Fijne feestdagen…

48417949_10156028442193008_4047302520886788096_nBeetje dubbel is het allemaal wel vandaag. Vanmiddag kwam mijn lief, hij is jarig vandaag en was eerst nog naar zijn moeder geweest. Gezellig gegeten samen, cadeautje gegeven waar ie blij mee was een tajine voor hem gekocht daar had ie het al vaak over gehad en hij was helemaal verrast dat ik dat nog wist. Mooi toch.
Maar met het dubbele bedoelde ik toch wel de “talk of the town”. Vannacht is ook de jonge vrouw overleden.
In de auto zaten vier broers en een vrouw waarmee een van de broers een relatie mee had. Ze waren naar een doopdienst van een familielid geweest en kregen ruzie met een andere auto op de weg. Die stopte plotseling waardoor ook zij moesten remmen en ongeveer gelanceerd werden door een achteropkomende bus en in de sloot belandden met alle ellendige gevolgen van dien. Een gezin waar een kind overleden, de andere drie gewond in het ziekenhuis nog en de schoondochter ook overleden. En om het verhaal nog triester te maken verloor de overleden vrouw een aantal jaren geleden haar broer die op missie was in Afghanistan.  Ben destijds nog geweest bij de herdenkingsdienst voor de krant.Twee gezinnen in diepe bedroefdheid.
Vandaar mijn dubbele gevoel vandaag en ik weet ook wel hoor. Het zijn geen naaste familieleden maar iedereen in het dorp praat er over. Ik noemde de vier broers altijd de Daltons, zag ze zo nu en dan wel eens in het café en als ze dan naast elkaar zaten leken ze daar wel op. Twee waren bij de vrijwillige brandweer dus die kwam ik ook regelmatig tegen bij calamiteiten of jubilea. En op FB zie ik alleen maar steunbetuigingen want zoveel mensen kenden de mannen en de vrouw. Willem
Nou ja genoeg er over al blijft het heel de dag toch wel door mijn hoofd spoken.
Morgen ga ik toch Kerstfeest vieren. De eerste van mijn kleindochter, ze komen morgenochtend want ik ben dan ook jarig. Ben daar natuurlijk heel blij mee en kijk er ook naar uit.  En ’s middags komen en nog wat mensen eten, niet zo groots als vroeger meer maar wel gezellig.
Ik wens iedereen fijne, warme en vooral gezonde feestdagen met elkaar of alleen, die zijn er ook natuurlijk. Het gebeuren van gisteren heeft me wel weer opnieuw geleerd om nu toch te genieten van het leven biedt.

13 gedachten over “Fijne feestdagen…

  1. Toen ik het op de radio hoorde moest ik ook meteen aan jou denken, ik snap ook wel dat het je bezig houdt. Heel erg dit soort dingen en extra triest in deze feestelijke periode.
    Wel toevallig dat Wim en jij zo kort na elkaar jarig zijn , het wordt vast tóch een mooie verjaardag morgen en daar mag je natuurlijk ten volle van genieten. Heel fijne dagen samen.

  2. Gefeliciteerd lieve Anneke, en geniet vandaag van je eerste kerst met je kleinkind. Vreselijk dat ongeluk, ongelofelijk wat mensen elkaar aandoen. In Oostzaan was een soortgelijke ruzie op de weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s