Hoezo Blue Monday…….

Dit is wel mijn weertje hoor, heerlijk die zon, blauwe luchten…..en er op uit gaan op de fiets en hier en daar een stuk gaan lopen. Hoezo blue monday dus……hoewel blauwe luchten weerspiegeld in het water dus toch een blue monday.
Gisteren eerst een paar uurtjes bij mijn allerliefste en bijna al weer 1 jarige kleindochter (en zoon en schoondochter ook lief natuurlijk haha) geweest en op de terugweg een lange route genomen door een natuurgebied.
Het was er onwijs druk en op sommige plaatsen ook nog behoorlijk glad, net een ijsbaan op de fietspaden. de loetDie stukken ging ik dan maar lopen. Ook geen straf met dit weer.
Voor ’t eerst een deel van de was weer buiten gedroogd, wat rook het heerlijk die lakens.
Het blijft veel langer licht met dit mooie weer merk je dat opeens. Half zes pas echt de lichten aan…..
Met dit waar is het voor mij echt puur genieten om door de polder te fietsen, hier en daar wat foto’s te maken zoals bijvoorbeeld van de ijspegels in de bomen.
Ik zie echt honderden smienten in de lucht mooie patronen maken en een plekkie zoeken om te landen. Vandaag ook weer op pad gegaan. Als ik op weg ga merk ik dat de wind gedraaid is van oost naar zuidwest en dat betekent meestal ander weer. Dat geven ze ook op voor morgen sneeuw dus. Vandaar dat ik vandaag nog even een flink rondje ben gaan fietsen. Want met sneeuw wordt het meestal ook weer glad, wel mooi om te gaan wandelen maar om dan een eind te gaan fietsen beter maar niet.
Onderweg een verdwaalde kievit gespot, overwinteraar of vroege vogel ik weet het niet.
Zag ook nog opeens rode paddenstoelen/zwammen. Heb gekeken in natuurboeken en

volgens mij zijn het rode bekerzwammen of rode kelkzwammen. Drie boeken gekeken maar kwam er niet helemaal uit. Maar wel echt heel mooi en blij met deze vondst.
Dit weer geeft me ook energie…..wat een zonnetje al niet kan doen met mensen. De mensen zijn ook veel vriendelijker, onderweg ook. Ze zeggen vaker gedag, kijken niet zo somber en chagrijnig en goed voor de natuur. Wat wil een mens nog meer, ik niet veel hoor.

24 gedachten over “Hoezo Blue Monday…….

 1. Mooi de kiviet, teken dat we naar de lente gaan maar ik denk dat het een overwinteraar is. De paddestoel lijkt wat op een varkensoor paddestoel alleen de kleur is te rood. Wel erg apart!

  1. Denk ook een overwinteraar hoor ik zie er zo nu en dan nog wel eens. Het schijnt een rode kelkzwam te zijn begreep ik van mijn paddenstoelensite. vond ze wel heel mooi zo kleurig tussen al dat bruine en grijze.

 2. Ik jubel met je mee hoor, wat was het heerlijk buiten al heb ik het dan gelaten bij een wandeling van een uur langs het Noord A in Zoetermeer. Wat een onwijs mooie paddenstoelen heb je gepot, zó rood zag ik ze nog nooit.

  1. Het was inderdaad heerlijk vandaag ook weer. Had deze paddenstoelen ook nog nooit gezien in de winter. Met sneeuw erbij lijken ze me nog mooiere plaatjes op te leveren. Alleen als het echt gaat sneeuwen morgen stap ik niet op de fiets dus kom ik er ook niet in de buurt..

      1. Nou dat is wel een goede deal hoor, ik kan het zelf nog makkelijk en heb er ook alle tijd voor. Alleen de zin ontbreekt nog even….;) beahalve de dagelijkse dingen dan natuurlijk.

 3. Heerlijk; buiten zijn met een stralende zon doet ons allemaal goed.
  En als het gesneeuwd heeft schijnt er ligt vanaf de grond en lijkt ook alles lichter.

 4. Een blogje om vrolijk van te worden. ik had het trouwens nog niet gedaan, de was buiten hangen. Ik dacht dat het met die kou nooit zou drogen. Toch maar eens proberen dan.
  En dan die zwammen. Nooit eerder gezien. Rode kelkzwam. Toch eens beter opletten als ik buiten loop.

 5. Op maandag ga ik in de ochtend naar sportschool en in de middag naar fysio en geen wandeling met hond. Maar het was zo mooi dat ik er tussendoor toch maar op uit ben gegaan. Lunch overgeslagen maar dat kan geen kwaad moet toch wat gewicht kwijt en als je voldoende drinkt heb je geen honger is mijn ervaring

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s