Memory kastje 5

Een fotostripje bewaard na het weggooien van Kees zijn negatieven en foto'sEen stripje met negatieven, goh wat een tijd geleden zeg dat je zo de foto’s af liet drukken.
Zelf heb ik vanaf mijn eerste foto met een boxje van 10 gulden alle negatieven bewaard, heb dus ook albums vol met negatieven. Moet ik ook nog eens een keer uitzoeken en kijken wat er weg kan.
Maar goed dit stripje dus dat in mijn kastje staat is wel een bijzondere herinnering.
Mijn broer had heel veel foto’s en albums vol met foto’s. Hij had heel veel reizen gemaakt naar Amerika, Rusland, Canada en nog veel meer landen en overal foto’s ook van landschap e.d. gemaakt.
Mijn oudste broer had al die albums meegenomen, dat wilde hij graag en ik vond het prima en de rest ook wel.
Tot een jaar geleden of zo hij opeens met twee grote verhuisdozen vol met albums aan kwam zetten, zo van ga jij die maar eens uitzoeken. Wetend dat ik best moeite heb met foto’s vernietigen en wegdoen.
Nou heb ik zelf al veel foto albums en ik was ook niet van plan om alles te bewaren. Dus blik op oneindig, shredder er naast en foto’s gaan verwijderen.
Allereerst alle mappen met foto’s van de tuin, honderden foto’s zaten er in, lang leve het digitale fotograferen. Daarna alle foto’s van landschappen e.d.
De mapjes de papierbak in en de negatieven de kliko in. Van iedere vakantie en alle activiteiten die mijn broer deed zoals toneelspelen, skieën, kaarten, jongerenwerk, knutselen heb ik een of twee foto’s bewaard. Waar andere familieleden opstonden gesorteerd in drie mapjes voor mijn zussen en broer en de rest de shredder en kliko in.
Toen ik alles opgeruimd had, de laatste negatieven weggegooid had liep ik naar binnen en zag ik dit stripje buiten op de grond liggen, was natuurlijk weggewaaid toen ik alles in de kliko gooide. Ik nam hem mee naar binnen en gaf hem een plekkie in mijn memory kastje ter herinnering aan mijn broer en al zijn foto’s.

17 gedachten over “Memory kastje 5

    1. Ja dat denk ik ook, zo ging het ook bij mijn moeder maar blijkbaar komt het allemaal toch weer bij dezelfde (mij) terecht en moet ik er dan maar over beslissen dat vind ik wel eens lastig dan. Vind het ook moeilijk om foto’s weg te doen.. Maar om nou Peter ook nog met foto’s van mijn moeder en broer op te zadelen later gaat me te ver.

  1. Ik heb eens 5000 diá van mijn ouders gescand. De eerste 2000 was voor mij leuk want daar stond ik veel op en was ik bij alles. Daarna was het van hun reizen en ook heel veel landschappen.
    Maar ze waren er vreselijk blij mee en keken er vaak naar en daar doe je het voor.

    1. Ja zo gaat het meestal wel toch, dat zie ik wel bij mijn moeder dus ook, veel weggedaan kan gewoon niet anders. maar het kost me wel moeite hoor….. heb nog een paar dozen die ik uit moet zoeken. Scannen en op een stick dat scheelt een hoop ruimte.

  2. Wat een vreselijke baan, heldenmoed hoor! Van de negatieven heb ik al veel weggedaan maar er zijn nog wel foto mapjes waar de negatieven nog bij zitten. Ik ben niet zo goed in ruimen dus of het nog van gaat komen….?

    1. Mijn eigen negatieven heb ik ook wel hoor, wel netjes geordend in mappen met negatievenbladen genummerd gekoppeld aan mijn foto albums… Maar die van mijn broer wilde ik ook niet allemaal bewaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s