Afwisselend eten……

IMG_3790 (2)Ik leer het al gewoon niet fietsen een dag en niet dat ik er dan blij mee ben maar ja zoals vandaag dat het weer heel de dag regent…..pffff wat een butweer zeg. Kost me dan al moeite om ’s morgens uit mijn bed te komen als ik weer zo’n grijze lucht zie.
Maar ja had al een plannetje voor vandaag gemaakt want ik had van mijn zusje nog een doos met van die vlindermacaroni oftewel farfalle gekregen en een pak saus erbij uit een kerstpakket. Zij lusten dat niet. Zelf had ik nog deze week andijvie gekocht, gehakt en een erwtensoep pakket, allemaal in de aanbieding.
IMG_3789 (2)Dus vandaag werd het ouderwets (toen ik nog werkte deed ik dat met grote regelmaat) koken en pruttelen.
Begon met de erwtensoep die altijd maak van mager vlees, hou niet zo van die vettige erwtensoep met heel veel groentes. Vind dat leuk om het allemaal vers te snijden en het dan gewoon een tijd laten pruttelen en natuurlijk moest er een beetje geproefd worden. De rest in bakjes gedaan en af laten koelen. Uit mijn eigen tuin nog peterselie er door gedaan en van Wim had ik verse laurierblaadjes gekregen.
Tweede gerecht was een stampie andijvie, niet zo heel veel werk natuurlijk, aardappelen schillen, uitjes en spekkies doe ik er altijd door.
Ook hiervan een hapje geproefd en daarna in bakjes gedaan en in mijn bijkeuken (die heel koud is)  alles af laten koelen.
Het derde en vierde gerecht was dus pasta met Mexicaanse groentes dat vind ik zo lekker er door heen. Ook niet zo heel veel werk dus. Eerst een wok vol met farfalle en daarna nog een met elleboogjes macaroni.
Na afloop had ik dus 11 bakjes/zakjes met pastagerechten, 4 erwtensoep en 4 stamppotjes andijvie voor de vriezer. Het restje macaroni heb ik vanavond gegeten, dus van alles wat.
Vond het allemaal best geslaagd, een keer koken, een keer allemaal vuile pannen, een keer het gas aan en schoonmaken enIMG_3791 (2) dan kan ik weer 19 x een bakje uit de vriezer pakken, in de hapjespan of andere pan opwarmen en toch een verse maaltijd op mijn bord. Het bijkomend voordeel vind ik ook dat ik door zulke gerechten altijd minder vlees doe dan wanneer ik het vers maak per portie. Ik verdeel het dan over de verschillende porties en eigenlijk merk ik daar weinig van als ik het eet.
En nu maar hopen dat het de komende dagen wat droger wordt en ik weer kan gaan fietsen want daar ben ik wel weer eens aan toe ( ik overdrijf schromelijk natuurlijk want ik ben gisteren nog ruim 20 km wezen fietsen)

14 gedachten over “Afwisselend eten……

 1. Nou dat was een vruchtbare dag. het was tussen de buien door nog best wel lekker vandaag maar ja, op de fiets ben je natuurlijk kwetsbaarder voor regen, een paraplu is dan knap lastig;-)

 2. Het klinkt allemaal verrukkelijk. Jij bent voorlopig klaar met koken. Ik hoop dat je morgen fijn op de fiets kunt stappen. Ik blijf nog even binnen tot de zon schijnt en er temperaturen in dubbele cijfers worden voorspeld.

 3. Hier was het een hacheefabriekje, hele zak uien in ringen gesneden, partner sneed het vlees in stukjes en bakte alles aan, heeft ook uren staan pruttelen. Vandaag ik porties in de vriezer.
  En we aten gisteren een hele eens, het karkas heeft in de avond staan trekken en dat pluis is zo uit en gaat dat ook in porties in de vriezer als basis soep.
  We hebben 14 laden diepvries en zitten nu helemaal vol.

 4. Dat was vroeger altijd de gewoonte toch? Dat je een heleboel tegelijk kookte? Nou, je hebt de dag goed benut. Het maakt mij niet uit wat voor weer het is. Ik begin uitgeslapen aan de nieuwe dag en maak me niet druk om het weer. Ik hoorde vanmorgen ook weer zoveel mensen zeggen.. was die winter maar om. Ik snap het niet. Natuurlijk wil iedereen naar buiten en is regen niet leuk, maar we hebben er toch maar mee te dealen. Laat je niet op je kop zitten door het weer hoor, je kunt er nooit niks aan veranderen!

 5. Altijd handig, ik doe wel altijd als we een keer weg gaan voor 2dagen koken maar nooit zoveel in 1x. Mijn vriezer zou het niet aankunnen. Wel aan het zoeken naar een grotere diepvries.

  1. De laatste jaren doe ik het ook niet zoveel meer maar nu had ik allemaal dingen gekregen en aanbiedingen die uitnodigden voor een middagje koken. Kan is als het mooie weer er weer is (haha) zo iets in de magnetron schuiven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s