Socialiseren……

Blaaskaak (Middel)Blaaskaak 3 (Middel)Het gesprek met mijn buurvrouw deze week heeft me toch wel een beetje aan het denken gezet eigenlijk over het feit dat ik momenteel wel heel weinig weet en doe in mijn eigen dorp. Ik hoorde daar namelijk ook dat een oudere man die schuin tegenover mij woont, wel een paar huizen verder, was overleden en ik had er echt helemaal niets van gehoord, gezien of gemerkt. Een man die als ik langs liep of fietste altijd gedag zei.
Vandaag dat ik me heb voorgenomen om wat meer te gaan socialiseren in mijn eigen dorp.
Vanmorgen begonnen met eens naar de markt te gaan daar kwam ik een vrouw tegen die ik heel veel tegen kom op de fiets, zij is weduwe en gaat ook vaak alleen fietsen, we hadden een leuk gesprek zo.  Bij de koekjeskraam stond er een vrouw die ik ook ken, ze woont bij mij in de straat een eindje verderop wel en ik vroeg haar of zij al iets gehoord had van de woningbouw.
Zij vertelde dus dat ze bij haar nog een keer zijn wezen kijken en gezegd hadden dat ze gingen renoveren en in oktober gaan beginnen. Zij woont helemaal aan het einde van de straat en ik in het eerste huurhuis dus ik denk dat ze daar zullen gaan beginnen. Toch wel een opluchting. Kikker 6 (Middel)
Vanavond was er een lady’s night voor een goed doel. Er komt hier een Samenloop voor de Hoop, dat is een evenement waar je als team mee kan doen en dan is de opbrengst voor de kankerbestrijding dus.
Kikkerdril (Middel)Het was ook nog eens een “thuiswedstrijd” want het vond plaats in een meubelwinkel schuin tegenover mij. Vijf euro gedoneerd voor een kaartje. Er was van alles te doen, proeven, snoepen, kleding werd er verkocht, voorlichting over slaapproblemen, sierraden, een kapster en nog meer dingen.  Ik was op tijd gegaan en voor 3,00 kon ik mijn wenkbrauwen laten epileren. Ze deed het heel mooi met een soort gel er op, ziet er echt mooi uit.
Veel bekenden weer tegengekomen en wat zitten kletsen hier en daar, meubels genoeg in een meubelzaak natuurlijk om te gaan zitten. Kreeg nog een goed gevulde goodiebag mee naar huis, helemaal leuk. (Alleen ik dacht dat er twee winegums in een zakje zaten, beet er in en het was een zeepie haha… lachen schuimde nog net niet).
Kikkerkkkk (Middel)Bij het gesprek met de buurvrouw kwam het praatje ook op mijn straat die ze gaan betegelen en ik vertelde dat ik het grind in zakken wilde gaan doen en zo gratis weggeven.
De buurman zei toen, wij zouden ook wel wat willen hebben dus vandaag nog maar even gezegd dat ze gewoon weg mochten halen wat ze hebben wilden. Hoe meer ik kwijt ben hoe beter het is.
Tijdens de lady’s night kwam ik ook weer in gesprek met de dames die een breicafé begonnen zijn 5 jaar geleden in de bieb. Ben er in het begin een paar keer geweest en ze zeiden, je moet gewoon weer eens komen dus dat ga ik ook weer eens doen.
Gisteren nog bij mijn broer en schoonzusje geweest die het zo leuk vonden dat ik kwam en ik voelde me zo meer dan welkom. Toen ik zat te vertellen over het doorzagen van die kast zei mijn broer ook “je dacht zeker niet even dat zal ik eens aan mijn broer vragen die heeft zoveel slijpgereedschap dat ie dat zo wel gedaan zou hebben”. Ik zei dat hij nog niet echt in mijn systeem zat maar dat ik het heel goed in mijn oren heb geknoopt. |
Van de zolder had ik nog een paar dingen op de weggeefhoek gezet, een wolkjes lamp ooit gekregen en ik wilde hem in het toilet hangen maar dat lukte niet en nog een lantaarn. Kikkers 4 (Middel)Twee dames uit Lekkerkerk geloot die hem mochten hebben en dezelfde avond nog kwamen ze deze dingen meteen ophalen. Vooral die wolkjeslamp viel in de smaak. Een jonge vrouw, zwanger van haar tweede kindje vertelde ze, was er heel blij mee. Toch leuker zo dan bij de kringloop wegbrengen.
Zo ben ik aardig bezig geweest de laatste twee dagen met socialiseren in mijn eigen dorp weer eens.
Heel eerlijk gezegd weet ik niet of ik het allemaal wel gemist had ben toch wel een beetje een einzelgänger geworden en dat bevalt me ook wel prima zo.
Kikkers1 (Middel)Verveel me eigenlijk nooit, heb het gevoel dat de dagen regelmatig te kort zijn met wat ik allemaal wil (moet) doen en voel met eigenlijk nooit alleen of eenzaam.
Toch wil ik wel weer een beetje hier en daar in het dorp ook wat contacten hebben, kijken wat het brengt, ik zie het wel dommer zal ik er nooit van worden.
Vandaag ook nog even gesocialiseerd met mijn kikkers. Eigenlijk wilde ik ze dit jaar niet fotograferen. Maar vandaag was het prachtig weer en ze riepen me gewoon toe “fotografeer me, fotografeer me” . Uurtje op mijn vlonder gelegen au au….. mijn spieren maar zo leuk die blaaskaken op de foto te zetten.

17 gedachten over “Socialiseren……

  1. Hoi Marja. Heb al twee keer geprobeerd te reageren op je blog. Lukt me niet. Zal vanavond op de computer nog eens proberen. Maar van harte gefeliciteerd. Maak er een mooie dag van 😘

  1. Dank je Edward. Hier in een dorp is het nog wel anders vind ik. Mijn buuf let altijd een beetje op als ik niet thuis ben en dat vind ik toch wel een prettig idee eigenlijk. Verder komen we zelden bij elkaar op de koffie maar een praatje aan het hek of zo. Prima

 1. Je krijgt het maar weer druk met wat je allemaal van plan bent. Maar voorheen hoorde je natuurlijk veel uit de eerste hand en nu veel minder. Ik zeg wel altijd mensen op straat gedag in mijn buurtje! Soms weet ik niet eens of ze in mijn straat wonen, maar verder vind ik het prima zo.

  1. Ja dat klopt hoor toen werd het me allemaal aangeleverd. Zal toch nooit iemand worden die wekelijks ergens naar toe gaat om de laatste praatjes te horen. Boeit me niet zo. Ga liever fietsen.

 2. Alleen de oude garde praat hier met elkaar in het dorp. De rest knijpt stebig de lippen op elkaar en kijkt je niet aan.
  Stel je voor dat je tegen ze begint te praten. Pfffff.
  De kikkers staan er mooi op. Is de moeite wel waard om een paar stramme spieren aan over te jouden.

  1. Had het er inderdaad graag voor over. Hier heb ik zo gauw met mensen een praatje, misschien dat ik daarom ook meestal mijn boodschappen buiten het dorp doe. Soms heb ik er gewoon geen zin in. Maar beetje in de buurt wat weten en zo nu en dan een praatje is prima.

 3. Zolang het om hier en daar een praatje gaat is het prima, maar veel socialer hoeft het van mij ook niet hoor. Ik heb geen behoefte aan “over de vloer komen over en weer, dat geeft maar problemen op den duur als je teveel van elkaar weet.

  1. Je moet bij de buren ook niet te veel komen dan blijft het goed. Maar zo nu en dan een praatje of een theetje is niet verkeerd. Heb genoeg contacten altijd en kom nu al tijd tekort voor mijn gevoel. Maar een beetje weten wat er leeft en gebeurt in mijn eigen omgeving kan geen kwaad om dat te weten.

 4. Weet je, vroeger kwam je gewoon overal, door de krant, en als dat dan weg valt ……… ja, dan kan je als einelganger een beetje vervreemden van je eigen woonplaats ……..
  Je bent wel goed bezig hoor met dat socialiseren, maar ik zou als ik jou was daar gewoon wat balans in zien te vinden ……….. van alles wat, houdt het nog leuk ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s