Ali experience

download-1Een tijdje geleden schreef ik een blogje over Ali Express (https://gewoonanneke.wordpress.com/2018/11/08/daar-komt-de-ali-express/)  waar ik een aantal dingen besteld had, het was voor mij een eerste kennismaking en een aantal mensen vroegen mijn ervaringen er mee en hier komt het dus:
In de eerste plaats moet je geen haast hebben om iets te bestellen, het is geen bol.com waar je de volgende dag je bestelling vaak al in huis hebt.
Maar uiteindelijk en dat kan soms heel lang duren kreeg ik toch alles binnen.
Ik had voornamelijk om het eens uit te proberen wat uv filtertjes besteld voor mijn camera en een klein lensje. Een extra accu voor mijn camera, statief, beschermhoesjes voor mijn lenzen. Kortom allemaal niet al te dure artikelen en aanvullingen voor mijn camera. En nog twee riemen zonder gesp.
Via de site kan je goed traceren waar je bestelling zich ergens bevindt en ik moet zeggen via mijn app is het ook grappig, zelfs een beetje verslavend om te kijken wanneer het pakje geleverd wordt.
Ik werd ook overstelpt met mailtjes in de vorm van pakketje op vliegtuig, pakketje naar locale bezorger enz.
Ik vond dat de dingen die geleverd werden heel goed verpakt zaten allemaal en de kwaliteit is ook goed althans voor de dingen die ik er mee doet.product-image-825697391_720x
Vooral de twee riemen zonder gespen die ik besteld had zijn echt grandioos, daar heb ik al zoveel plezier van, het is echt ideaal. Twee voor 7,00 inclusief verzendkosten terwijl ik ze bij andere sites gewoon voor 16,00 per stuk tegenkom.
Het lensje dat ik bestelde is ook leuk om wat foto effecten te krijgen en ik zit er graag een beetje mee te klooien.
Een bestelling, een paar beschermhoezen voor mijn lenzen, kreeg ik maar niet binnen, had het al voor de kerst besteld en nog steeds niet ontvangen.
Via de site stuurde ik maandag een mailtje en ik kreeg heel snel een reactie om mijn adres nog een keer te bevestigen en de volgende dag lag het pakje in de brievenbus. Dat vond ik best service. Ik betaalde voor drie maten neopreen hoezen 8,00 terwijl ik ze op sites per stuk zo rond de 12.00 euro zie staan.
Sommige dingen die ik besteld had kwamen wel heel snel zoals de extra accu voor mijn camera, ik kreeg er twee met oplader erbij voor 11,00 dus echt een koopje. Heb er een aan mijn zoon gegeven die dezelfde camera als ik heeft. Had wel goed (meer dan een uur) moeten zoeken op de site om de juiste accu te vinden want er waren zoveel soorten en maten maar dat lukte en ze werken prima.
Van sommige dingen snap ik niet dat het echt zo goedkoop kan zonder veel verzendkosten er bij (soms een euro verzendkosten of zo ) maar het zal wel de images (1)massaproductie zijn die het betaalbaar maakt, anders weet ik het ook niet.
En de invoerkosten waar ik dan mensen wel eens over hoor, heb ik niets van gemerkt terwijl ik ook een artikel boven de 22,00 euro had besteld. Of de douane moet nog langskomen maar kreeg het netjes afgeleverd zoals betaald en besteld. Dus weet niet waar die verhalen vandaan komen maar ik heb er niets van meegekregen in ieder geval.
Dus over het algemeen vind ik het best een goed resultaat als je geen haast met iets heb en voor wat ik besteld heb ik de prijs kwaliteit verhouding goed. Ik ben er tevreden mee.

 

14 gedachten over “Ali experience

 1. Een positieve ervaring met Ali Express al met al als ik het zo lees. Je hoort vaak dat de kwaliteit slecht is, maar dat lijkt dus wel mee te vallen.

  1. Hangt er misschien van af wat je besteld. Begreep wel van reacties die ik zag bij soorten lenzen die niet bij Canon zelf horen, dus namaak dat die dingen niet zo goed werkten. Dus dan bestel ik die dingen niet. Wat ik bestelde zoals statief hoezen kan weinig mis mee gaan.

  1. Nee hoor dat wist ik wel. Maar voor sommige dingen is het heel handig zoals voor mijn camera. Zijn geen winkels waar je dat kan kopen in de buurt en zonder auto kom ik dan niet zoveel bij dit soort winkels.

 2. Inderdaad, geen haast mee hebben! Leuk dat het wel geslaagd was allemaal! Ik heb zelf nog nooit iets bij AE besteld. Mijn zoon wel. Die repareert graag iPads en mobiele telefoons in de zin van gebroken monitorglazen vervangen. Die kosten daar ook bijna niks vergeleken met de winkel. Ik koop wel eens bij Wish. Ook leuk. Maar bij AE kun je selecteren op ‘ zonder verzendkosten’ en dat kan best schelen is me verteld.

 3. Mijn zoon doet ook alles via Ali. Ik zeg hem wel eens: niet doen, je haalt die Chinezen hier heen, ze houden alles goedkoop om onze markt te veroveren. Op den duur gaat dat ten koste van onze economie. Maar hij luistert niet naar mij, alleen naar zijn portemonnee.

 4. Ali verzendt zonder verzendkosten, omdat de Chinese overheid dat betaalt. Ik koop meer en meer in fysieke winkels en bij voorkeur kwaliteit. Bij Ali weleens een maf kerstjurkje besteld.

 5. Wat jij vertelt hoor ik wel van meer mensen om me heen. Het maakt niet dat ik nu de onbedwingbare behoefte krijg daar te bestellen.
  Ga toch liever naar een fysieke winkel, of naar bol, die vertrouw ik wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s