Wat een woei……

windVanmorgen laat uit bed gekomen na een avondje klaverjassen in het café dat onverwacht zo gezellig was dat het én laat werd én er meer dan een afzakkertjes inschonken werden. Het is iets nieuws in het café een keer per maand met een gezellig kluppie mensen kaarten gewoon voor de fun. De laatste en de eerste hebben een klein prijsje. En ja hoor meestal verkeer ik in de bovenste regionen (zonder op te scheppen maar het is echt waar, er kwamen zelfs mensen vragen wat er met mij aan de hand was. Ben inderdaad nog nooit laatste geworden) maar deze keer was ik laatste en kreeg ik een fles wijn.
Had verder geen afspraken voor vandaag dus kon ook lekker op mijn gemakkie doen. Vast de eerste was in de machine gedaan en toen ie klaar was boven opgehangen en de tweede was er ingestopt en toch maar gaan fietsen hoewel er wel een flinke wind stond en dat is een understatement.
Maar droog en zonnig en dan kan ik er ook wel van genieten hoor die wind die zo door de polder buldert. Een paar keer dacht ik wel oei oei, goed op blijven letten dat ik niet de sloot in waai.Netherlands, Westkapelle, Light House. Woman plays with the wind during storm
Zag een paar meisjes die afgestapt waren en maar waren gaan lopen, ze konden er niet tegenin fietsen. Giebelend woeien ze bijna terug met fiets en al.
Toen ik nog jong en onbedorven was ging ik met dit weer altijd langs de IJssel lopen, jas open en proberen of je kon blijven hangen op de wind. En eigenlijk zou ik dat nu nog steeds wel willen doen.
Wat boodschappen gedaan, een bakje bij de Hema, gezellig zitten praten met een stel dat er ook heel vaak zit en weer naar huis.
Hoefde amper te trappen zo lekker ging het zonnetje er bij, je zou zo nog een stuk verder gaan fietsen ware het niet dat ik wist dat ik dan ook weer tegenwind terug zou moeten.
Thuisgekomen is de tweede was ook klaar, mijn beddengoed en ik denk, het waait zo lekker, ik hang ze buiten op.download (2) Zet er een paar extra wasknijpers (of mikken zoals mijn moeder ze altijd noemde)  op en ze wapperen heerlijk in de wind. Tegen de avond haal ik ze binnen, die geur, zo heerlijk zeg, ze zijn droog en glad gewaaid en ik kan ze zo weer op mijn bed leggen. Krijg de neiging om er meteen onder te kruipen, zo heerlijk ruikt het naar buiten maar ik hou het tegoed voor straks……… verheug me er nu al op.
Plaatjes www.

14 gedachten over “Wat een woei……

 1. Bij mij, op vierhoog, leek het alsof mijn appartement midden op zee zat, in een noordwesterstorm. Al mijn plantenbakken vlogen over het terras. Ik had ook graag mijn lakens buiten opgehangen, want ik ben ook heel erg van de frisse wind door mijn wasgoed, maar heb het toch maar niet gedaan.

 2. Bij klaverjassen komt ook wel wat geluk kijken, als je de kaart niet krijgt kun je er gewoon niets van maken. Of je had natuurlijk gewoon zin in die fles wijn en hebt expres de boel verknalt;-)
  Dapper hoor om te fietsen met die storm.

  1. Het was heerlijk om zo tegen die wind in te “tornen” zoals ik het altijd noem. Alleen als ie zo opeens van de zijkant komt bulderend over de polder dan is het best oppassen om niet per ongeluk de sloot in te waaien. Klaverjassen moet je inderdaad ook een kaart krijgen maar eigenlijk is het nog mooier om met een slechte kaart toch een goed resultaat neer te zetten. Deze avond ging beide niet maar was wel heel gezellig en dat vind ik nog veel belangrijker. En als ik dan toch slecht speel dan maar liever als laatste met een troostwijntje er bij.

   1. Lopend vind ik dat heerlijk, fietsend niet want mijn knieën trekken dat niet.
    Je hebt natuurlijk altijd nog een maat, als die een goede kaart heeft kun je met een slechte kaart nog wel winnen. 😉

    1. Ik heb het net andersom fietsen gaat me met mijn zwakke knie juist beter af dan lopen. Hoewel bij Wim loop ik tegenwoordig ook best veel. Zolang het zo nog gaat ga ik er niet mee naar de dokter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s