Geef nooit op……..

img_3741Pff wat een gedoe is dat zeg het aansluiten van die televisie boven. Heel mijn huis staat er door op zijn kop overal staat en hangt wat van gereedschap, kabels, opzij geschoven kastjes. Stof overal van het boren en hakken.
Nu ben ik echt geen poetser maar hou wel van een beetje opgeruimd huis dat ik niet overal mijn benen over breek als ik daar loop en zo voelt het nu wel een beetje aan.
Zoals ik al eerder schreef moest er dus een kabeltje van boven naar beneden komen achter een mooie constructie die alle kabeltjes weggewerkt heeft.
Maar zo’n dun kabeltje laat zich niet zomaar naar beneden vallen in een gaatje en door dubbele plafonds dus daar moest ik wat op verzinnen.
Had nog een ijzeren pin en maakte het kabeltje daaraan vast maar halverwege voelde ik het al (ervaren visser dan voel je of er nog iets aan de haak zit, dat is dus vergelijkbaar) hij was los weer.
Weet niet hoeveel keren ik al van boven naar beneden was gelopen inmiddels om te kijken en op een gegeven moment dacht ik wel, ik geef het op. Wacht wel tot vrijdag tot Peter komt dan doen we het samen wel verder.
Toch nog een zaklamp er bij gepakt en in het gaatje gekeken waar de kabel door moest en opeens begon het te borrelen en dacht ik. “Kom op, je laat je toch niet door zo’n stukje steen tegenhouden om die kabel beneden te krijgen”. Weer naar beneden hamer en bijtel gehaald en gaan hakken in het cement om het gaatje groter te krijgen. En verdraaid dat lukte nog aardig ook. Wel meer stof weer natuurlijk, dat valt wel gemakkelijk naar beneden ;).
Het even wat anders aangepakt, in plaats van 1 staaf, 3 staven ijzer met de kabel er aan geplakt met tape en door het gat laten zakken. img_3740Dat was nu zo groot dat het ging. Ik liet de kabel vieren en voelde dat de spanning er op bleef tot het weer stopte.
Of hij is beneden dacht ik of hij is er weer af. Gauw opnieuw naar beneden en HALLELUJA hij was beneden, klus geklaard dus.
Peter zal er vrijdag nieuwe stekkertjes aanzetten, daarna ik alles weer mooi wegwerken in kabelgootjes. Als dat allemaal lukt zal ik toch weer tv boven moeten hebben…… Pffff wat een gedoe zeg. Maar toch ook wel een beetje trots weer op mezelf dat ik het bijltje er niet bij neergegooid heb………..

16 gedachten over “Geef nooit op……..

    1. Ik lees nu op mijn tablet dus hoef die alleen weg te leggen of hij valt om. Kan daar ook nog zonder bril lezen en heb geen licht nodig. Dus wat dat betreft heb al weer een aantal boeken inmiddels gelezen. Maar soms mis ik mijn tv nog wel.

  1. Je hebt het geweldig gedaan. Je bent echt een selfmade woman van de bovenste plank (of etage).
    Knap hoor.
    Hierboven hebben we tegenwoordig een digitaal kastje nodig. Want Ziggo vond het nodig om de stekker uit de analoge TV zenders te halen. Stom gedoe. Moet er weer geld ingestoken worden en zo goed is dat TV aanbod nu ook weer niet. Ik houd het voorlopig maar bij DVD/TV en begin pas weer wat te doen als ik ooit een TV heb met ingebouwd kastje.

    1. Daarom moet ik nu ook een andere aansluiting. Had boven nog een anologe tv idd van Ziggo 11 jaar gratis gehad en nu de stekker er uit. Dus vandaar dat er iets anders “moet” komen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s