In een wit wit heel wit knollen knollen land

haas (8)Daar speelden zes hazen heel parmant……. ik zie al snel altijd het verschil in de weilanden tussen een polletje gras en een haas. Als iemand tegen mij zegt, je moet je bril eens vaker opzetten zeg ik altijd zolang ik dat nog zie en opmerk hou ik hem gewoon voor het autorijden (wat ik nooit meer doe trouwens dus draag ik hem nooit meer).
Vandaag was dat een ander verhaal natuurlijk met de sneeuw op de weilanden. Onderweg naar mijn zusje om samen wat te gaan winkelen zag ik in een weiland zes hazen rennen, spelen al weer met elkaar sparren en rechtop tegenover elkaar staan (helaas voordat ik mijn camera had was dat weer over) . Het grappige was dat er twee eenden aan kwamen vliegen en dichtbij de hazen landden. Meteen ging er een op af om ze weg te jagen…..

Echt een prachtig gezicht en ik dacht, dan maar wat later bij mijn zus, ik ga even wat foto’s maken, wetend dat als ik geen afspraak had gehad ik daar veel langer zou hebben gestaan maar goed. Dit vond ik ook al mooi om te zien.
Nu de wegen weer wat beter te berijden zijn vind ik het prachtig hoor die sneeuw die nog in de polder ligt, ik vind het toch altijd wat magisch hebben.
Ja ik weet het hoor, veel straten waar niet gestrooid wordt en trottoirs zijn voor veel mensen nog slecht te begaan en dat is dan best vervelend maar ik heb er vandaag weer van genoten. (zei ze heel egoïstisch)
img_3756 (2)img_3762 (2) (middel)Zoals vandaag dat ik toch zo’n 30 km heb gefietst en nog wat gelopen buiten voel ik wel als ik thuiskom dat als het wat warmer wordt in huis ik wel slaperig wordt. De buitenlucht doet dat toch wel met me en dan is het zaak om niet te lang en vast in slaap te vallen.
In het winkelcentrum waar we waren liepen ze reclame te maken voor brillen van specsavers en die dame moest wel heel diep bukken om de mensen iets aan te bieden. Vond het wel knap hoor om zo te kunnen lopen. Ik zou zelf binnen de kortste keren mijn benen gebroken hebben denk ik. En een nieuwe bril….nog maar niet.

16 gedachten over “In een wit wit heel wit knollen knollen land

  1. Lieve lieve Marja….. soms denk ik wel wat minder hier over schrijven omdat ik weet dat er best een aantal lezers zijn die het moeilijker hebben vooral qua gezondheid dan ik. Maar het is mijn leven. Jij kan er niets aan doen dat je gezondheid je parten speelt en minder mobiel en energiek ben. Maar ik heb toch bewondering hoe optimistisch je altijd weer doorgaat…. (al is het vaak ook wel moeilijk) Weet niet of ik dat zou kunnen hoewel als het zo is dan moet je ook weer wat natuurlijk.

 1. En wij genieten mee bij de warme kachel. 😊
  Dank voor het delen.
  Ik sta te popelen om weer te gaan ‘stromeren’. Maar zolang er zout op de weg ligt doe ik dat echt niet.

 2. Mooie fotos’s weer. Die hazen zijn veel te vroeg! Hier zieik ze ook vaak, kraaien zitten er ook vaak achteraan. Benen breken, ik kom de deur niet uit al zou ik graag willen.

 3. Helemaal geweldig die foto’s, best knap hoor dat je altijd zo makkelijk oppikt, gewoon een gave!
  En wij mogen allemaal meegenieten zonder dat we koude voetjes krijgen;-)

  1. Zie onderweg altijd wel wat maar heb niet altijd zin om af te stappen als het koud is of nat is. Ben toch wel een beetje een mooi weer fotograaf. Hoewel ijs en sneeuw dan weer een uitzondering zijn.

 4. Ik kan momenteel niet zover meer lopen om ze te zien en geniet met veel plezier hier bij jou.
  Er komen hier wel konijntjes maar nu heb ik ze nog niet gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s