Dat is mooi snel geflipt…..

img_3292Soms lijken dingen wel een soort voorbestemd te zijn, weet niet hoe ik dat moet noemen.
Zoals gisteren dat ik dacht nog een dagje wachten met het aanvragen van een nieuwe OV pas en ik hem ’s avonds toch weer vond.
Vandaag had ik weer zo’n geval. Afgelopen maandag toen ik mijn kast gesloopt had belde ik meteen het containerbedrijf van een goede kennis van me maar ik kreeg geen gehoor.
Hij belde me ook niet terug en ik dacht, laat nog maar een paar dagen want ik wilde nog wel even de zolder op om te kijken of daarvandaan soms ook nog dingen meekonden dan meteen.
Vanmorgen zat ik met Peter te praten en ik vroeg of hij een uurtje tijd had om te helpen met alles naar de container sjouwen als ie kwam.
Wacht nog maar even mam, zei hij, ik regel het wel met Leon (de containerverhuurder) dat als de container komt we hem in kunnen laden en hij hem meteen weer meeneemt.
Dat leek me ook wel een goed idee.
Had inmiddels alles al buiten gezet wat ik er in wilde, naast de twee kasten die het belangrijkste waren natuurlijk nog wat planken en dingen.
Vandaag had ik met mijn zusje afgesproken om wat te gaan fietsen en winkelen, ik stap op de fiets en daar zie ik Flip voorbij fietsen. Flip die al eerder ijzerwaren bij me opgehaald had. https://gewoonanneke.wordpress.com/2018/09/06/flip-blij-ik-blij/
Ik fiets meteen achter hem aan en vertel hem dat ik nog wat oud ijzer heb en of ie wil kijken of het niet te groot voor hem is om mee te nemen in zijn fietskarretje.
Hij stalt zijn karretje op het industrieterrein en fiets meteen met me mee, ik kan best veel meenemen hoor, zegt hij. Als hij het ziet wil hij het graag hebben, moet nog even wat wegbrengen en dan haal ik het op, zegt ie. Er staat nog een oude zaagmachine bij en hij vraagt moet ie ook weg.  Ja zei ik kan je die gebruiken.  Ja hoor zei de oude sjacheraar en ik geef hem de zak met onderdelen er bij. Die radio ook vraagt ie wijzend op mijn tuinradiootje.  (moet wel muziek bij mijn werk) . Nee zeg ik die niet.
Je hoeft het niet voor niets te doen hoor zeg ik.  Ben je rijk ?  vraagt ie.  Nee zeg ik, ik ben niet rijk maar ik kan je er wel wat voor geven als jij alles weghaalt. Ik lust wel een paar biertjes zegt hij. Die heb ik even niet voorhanden, heb nog 15 euro in mijn knip en die geef ik hem. Hij vindt het meer dan genoeg.
Ik ga naar mijn zusje toe waarmee ik afgesproken had, als ik op de fiets wil stappen denk ik, hij zal toch niet het hek meenemen dat er al staat om mijn tuin af te gaan sluiten. Voor alle zekerheid doe ik er maar even een brief op, dit hek niet meenemen.
Toen ik vanmiddag terug kwam was alles netjes opgeruimd. De stukken hout had hij aan de kant gezet en ook de twee kunststof roldeuren stonden er nog. Dat had ik ook gezegd, Tuin 10daar heb je niks aan. Wat ben ik er blij mee zeg.
Het hout wat ik kwijt wil past zelfs nog in de container, de roldeuren haal ik uit elkaar en het meeste past ook nog in de container. De rest gaat voor de volgende ronde even de schuur in. Ruim nog wat tegels op die er staan en de containers kunnen ook weer op hun oude plekkie uit het zicht aan de zijkant van mijn huis.  Prima geregeld zo.
De kosten van een container huren uitgespaard en zo is alles mooi snel geFlipt…… kan ik me nu bezig gaan houden met de dingen die ik veel leuker vind om te doen (hoewel het was wel kicken hoor dat werk zo) wat gaan zaaien en in de tuin werken…. helemaal zin in.

20 gedachten over “Dat is mooi snel geflipt…..

        1. Een paar jaar geleden kwam de gemeente op afspraak het ophalen. Nu betaal ik daar 42 euro voor… dat vind ik best een hoop geld. Nu komt het ook goed terecht zo. Hij krijgt geld bij de oud ijzerboer en ik ben het kwijt voor weinig geld.

  1. En zo viel alles op een mooie manier op zijn plaats. Wij hebben ook zo’n flip in de buurt. Alleen heet hij Patrick en is een ADHD er. Maar mijn schutting heeft ie perfect gezet en mijn verzakte grond heeft hij afdoende opgehoogd. Ook hij vraagt niet veel (ik geef altijd iets extra’s om er toch een goed gevoel bij te blijven houden) en hij is altijd vrolijk. Zulke mensen zijn het cement van de buurt.

    1. Flip ook hoor, hij leeft van wat hij bij elkaar scharrelt heeft geen uitkering en krijgt veel van de mensen… heeft een klein eigen huisje en scharrelt de hele week zo van alles bij elkaar. Ik was heel blij met hem weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s