Klieren

De schrijfopdracht bij Plato die weer terug is. Verzin een fictief verhaal van precies 300 woorden waarin het woord niet genoemd mag worden. Had het gemist en het weer eens een keer geprobeerd…… meer verhalen op https://platoonline.wordpress.com/2019/02/17/we-300-zullen-we-weer-eens/

Klieren

Met hart en ziel was ze begonnen aan de opleiding voor verpleegkundige. Mensen te verplegen, er te zijn voor hen dat wilde ze.
Alleen die theorie, vooral die anatomische namen, het kostte haar heel veel moeite.
download (3)Ging ze op haar praktijkstages moeiteloos door alle zaken die aan bod kwamen, deze theorie was echt afzien.
Het was avond, eigenlijk al te laat om nog te gaan studeren. Ze had gezellig met haar vriendinnen zitten klooien en donderjagen dat het openen van de boeken weer eens tot het laatst uitgesteld was. Vooral deze namen kon ze zo moeilijk onthouden, laat staan wat de functie er van was. Deze zeven hormoonrampen zoals zij ze altijd maar noemt. De Hypothalamus, Schildramp, Bijnieren, Geslachtsramp, Alvleesramp en Pijnappelramp.
Om elf uur worden toch nog de boeken geopend, alsnog proberen de theorie er in te stampen want dit tentamen moet ze echt halen om haar doel nog te bereiken.
Namen worden achter elkaar herhaald, weer opnieuw bekeken wat de functie van deze zeven rampen was, stampen en het proberen te onthouden.
Opeens wordt het licht feller in haar kamer, ze ziet tot haar schrik dat er nog een 8e naam bijkomt die ze zal moeten gaan onthouden met de betekenis er van.  Het is Geluksramp. Ze is verbaasd, hoe kan dat, wat een vreemde ramp is dat Geluk en Ramp in een woord dat kan nooit kloppen.
Maar de betekenis krijgt ze er bij ingegeven, als je deze namen niet meer als rampen beschouwt dan brengt dat geluk en onthoud je gemakkelijker wat de functie er van is……
Zou het echt ?  denkt ze en meteen wordt ze wakker, ze was op haar boeken in slaap gevallen.
Ze begint opnieuw en het klopt, de droom komt uit…. Nu moet dat tentamen morgen vast geen probleem meer zijn.

36 gedachten over “Klieren

 1. Helemaal eens met de vorige reaganten. Origineel geschreven, het woord in meer dan één betekenis verwerkt en op een prachtige manier gecamoufleerd. Nu heb ik ineens last van mijn traagwerkende schildramp en dat zorgt ervoor dat ik veel minder donderjaag. Heerlijk. Erg rustig ook trouwens 🙂
  Dank je wel voor je prima deelname. Ik beloof je dat de WE nu gewoon maandelijks blijft.

  1. Dank je voor het compliment….. schrijf eigenlijk nooit fictie dus vond het wel weer eens een uitdaging…. sterkte met je schildramp… 😉 En dat laatste hou ik je aan natuurlijk.

  1. Ben ooit begonnen met de WOW bij Aline toen nog. En daar begon eigenlijk het reageren op andere blogs en andere blogs reageren bij mij. En heb daar wat bloggers “leren kennen”. Een aantal nog steeds trouwe volgers maar ook weer een aantal afgevallen, zo gaat dat ook. Toen dat stopte was ik overgestapt op WE300. Dus blij dat die nu weer terug is.

    1. Ja dat was een heel gedoe toen inderdaad daar herinner ik me nog wel wat van. Ik zat daar ook eerst. En Loesje heb ik niet gekend. Maar destijds keek ik zelfs op mijn werk al wat het nieuwe woord was, zo leuk vond ik dat.

  1. Ja ik ben ook niet zo van de uitdagingen meedoen op vaste dagen maar deze WE300 vind ik echt een andere manier van schrijven, fictie, vind dat een uitdaging om te doen en het is niet iedere week op een vast tijdstip, dat is niet zo mijn ding. Bij mij is het meestal realistisch allemaal al geef ik er wel eens een schwung aan hier en daar dat mag ook wel.

 2. Wat leuk te lezen dat het jou wel is gelukt om al die klieren te verwerken. Petje af! Ik besloot na enig speurwerk, er zelfs het oude anatomieboek nog voor van stal gehaald, er niet voor te gaan.

 3. Geweldig gedaan! Ik zou denk ik niet geschikt zijn voor een functie in de zorg – de maag trekt me samen als ik zie dat iemand anders een injectie krijgt bijvoorbeeld. Voordeel is, dat ik die moeilijke benamingen en hun functies ook niet hoef te leren… 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s