Allemaal kadogies…….

IMG_3635 (2)Als je bijna jarig ben en ook een portemonnee vol hebt van al die pasjes krijg je ook weer aanbiedingen, kortingen of cadeautjes.
Vaak heb je er weinig aan want dan moet je weer bijvoorbeeld eerst voor minimaal 50,00 iets kopen om 5,00 korting te krijgen zoals bij de ANWB en MS Mode. Dan denk ik ook, steek het lekker in je……. je weet wel wat heb je daar nou aan dat is toch geen cadeautje.
Nee dan de Hema haha, hoezo bevooroordeeld maar daar kreeg ik gisteren 2,50 korting omdat ik daar een zorgverzekering heb en vanmorgen kreeg ik een gratis tompouce in een mooi doosje voor mijn verjaardag.
Smaakte heerlijk.  Gisteren viel ik ook nog in de prijzen bij het klaverjassen in mijn stamcafé.  Eigenlijk altijd wel een van de leukste kaartavonden van het jaar.
Iedereen toch wel in een goede stemming, gezelligheid, geen “mes op tafel” mentaliteit.
Zelf had ik dit keer niet zo heel goed gekaart maar van de 36 was ik 14e geworden. Ik won daarmee nog wel een kip.
Mijn zusje die er ook was met haar man viel heel goed in de prijzen bij de verloting, ze won een gourmetstel, een rollade en een kalkoen van 3 kg.  Nu had ze al tegen haar man gezegd van te voren als we kip of kalkoen winnen dan geven we het weg of laten we het doordraaien dus de kalkoen kwam mijn kant op.  Dat wordt morgen dus slachten en braden. Bij een goede slager vandaan en beesten die een goed leven gehad hebben (voor de vega’s etc ) Kerstminiaturen-in-MergelRijk-Valkenburg
Kreeg ook nog een mailtje van het vrijwilligerswerk dat ik een kerstpakket op kan halen, begreep dat het geen eten is maar een soort code dat je iets kan bestellen, ik zie het wel maandag.
En van Wim had ik een bon gekregen voor een gratis kaartje voor Mergelland, wat was dat leuk zeg maar daar later een blogje over. Toch ook 7 euro waard. Vandaag de laatste boodschappen gedaan, had het dit jaar goed gepland, gewoon iedere keer als ik in de winkels was al wat meenemen, geen gestress, gedoe zoals je zoveel ziet momenteel. Vanmiddag reden ze me bijna van de sokken om een parkeerplaats te bemachtigen, zo druk was het overal. Dan ben ik toch maar weer blij met mijn fietsje en heb daar geen last van.Hartjes kerst
Maar het mooiste cadeautje lag vandaag in mijn brievenbus. Gisteren schreef ik over mijn oude huisarts en vandaag lag er een kaartje in de brievenbus waarin stond:
Het was eergisteren een fijn gesprek met je, mooi dat je zo van je leven kunt genieten. Ook van Margriet (zijn vrouw) een goede kerst en een gelukkig 2019.  Dat is toch superleuk……

14 gedachten over “Allemaal kadogies…….

  1. Kan me goed voorstellen dat dat kaartje van de huisarts je veel doet. We zouden allemaal dergelijke dingen vaker moeten doen, zoveel waardevoller dan een FB reactie

  2. Gewelsig wat bof je. Zo’n huisarts is wel bijzonder, de meesten zijn heel afstandelijk. Zelf heb ik niet te klagen hoor!

  3. Mijn huisarts zou me na 2 weken bellen hoe Henk het met de pilletjes doet…… niets gehoord!De huisartsen van tegenwoordig hebben hun patiënten niet meer zo in beeld. Deze is natuurlijk nog van het oude stempel maar zal niet meer werken denk ik. Ik heb helemaal geen kaartjes van winkels dus krijg ook geen cadeautjes die ik zelf moet betalen;-)

    1. Klopt hoor dit is er nog een van het oude stempel. Toch beetje nalatig dat ze dan niet even toch bellen al is het maar een assistente of zo. Voelt dan niet echt goed aan toch. Juist door onze gemeenschappelijk belevingen of hoe noem je dat was er naast de arts/patiënt verhouding ook gewoon van ouders die hetzelfde meegemaakt hadden. En zie hem nog iedere dag langs mijn huis wandelen en regelmatig komt ie een praatje maken…… waardevol.

  4. Wat mooi die reactie van je oude huisarts.
    Qua eten val je dus goed in de prijzen 🙂
    Op het vrijwilligerswerk krijgen wij al jaren een code, zodat we zelf wat op internet kunnen bestellen. Altijd wel ruime keuze en lekker op je gemak uitzoeken. Al moet ik zeggen dat een echt ouderwets kerstpakket ook wel wat heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s