Levensboeken…..

Eenden in riet (Middel)

Gisteren heb ik de workshop bijgewoond over het schrijven van levensboeken en ik moet zeggen het was heel boeiend en de journalist die het verzorgde had heel wat tips en trucs om een boek nog boeiender en leesbaar te maken. Het was in Bergambacht en dat is een dorp zo’n 10 km bij mij vandaan. Het was een groep met voornamelijk dames, er was een heer bij, die al bezig waren voor andere mensen een boek te schrijven, dus een soort ghostwriters.Scholekster worm (Middel)
Vond het echt de moeite waard om daar bij te zijn. Leuke mensen ook en wat een verhalen hoor je dan weer, ervaringen van die dames.
Zoals de mevrouw die een boek schreef voor iemand die twee Tia’s had gehad en als ze dan het interview uitgewerkt had en het verhaal geschreven en het die mevrouw liet lezen zei ze steeds, dat heb ik niet gezegd.  Ook wel triest maar ook wel grappig natuurlijk, ben benieuwd of ze er nog in slaagt ook een boek af te krijgen zo.
Rotganzen (Middel)Nu weet ik niet precies wat de mevrouw van de Stichting die me hier voor benaderd heeft precies wil, of ik voor mensen zo’n boek ga schrijven of andere mensen ga stimuleren en ondersteunen om dit te gaan doen.
Had afgesproken dat ik na deze workshop contact op zou nemen om daarover een gesprek te hebben dus dat ga ik dan ook doen.
Op de heenweg er naar toe zag in onderweg dat de lente aardig aan het toeslaan is, baltsende futen, zag weer de eerste scholeksters, heel veel rotganzen in de weilanden. Lammetjes (Middel)De boeren zullen er een spatie tussen zetten denk ik dus rot ganzen want ze zijn er niet zo dol op. De eerste lammetjes in de wei.
Was toch nog maar even afgestapt hoewel ik niet al te ruim in de tijd zat, was ’s morgens eerst ook nog wezen zwemmen dus een druk programma. (trouwens de heel afgelopen week al ) Lammetjes 2 (Middel)
Maar die lammetjes zo grappig het woord dartelen past er precies bij. Die kleintjes nog met de navelstreng er aan echt met vier pootjes de lucht in springen. Het ultieme lentegevoel dus. En de scholekster met een dikke worm in zijn snavel pikte ik ook nog even mee. Vanmiddag zag en hoorde ik de eerste grutto’s weer. Het was te regenachtig om mijn camera te pakken maar morgen hoop ik ze toch weer even te spotten.
Wat is het voorjaar toch (voor mij in ieder geval wel) een prachtig seizoen van belofte.
Rotganzen 2 (Middel)

8 gedachten over “Levensboeken…..

  1. Lijkt me een uitdaging om voor iemand een boek te schrijven. Leuk om zo’n middag mee te maken. Heb hier ook al gezocht naar een schrijfcafe of iets dergelijks maar isop de woensdagmiddag en dan zijn we eigenlijk altijd op pad.

  2. Dat klinkt interessant zeg. Ik denk dat het heel waardevol kan zijn om een levensverhaal neer te pennen, of typen zoals dat tegenwoordig natuurlijk gaat. Wat leuk dat je al lammetjes hebt gezien zeg!

  3. Rotganzen zonder spatie, dat was een leuke vondst. ’t Zijn er wel veel hoor.
    Een boek schrijven voor een ander lijkt me een moeilijke zaak. Ik begin er niet aan. Want vooral ouderen (mensen zoals ik dus 🙂 ) kunnen nog wel eens wat vergeten en dan krijg je dat soort uitspraken. Je kan het beste alles maar op een taperecorder (of een moderne versie daarvan) opnemen. Mooi verslag met prachtige foto’s van de naderende lente ook. In Hasselt (België) wordt het dit weekeinde 19 graden en daar ben ik dit weekeinde.

    1. Hoop dat je een mooi weekend had in Hasselt. Ik denk ook niet dat het mijn ding is om het zelf te gaan doen voor een ander. Maar mensen begeleiden die dat willen gaan doen lijkt me wel leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s