Ebony & Ivory

Vanmiddag mijn lief weer naar de bus gebracht en onderweg zag ik twee zwanen,nu is dat niet zo bijzonder, er zijn honderden zwanen in de polder maar ik zag een witte en een zwarte zwaan.
Een zwarte zwaan zie ik ook wel eens een enkele keer maar als “geliefden” had ik ze nog nooit gezien. Onderweg naar de bus weinig tijd maar op de terugweg nog een poosje staan kijken en fotograferen. Wel een eindje weg dus niet van die heel duidelijke foto’s maar het inspireerde me toch wel om weer eens een foto verhaaltje er van te maken……
Zwaan 1

Zwaan 4

Zwaan 6

Zwaan 5

Zwaan 2

Zwaan 3

Zwaan 7

Zwaan 12

Zwaan 10

Zwaan 9

Zwaan 8

EN ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG hoop ik voor ze dan maar.
Dit is het verhaaltje van een combinatie van zwarte en witte zwanen opgezocht op internet:
Witte zwanen en zwarte zwanen zijn verschillende soorten en die houden zich liever bij hun eigen soort. Ze leefden ook van oorsprong in verschillende geografische gebieden. Ze zouden jongen kunnen krijgen, maar de jongen kunnen zich niet voortplanten. Als een witte en een zwarte zwaan zich zouden voortplanten, zullen ze of een wit, of een zwart jong krijgen.

15 gedachten over “Ebony & Ivory

    1. Zeker doen. Het verschil is dat wij mensen allemaal van hetzelfde ras zijn wat voor kleur we ook hebben. Bij zwanen ligt dat wat anders maar toch mooi dat die twee elkaar gevonden hebben zo.

  1. Dat zou dan een oplossing zijn tegen de overbevolking als nakomelingen van een gemend koppel zich niet kunnen voortplanten.Er zijn tegenwoordig best veel zwanen want als er 5 eieren uitkomen en overleven gaat het best snel met de populatie. Maar je hebt er een geweldige fotoserie gemaakt én een leuk verhaal.

    1. Hier in de polder ook hoor,soms zien de weilanden wit van de zwanen. Niet iedereen is daar blij mee. Hier rapen ze ook wel eieren dat is ook een oplossing dat ze bijvoorbeeld maar 2 jongen krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s