Krijg de hik………….

download (2)Gisteren heeft Peter (eindelijk) even mijn snoertjes aangesloten voor mijn televisie boven en binnen een kwartier was het voor elkaar en kwam er beeld. Stom, ik was gewoon vergeten dat ik had moeten zoeken op welk kanaal het uitgezonden werd. Weer wat geleerd in ieder geval. Tijdens het opstarten hebben we even een broodje gegeten want hij kwam in zijn lunchpauze.  Na het eten was het opstarten ook klaar en ja hoor hij doet het weer. Toch wel weer lekker hoewel ik dat lezen ook wel iets vond hebben. Het was een tijd geleden dat ik zoveel boeken had gelezen als de laatste drie maanden zonder televisie in mijn slaapkamer. Het enige nadeel is dat hier geen sleeptimer opzit zoals op mijn oude afstandsbediening wel het geval was maar goed, het kan dan hooguit gebeuren dat ik een keer in slaap valt terwijl de tv nog aanstaat.
Vanmiddag weer een keer opgepast op Yenthe omdat Peter thuis werkte en dan kan je met zo’n handenbindertje gewoon nx doen anders. Zo ontzettend leuk om te doen. Ze loopt nu los. Naast de gewone dingen zoals wat te eten geven, schone broek, haar ook lekker een poosje in de box laten spelen, Lachenze kan zich heel goed zelf vermaken. Natuurlijk ook in haal speelhoek gaan zitten bij haar en wat voor gaan lezen (nou ja voorlezen, maar gewoon plaatjes kijken en dierengeluiden maken, je kent het wel).  Daarna wilde ze met een soort duplo gaan bouwen samen met oma dus een toren gebouwd. Natuurlijk moet er dan ook weer opgeruimd worden en iedere keer als zij ook een blok in de plastic bak gooide deed ik net alsof ik heel erg schrok.  En dat vond ze blijkbaar zo grappig dat ze echt helemaal aan het schaterlachen was, zo hard lachen dat ze er helemaal de hik van kreeg en ongemerkt was het speelgoed weer opgeruimd.  Echt zo ontzettend schattig om te zien wat een lol ze had en ik niet minder natuurlijk. Peter ging zijn walkie talkies uitproberen (hij zit natuurlijk niet voor niets in die handel) ze gaan donderdag op wintersport en nemen er dan drie mee waarmee ze in de auto met elkaar kunnen communiceren. (Ze gaan met 3 auto’s).  Hij gaf Yenthe ook een van die walkie talkies en ging er zelf mee in de gang staan. Fantastisch om te zien hoe leuk ze dat vond eerst ging er een lichtje aan en dan hoorde ze haar papa’s stem zonder dat ze hem zag en ging op haar manier terug staan kletsen. Verbazing alom en wederom schaterlachen.  downloadMaar zoals bij alle kinderen is het bij Yenthe ook zo, ze zijn vaak het zoets en langst aan het spelen gewoon van een papiertje, de sleutels van oma en dat soort dingen.
Ach ja echt zo’n heerlijke middag dan kom ik dat weekje dat ze op wintersport zijn wel weer door zonder hen haha…  Ga me ook nog nuttig maken, de post bijhouden en nog wat in de tuin rommelen als het een beetje weer is tenminste want daar is altijd nog wel het een en ander te doen zag ik vanmiddag.

16 gedachten over “Krijg de hik………….

 1. Hier ook geen TV meer op de slaapkamer. Ziggo is gestopt met analoge doorgifte. Ik mis het niet eens.
  Het moet trouwens heerlijk zijn, zo’n kleinkind. Je bent er mee gezegend. Ik zou best opa willen zijn, maar ja, de kinderen denken daar heeeeeel anders over. Jammer.

  1. Nu dus weer wel tv op mijn slaapkamer via de digitale snelweg van KPN. Ja zo’n kleinkind is echt heel bijzonder en voel me er ook door gezegend. Het is heel speciaal om dat mee te mogen maken.

 2. Schrijf nog maar vaker over je kleindochter. Het is zo leuk om te lezen. Wel jammer dat je geen foto’s kunt plaatsen. Begrijp ik goed hoor dat ze dat niet willen maar het is soms zo schattig.

 3. Wat is dát een fijne “tussenoplossing” voor je. zo kun je tóch fijn een band opbouwen met het kleintje maar hoed je je geen zorgen te maken omdat zo nodig”papa”ook thuis is. Win/win situatie, je zoon kan lekker opschieten met thuis werken en jij bent een beetje oppas oma voor Yenthe.
  Fijn dat het je zo gegund wordt om je eigen momentjes met haar te hebben, het is zó genieten met die kleintjes!

  1. Ja ik vind het ook superleuk dat ze het zo goed aanvoelen. Ben daar zo blij mee. Peter zei deze week ook dat ik best eens wat vaken kon komen bij hun. Dat is toch mooi om te horen……. en dat ga ik zeker doen hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s