Daar word ik vrolijk van…….

Dit weer, en met mij denk ik veel mensen, een zonnetje beetje vriezend, je ziet de mensen gewoon genieten er van. Een beetje bijkomen na een aantal weken van dat sombere, grijze weer.
Mijn weer hoor, heerlijk.
Het is koud, zei iemand tegen me, maar ik vond het met die harde wind, buien en grijze zooi veel kouder dan nu met dat licht vriezende weer.
Gezellig met mijn zusje op pad gegaan vandaag, niets bijzonders gedaan, wat winkelen, lunchen samen beetje kletsen.
Zij is een tijdje geleden begonnen als vrijwilligster in een cultureel centrum en heeft daar aardig haar draai gevonden nadat ze helemaal gestopt was met werken. En dat vind ik leuk voor haar.
Bovendien levert het ook nog leuke verhalen op.
Thuisgekomen zag ik iets wegschieten in de tuin, keek nog even beter en zag een roodborstje scharrelen onder de planten.
Daar word ik altijd zo vrolijk van, eigenlijk ieder jaar zie ik er wel een in de tuin maar dit jaar zijn er gewoon zo weinig vogels in mijn tuin.
Ondanks mijn nieuwe vogelhuisje, genoeg aanbod van voer zijn er veel minder dan andere jaren.

Maar nu daar was toch weer een roodborstje. Ik strooide wat voer op de grond want het zijn nu eenmaal scharrelaars die het liefst op de grond eten zoeken en ja hoor even later kwam ie tevoorschijn en begon te smikkelen. Wat mij weer de gelegenheid gaf om een paar foto’s door het raam te maken.
Even later zie ik nummero twee, ook een van mijn favoriete vogels wat komen eten, Pa merel. Daar ben ik ook blij mee.
Hoop dat er de komende dagen nog meer vogels zullen komen eten bij mijn voertafels of wat drinken in mijn vijver. Ze zijn van harte welkom.

22 gedachten over “Daar word ik vrolijk van…….

 1. Bij mij is het drukker dan vorig jaar, de bonte specht komt ook regelmatig langs en we gaan nu ook verschillen in hun gedrag zien. Een kleinere zoekt de hele boom af, een andere blijft angstvallig laag.
  En we hebben veel verschillende vinken
  Sinds paar dagen een nog onbekend vogeltjes, lijkt op heggemus maar dat zijn ook scharrelaars en deze zit juist hoog en buitelt enorm en zit nauwelijks stil zodat ik, met boek in de hand, de details goed kan zien. Verrekijker ligt ook onder handbereik.

 2. Zálig weer en zeker niét koud vandaag. Ik heb zelfs niet eens handschoenen aan gehad en iets op m’n hoofd was ook niet nodig. Henk natuurlijk wel in volle bepakking want die zit grotendeels stil.
  Door de lange herfst hebben vogels waarschijnlijk gewoon meer dan genoeg eten dus ze hebben onze tuinen niet nodig. Ik zie toch nog wel regelmatig van alles in de tuin scharrelen, ook een roodborstje en zeker merels.

 3. Oh enig hè zo’n roodborstje. Hier komt er ook heel af en toe eentje langs. Hij kijkt een beetje rond en pikt hier en daar wat op, maar is ook altijd weer snel verdwenen!
  Dit weer is heerlijk. Gisteren gewandeld, waren we al gewend van ons vakantietje vorige week. Stappenteller mee en kijken waar we uitkomen, vanmiddag weer!

 4. Kleurloze hemel

  wat andere mensen ook beweren
  en ik beticht hen niet van liegen
  doch ik zie minder vogels vliegen
  al hebben velen opvallende veren

  Door het veelvuldig gebruik van pesticiden sterven er steeds meer vogels, en dit is helaas de harde realiteit, Anneke.
  Lenjef

 5. Mooie foto’s. Merels en roodborstje kunnen elkaar totaal niet velen. Territorium bewaken doen de merels en daar past de roodborst niet in. Ik zie ze regelmatig achter elkaar aan zitten. Gelukkig hebben we een groot erf zodat ze elkaar niet de hele dag zien.

 6. Lekker was het he, dat vriesweer met een zonnetje …….. helaas nu sneeuw.
  Wat leuk zo’n roodborstje he ……… ik hang niets meer op mijn balkon, daar komen alleen maar eksters, duiven en kraaien op af, en die kleintjes komen hier niet meer aan bod.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s