dus iets ruimere marge is niet verkeerd.

    1. Ja in vijf jaar tijd toch qua salaris gehalveerd ongeveer dan moet je echt wel even gaan zitten rekenen en doen> Vandaar mijn auto verkocht dat was een flinke hap en daar doe ik liever andere dingen voor. Tering naar de nering. Zo ben ik ook wel opgevoed. Dat blijft toch wel in me zitten…..

      1. Ja dat is ook zo. Niet alleen jongeren hoor. Heb een tijdje in de cliënten raad gezeten toen ik net gescheiden was en een jaar nog geen werk had. Als je het dan hoort hoeveel schulden mensen hebben. Pfff lijkt me vreselijk.

  1. Nou ja heb wel weer verschillende keren moeten bellen want ze hadden weer niet betaald. maar goed inmiddels is het geregeld en heb ik de afrekening gekregen en mijn vakantiegeld zelfs al. Dus ben er nu vanaf. Heerlijk. Ga er toch per saldo na alles gerekend te hebben nog 200 euro op vooruit permaand . Nou ja dat weet je wel, dat is best veel geld voor ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s