Die vergeten cadeaubon…..

downloadSoms nodigt de actualiteit me uit om een blogje hier over te schrijven.
Veel mensen hebben ergens in een laatje wel eens een cadeaubon liggen die ze gekregen hebben voor een verjaardag of feestje. Niet wetend wat je wilt hebben voor je verjaardag en zo’n cadeaubon komt dan altijd wel van pas natuurlijk.
Maar vaak worden die cadeaubonnen ook wel vergeten, een soort luxeprobleem.
Vroeger waren ze meestal een jaar geldig en moesten in zijn geheel besteed worden maar met de invoering van de pasjes vaak langer en je kan ze dan ook in gedeeltes opnemen wat dan weer een verbetering is.
Maar dan opeens komt het bericht dat de betreffende winkel in dit geval Intertoys failliet is en de bonnen nog maar drie dagen ingeleverd kunnen worden.
Dan wordt er opeens in de laatjes gedoken om die bonnen op te vissen en in te gaan leveren, op zich geen rare gedachte. Peter en Chantal zijn op vakantie en hebben ook net een verjaardag achter de rug vandaar dat ik ook even had geappt hebben jullie toevallig ook nog bonnen liggen dan kan ik ze in gaan leveren. Die hadden ze niet, gelukkig niet want ik zag dat er rijen mensen stonden in die winkel.
download (2)Daarbij kwam er ook nog een storing in het verwerken van de kaarten dus dat leverde heel veel boze klanten op. Zelfs agressieve klanten en met hulp van de beveiliging werd in Krimpen aan den IJssel de winkel gewoon gesloten.
Het personeel liep met roodbetraande ogen om nog zoveel mogelijk klanten te helpen.
Hoewel dit een zelfstandige vestiging is en de winkel gewoon door kan gaan zijn het voor de eigenaar en het personeel toch moeilijke tijden en dan nog zo behandeld worden. Laat staan voor de winkels die gaan sluiten en het personeel hun baan ook kwijt zijn, zo’n afscheid gun je niemand toch.
Als ik zag hoeveel cadeautjes Yenthe kreeg toen ze jarig was, niks mis mee hoor maar wel een beetje over de top zal ik maar zeggen en zij is echt niet de enige. Ik zie en hoor dat bij meer ouders en kinderen. Zelfs toen Peter klein was en we nog een grote vrienden- en familie kring hadden die het allemaal leuk vonden weer zo’n uk in de familie vond ik het al vaak zo veel wat ie allemaal kreeg.
Ik heb het niet over mensen waarvan de kinderen zelden of nooit een cadeautje krijgen of het heel goed kunnen gebruiken. Maar ik neem zomaar aan dat als die een cadeaubon krijgen deze meteen omgezet wordt in dit geval in een stuk speelgoed voor de kinderen. (maar dat is gewoon mijn aanname maar)download (3)
Begrijpen doe ik het wel dat mensen hun bon in willen leveren maar je dan zo asociaal te gedragen dan denk ik wel hoe diep zijn we met zijn allen niet gezonken zeg. Ik vond het echt vreselijk om te lezen voor misschien een cadeaubon van 10 euro waar je al weet ik niet hoe lang niet meer aan gedacht heb… diep triest.

 

21 gedachten over “Die vergeten cadeaubon…..

 1. Een ramp voor het personeel. Ze raken hun baan kwijt, dank zij ieder die gebruik maken van de postorderbedrijven. Dezelfde mensen die nu zich zo achterlijk gedragen in de winkels en dan gaan ze het pesoneel ook nog uitschelden en bespuwen. Wie is hier nu schuldig?

   1. Mensen kunnen soms erg zijn. Ik hoop vooral dat het personeel weer snel ergens anders aan de gang kan.
    Zal haast moeten lukken omdat de economie toch wel wat aantrekt ondanks het verminderde consumenten vertrouwen.

 2. Bij de vestiging in het dorp bij ons zag ik geen overdreven drukte. Wel een briefje op het raam dat er op dit moment geen cadeaubonnen gekocht kunnen worden. Dat is in ieder geval netjes.

 3. Wat betreft de beschaving van de huidige bevolking maak ik me echt wel eens zorgen. Ambulance/brandweer personeel in hun werk belemmeren, ongelukken filmen en openbaar maken, schelden en dreigen op internet en nu dus dit; winkelpersoneel aanvallen.
  Waarom moet dat allemaal zo?

 4. Wat betreft de beschaving van de huidige bevolking maak ik me echt wel eens zorgen. Ambulance/brandweer personeel in hun werk belemmeren, ongelukken filmen en openbaar maken, schelden en dreigen op internet en nu dus dit; winkelpersoneel aanvallen.
  Waarom moet dat allemaal zo?

 5. Het blijven mensen hé. Gekke lui. Meestal lever ik hem meteen weer in en koop ik er iets vboor wat toevallig nodig is ook al is het niet eens voor mezelf. We hebben niks te klagen. Toevallig ligt er nog 1 van 25 euro. Leuk voor sokkenwol maar ik doe het niet.

  1. Ik probeer ze ook meestal wel redelijk snel in te leveren. Ik had er een van de DA drogist er is er maar een hier in de buurt en ik hoorde dat hij ging stoppen of de zaak verkopen. Dus die ben ik ook wel snel in gaan leveren. Dan maar iets voor alledag kopen wat ik toch nodig heb.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s