Tussen de buien door….

Vandaag een dag met heel wisselend weer, felle buien, zon, grijs bewolkt, veel wind.
Ik doe het er maar mee het is niet anders. Mijn plannen om naar Schiedam te gaan vandaag maar even uitgesteld naar morgen want het is toch nog wel een stukkie fietsen naar de metro. Zou gewoon ook de bus kunnen nemen maar daar heb ik dan weer een hekel aan. Rekening houden met bustijden, ga liever fietsen en dan met de metro dus hopen dat het morgen wat beter is.
Ondanks dat toch gekeken of er tussen de buien door ergens een droge periode kwam om toch een stukje te gaan fietsen.  En dat kwam er hoor, zag een zonnetje en dacht even op de pedalen en ik vond het heerlijk.  Jagende wolken in de lucht en nog getracteerd worden op een prachtige regenboog waarvoor ik dan nog wel even afstapte.
Een paar druppels regen onderweg maar het was te verwaarlozen. Op de heenweg zelfs nog even wat paddenstoelen op de foto gezet. Normaliter ga ik door mijn knieën daarvoor maar met deze natte ondergrond ook voor mij net te veel van het goede dus van bovenaf genomen en dat kan ook nog mooie plaatjes geven (althans dat vind ik). Zoals de natuur het soms arrangeert kan ik niet aan tippen.

Op de terugweg zag ik echt in de verte en ook de kant waar ik geen ging de buien aan de lucht hangen en gewoon snel bewegen. Een fascinerend gezicht maar ook meteen de waarschuwing om toch maar zonder veel omwegen naar huis te gaan fietsen.
Ik had geluk, net mijn fiets binnen werd het een kwartier later opeens heel donker in huis en zag ik natte sneeuw en allerlei viezigheid uit de lucht komen vallen.
Tussen de buien door, gebofd dit keer en droog over gekomen…… blij toch even buiten te zijn geweest.  En de pot met goud, zoals beloofd aan het einde van de regenboog weer niet gevonden.

17 gedachten over “Tussen de buien door….

  1. Voor mij zit die pot met goud in je fototoestel. Joh, je knipt de ene na de andere prachtfoto. Moet ook wel een prima toestel zijn. Vooral die twee foto’s met boom (onder en rechts van de regenboogfoto’s) vind ik van grote schoonheid, vooral ook vanwege die bijzondere, grijze lucht.
    En je stukje is natuurlijk ook mooi. Het genieten en het hier en nu zijn, komt er zo duidelijk uit.

  2. Maar je foto’s hebben de hoofdprijs hoor;-) Dapper om op zo’n wisselvallige dag toch op de fiets te stappen. Maar tussen de buiten door dus toch nog veel moois op de foto kunnen zetten.

  3. Prachtige foto,’s. Er ia bijna altijd wel een moment op de dag dat je er even uit kan, zin hebben is wat anders. Wij kijken meestal even op de buienradar maar die heeft het ook weleens mis tot ergernis van mijn man. Mij deert het niet, genoeg droge kleren in de kast.

    1. Ik mis ook vaak dingen op buienradar hoor, of ik kijk in mijn dorp en regent het in het naburige dorp. Maar inderdaad zeker op de terugweg vind ik niet niet zo erg een keer nat te regenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s