Dit jaar……

41247514_23842974263560772_6821959073227866112_n.pngDe laatste dag van het jaar en eigenlijk de laatste week kijk ik toch wel regelmatig terug op dit jaar. Een heel bijzonder jaar werd het voor mij in veel opzichten.
Het belangrijkste natuurlijk 23 januari dat mijn kleindochter Yenthe werd geboren. Een zo blije maar ook zo emotionele gebeurtenis en de blijdschap dat ze gezond was, een prachtige baby en nu al weer zo’n geweldig leuk kleinkind, al weer bijna  lopend waar ik het hele jaar al zo van genoten heb.
De zo moeilijke beslissing om niet op te gaan passen, achteraf een heel goede beslissing maar hoe graag was ik wel een oppasoma geweest maar het is goed zo. De rollercoaster waarin ik terecht kwam door al mijn eigen herinneringen aan mijn eigen “meisjes” die zo sterk terug kwamen.
Ik ben de tuinoma geworden die ook een bijdrage levert aan dit jonge gezinnetje door regelmatig de tuin bij te werken. En ik stel me zo voor volgend jaar dan loopt die kleine uk al achter me aan om oma te helpen in de tuin.
Wim en Ik.jpgTwee keer geopereerd, best heftig allemaal, me nog nooit zo beroerd gevoeld dat weekend dat het helemaal mis ging. Maar ook zo mooi om te ervaren dat Wim echt een maatje voor me is in goede en slechte tijden.
Blij dat het allemaal weer achter de rug is en ik me weer helemaal gezond voel. Iets om zo dankbaar voor te zijn.
Zo’n geweldige zomer beleefd dit jaar, zowel hier als in Apeldoorn zo genoten van dat mooie weer en de weekenden samen met Wim.  Veel gewandeld en gefietst in de natuur, wat dat betreft en nog veel meer zitten we zo op een lijn. Hij voegt zoveel moois toe aan mijn leven.
Dit jaar ook vaak gekozen voor mezelf, de dingen doen die ik leuk vind zoals gaan fotograferen. De polder, de natuur ingaan voor mij puur genieten.
Officieel met pensioen gegaan, aow-er geworden. Zo opgelucht van de gemeente af te zijn. (Al moest ik deze laatste maand gewoon weer drie keer bellen omdat ze me niet uitbetaald hadden, ze leren het ook nooit maar het is weer goed gekomen).
Kortom een jaar dat alles in zich had, diepe emoties, liefde, verdriet alles zoals het leven is…….
Voor iedereen voor 2019 vooral gezondheid (toch het allerbelangrijkste) liefde en een mooi jaar gewenst……. en heb het goed…….

Anneke-designstyle-cartoon-m.png

22 gedachten over “Dit jaar……

 1. Alles bij elkaar een heel mooi jaaroverzicht.Die kleine drop wordt natuurlijk alléén maar leuker en grappiger en ik denk dat je er meer rust mee gaat krijgen zodra ze over de leeftijd van Angela heen is. Dat 2019 maar minstens net zo mooi mag worden voor je.

 2. Je bent en blijft een geweldige oma en een heel erg waardevolle ook nog. De beslissing was goed, je onzeker voelen op momenten dat je verantwoordelijk voelt voor zo’n kleintje is lastiger dan niet oppassen! Veel geluk en gezondheid in het nieuwe jaar Anneke!

   1. Tuurlijk herkent ze je, je ziet haar toch regelmatig? Je bouwt nu al een band op met haar, zo heerlijk.. Ik heb altijd gezegd dat ik er zal zijn als ze me nodig hebben, dag en nacht. Maar structureel oppassen had ik nooit gedaan. Was niet aan de orde in mijn geval ook, maar mijn moeder deed dat ook niet.. Toevallig was er vanavond iets over in het nieuws. Dat veel grootouders oppassen om hun kinderen te helpen, maar het eigenlijk niet willen. Zo ken ik ook een paar mensen. Dat is zuur hoor…

    1. Ja ik zie haar best veel eigenlijk, pas een keer vier keer in de week maar dat is wel een uitzondering natuurlijk. Meestal een keer per week. Ik ken ook mensen die het liever niet doen. Heb ook geen spijt van mijn keuze die ik gemaakt heb.

 3. Lieve Anneke,
  Een beetje nogal erg te laat maar alsnog de allerbeste wensen voor 2019. Voor jou en al je dierbaren. Blijf goed voor jezelf zorgen (lees: lekker een bakkie blijven doen bij de Hema) en erop uitgaan. Lieve groet,
  Kakel.

  1. Wat fijn om weer eens wat van jou te horen Mirjam. Heb al zoveel keren als ik door Krimpen fietste aan je gedacht……hoop je gauw weer te lezen ook. Voor jou en die je dierbaar zijn ook de beste wensen voor 2019…… heb je gemist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s