Een waardevol vest………

imagesIk vind het toch altijd wel een sport om energie te besparen, dat probeer ik wel op allerlei manieren.
Iedere keer als ik een overzicht van Eneco krijg, waar ik dan mijn energie van krijg,  en ik lees dat ik niet meer of liefst minder verbruikt heb dan vind ik dat gewoon leuk.
Dan heb ik het nog niet dat het ook goed voor mijn portemonnee is natuurlijk dat speelt voor mij ook wel mee.
Wat zijn mijn voornaamste besparingen:
Opnieuw ingevoerd, was er wat slordig mee geworden als ik mijn waterkoker aan heb gezet het restant water in een thermoskan doen zodat ik in plaats van drie keer (ben een enorme theeleut) hem aanzet ik dat maar een keer doe.
Sinds ik dat weer consequent een paar maanden weer doe zie ik dat mijn stroom verbruik wat minder is geworden.
download (10)Bij mijn computer heb ik alle apparatuur zoals printer, computer, scherm op een knop gezet die ik als ik het niet gebruikt uit kan zetten.
Kort douchen of gewoon eens een keer overslaan, krijg je echt niets van hoor, voor mij geen straf want heb toch een hekel aan douchen.
De verwarming een uur voordat ik naar bed ga al laagzetten, in de winter de gordijnen dicht.
Spaarlampen. en overal doorvoerstekkers gebruiken bij elektrische apparaten voor de lekstroom.  De was drogen zodra het weer kan (en dat kan nu al weer goed) buiten aan de lijn drogen en anders binnen op een rekje. Ik heb ook geen wasdroger.
Heb ook geen afwasmachine. Ik was pas af als mijn wasteiltje vol is, gebruik zo zuinig mogelijk water daarvoor.
Niet de kraan laten lopen met tandenpoetsen. Liefst grote hoeveelheden koken en invriezen zodat ik niet iedere dag drie of meer gaspitten hoef te gebruiken.
Afijn de meeste mensen kennen het wel, doen het misschien ook en ik weet als je zoals ik alleen bent is het ook wat gemakkelijker te doen.
Een glas rode wijn en ik kan mijn verwarming meteen een graad lager zetten (echt waar, zet niet zoveel zoden aan de dijk want ik drink alleen in het weekend een wijntje).
En last but nog least mijn lelijke grijze en veel te grote maar o zo warme vest. Zodra het al weer wat frisser wordt in de herfst begin ik eerst met mijn vest aan te trekken en als het dan nog te koud is gaat de verwarming pas aan.
En in de winter heb ik het ook altijd aan, ik denk dat het zo een graad scheelt en dat levert best wat besparing op.download (8)
Ik kocht dit vest denk zo’n 5 jaar geleden in de uitverkoop voor 5,00. Mooi is ie niet maar hij zit heerlijk en is lekker warm. Het is inmiddels een waardevol vest geworden, begint wel wat te slijten dus afgelopen zondag heb ik een nieuw vest gekocht. Echt weer voor 5,00 en net zo lekker warm. Iets mooier en een blauwe kleur. Mijn grijze vest gaat nog niet weg, nog altijd wel geschikt om in de tuin mee te werken of zo, ik ziet het wel.
Hij heeft zijn geld dik opgebracht met alles wat ik ermee aan energie bespaard heb.

 

23 gedachten over “Een waardevol vest………

 1. Ik heb het altijd warm en nu de schipper uithuizig is de verwarming flink lager gezet.We hebben overal nu spaarlampen en alles is super geisoleerd. Hier wel een droger en vaatwasser die laatste is superzuinig en gaat pas aan bij vol.Duurt nu 3 dagen 😊trouwens.

  1. Ik heb ook een vaatwasser gehad en toen ik die kreeg verminderde mijn watergebruik. Ongemerkt gebruikte ik toen te veel water met afwassen. Daar let ik nu goed op.Maar ja ik gooi ieder jaar weer liters water in de vijver om bij te vullen. Zo heeft ieder zijn ding.

 2. Ik ben niet zo goed in besparen. Let wel op veel dingen maar door lichamelijke ongemakken voel ik me onprettig als de temperatuur in huis onder 19-20 is, een vest of dekentje helpen daar niet voldoende tegen.
  We zijn wel aan het isoleren en hebben zonnepanelen maar de droger gebruik ik regelmatig omdat het in de winter niet voldoende droogt buiten en ik binnen weinig ophang mogelijkheden heb

  1. Ook niks mis mee toch, iedereen doet het op zijn of haar eigen manier. En inderdaad als de gezondheid in het geding is is het toch fijn dat de warmte en machines er zijn. Heb ook jaren een wasdroger gehad hoor.

 3. Hier woont ook een ijspegel dus ik ben wel zo zuinig mogelijk maar toch minder dan jij. We zijn ook meer thuis dus dat scheelt ook . Ik zet wel de verwarming lager zodra Henk naar bed is.

  1. Ja dat is het voordeel van alleen zijn dat ik het zelf kan bepalen. Wim zei pas ook een keer aan het ontbijt wat is het koud. Ik zet ’s morgens nooit de verwarming aan. Nu doe ik dat wel als hij er is haha…..

 4. Ik vind dat je goed bezig bent! Zelf maak ik er ook een sport van, maar zie nog ruimte voor verbetering als ik jouw verhaal lees. Ik vind douchen wel heerlijk, maar ben heel streng voor mezelf: om de dag 5 minuten en geen seconde langer. Alleen zondagochtend na mijn vaste rondje hardlopen mag ik van een minuutje langer genieten van de hete waterstroom op mijn rug.

 5. Hier zo’n beetje als jij, alleen heb ik wel een vaatwasser, maar die draai ik pas na 23.00 uur in de nachtstroom. Verwarming lager voor we naar bed gaan, dat vergeten we wel eens. En het is hier altijd lekker warm. En dan nog zit ik met een vest. ’s Morgens heb ik het altijd warm maar ’s avonds niet. Dus we letten wel op, maar ik ga van dat opletten geen sport maken.

  1. Ach ja ieder doet het op zijn of haar eigen manier. Ik hoor de verwarming als ik hem vergeet uit te zetten, gebeurt me ook wel eens, aanslaan als ik op bed lig. Dan ga ik toch maar er uit om hem laag te zetten. Ik vind het niet prettig als ik op kom en het huis is zo warm. Het is maar waar je aan went. Nachtstroom hebben wij niet meer alleen in het weekend voordelige stroom.

   1. Wij vergeten de verwarming vaak een uurtje eerder uit te zetten. Helemaal vergeten gebeurt eigenlijk nooit meer. Ik kan ook niet tegen die warmte als ik uit bed komt. Vies gewoon. Als Jan eerder beneden is zet hij hem wel aan, maar meestal op 19 gr. Dan is het lekker. Hier nog goedkope nachtstroom dus maar ook in het weekend. Daarom was en droog ik dan meestal. Ook aan gewend!

    1. Ik hoor het van meer mensen die er jaren last van hebben. Wat opvliegers betreft heb ik weinig last gehad gelukkig. Had wel last van stemmingswisselingen in die tijd dat vond ik wel vervelend. Ging ook weer over gelukkig. Sterkte er mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s