Je vingers er bij aflikken….

download (4)Soms wilde ik wel dat ik in een tijd leefde dat er nog geen bestek was uitgevonden want wat is er nou niet lekkerder dan even mijn bord uitlikken met mijn vingers. (Die ik daarna weer heel snel ga wassen want ik heb een hekel aan vieze handen dus het is eigenlijk heel erg dubbel)
Eigenlijk moet ik ook mezelf meteen weer tegenspreken want ik ging ooit eens naar zo’n middeleeuws eetfestijn waar je met je handen moest eten en dat vond ik ook weer helemaal niks.
Ik weet ook dat het niet beschaafd is om in gezelschap je bord uit te gaan zitten likken en die keer dat ik nog een randje slagroom uit mijn toetjesbakje likte met mijn vinger (gewoon thuis hoor) vond Wim ook dat het niet kon.
Dus in gezelschap hou ik me in haha hoewel soms heel stiekem doe ik het toch. Zoals wanneer ik met mijn zusje naar een bepaald restaurant ging waar we dan een kopje koffie gingen drinken met daarbij een klein glaasje likeur ( 5 druppels) met wat slagroom er bij. Mijn zus heeft er ook een bloedhekel aan als ik dat doe maar dan deed ik dat wel stiekem als ze even niet keek toch nog door dat glaasje even met mijn pink het laatste beetje slagroom er uit halen haha. Erg gewoon.
Zal er ook wel mee te maken hebben dat ik gewoon niets wil verspillen.
Nee hoor ik ga echt niet iedere dag mijn bord uit zitten likken als ik gegeten heb zo erg is het ook weer niet. Maar soms zoals bij toetjes ja dan vind ik het gewoon lekker om het even uit te likken. Niemand die het ziet, niemand die zich er aan stoort.
En ik kan er gewoon niets aan doen, het is me aangeleerd toen we iedere week vroeger thuis altijd gingen bakken op zaterdag, een boterkoek, cake of appeltaart en dan mochten we altijd het deeg van de gardes van de mixer aflikken of de beslagkom waar download (5)nog wat inzat.
Ik kan er ook niets aan doen dat ik die tik nog steeds heb. Niet dat ik zit te stuiteren hoor als ik in gezelschap ben zo erg is het nou ook weer niet. Je kan gerust met mij ergens wat gaan eten zonder je te hoeven schamen.
Ben ik de enige of zijn er meer mensen die wel eens (natuurlijk stiekem) even een bordje, schaaltjes of iets anders uitlikken????

24 gedachten over “Je vingers er bij aflikken….

 1. Over het uitlikken van een bord, zou men niet moeilijk moeten doen hoor. In een restaurant, zou het voor de kok een teken moeten zijn, dat het heeft gesmaakt, te vergelijken met een Michelin ster.

 2. Ja heerlijk dingen aflikken en met je handen eten en botjes afkluiven tot het vet van je handen druipt en je die weer kan aflikken Partner is er niet weg van dat ik dat doe maar zelf likt hij wel het schoteltjes met restjes slagroom af!
  Zolang we thuis zijn doe ik het lekker wel.

 3. Als het van jezelf mag moet je het gewoon doen! Ik doe het nooit, alleen haal ik soms mijn vinger langs de rand van mijn toetje. Dat eet is altijd in 2x op. De helft na het eten en de andere helft om 8 uur. Dan ziet het er tenminste netjes uit als ik het schaaltje op de salontafel zet… 😉

 4. Nee, hoor, je bent niet de enige ……….. ik doe dat ook nog al eens ………….. zeker als het heel lekker is geweest ……… Vroeger zei mijn vader altijd : Ga maar eens bij hotel de Zalm (op de markt in Gouda) kijken, daar likken ze allemaal de borden af ………….. meestal zei hij dat als mijn moeder ons weer eens op ons kop gaf omdat we een bord of schaaltje “schoon maakte”

 5. Vroeger werd dat veel gedaan, ook bij ons thuis, alleen al omdat na de warme hap de
  ” pap” op hetzelfde bord ging. Mijn vader bleef dat tot zijn dood doen als hij thuis was, de kinderen leerden het bij het volwassener worden al gauw af. Maar bij de oude mol in Delft kan ik me prima redden met de klavieren als bestek;-)

  1. Nou inderdaad vroeger kregen wij ook altijd alles op een bord, misschien heb ik het daar wel geleerd. Maar ik beperk het wel tot mijn toetjes hoor en alleen thuis……En buiten de deur kan ik me echt wel inhouden hoor….

 6. Hier ook regelmatig de garde even aflikken of met de vingers even door de beslagkom. Buiten de deur doe ik dat niet zo snel. Het vla pak trek ik ook altijd helemaal open, alle randjes los en lepelen maar toch zonde om het weg te gooien!😋😋😋😋

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s