Memory kastje 6

Herinnering aan Date op Kinderdijk maar ook veel wandelingen en fietsen daar oa met Nel de blogger en Tineke natuurlijk en alleenKinderdijk, woon er zo dichtbij maar toch duurde het wel zeker een jaar of 10 als het niet langer is voordat ik er eens een keer naar toe ging op de fiets.
En vanaf het eerste moment heeft het mijn hart gestolen.
Ik vind het er prachtig om te wandelen en te fietsen. Fietsen het liefst in de winter als het wat stiller is zomers is het echt amper te doen.
Maar me ook heerlijk onderdompelen in de toeristenstroom, zo in de trant van ik ga een middagje buitenlanders kijken. Ga ik lekker op een terrasje zitten, kijken en genieten.
Tegenwoordig ga ik wel ieder jaar meerdere keren daar naar toe, vaar met het kleine pontje in ons dorp over en met de andere pont weer terug. Een mooi rondje.
Liefst ga ik een stuk verder dan de meeste mensen lopen want de molens zijn een Trouwen 56Werelderfgoed maar het is ook een mooi natuurgebied fietsend langs de Alblas, een klein riviertje.
Heb er ooit een keer gedate met een man, dat was ook best wel leuk al is het niets geworden.
Ben een aantal keren gaan varen met de rondvaartboot.
Heb er ooit een leuke dag met Minoesjka gehad, was wat het toen warm zeg om te wandelen maar een fijne ontmoeting.
Ben er een paar keer met mijn Australische familie geweest.
Mijn zus en zwager heb ik daar op de foto gezet op hun trouwdag, ze hadden de rondvaartboot ter beschikking gekregen. (mijn zwager haar eerste man die overleden is had jaren op de rondvaartboot gevaren voordat ze begonnen met hun veerbedrijf). Het was toen zo koud en ik was zo ontzettend beroerd maar de foto’s waren wel mooi geworden.
Het enige wat ik nog nooit gedaan heb is kijken in de bezoekersmolen dat moet er ook nog een keer van komen.  Afgelopen donderdag kwamen we er weer in de buurt toen we langs de Noord naar huis fietsten.
Mijn zus houdt er niet zo van om via de molens te gaan dan maar ik doe het altijd wel, druk of niet druk dan loop ik wel een eindje.
Zo schrijvend krijg ik al weer zin om er een keer naar toe te gaan. De vingerhoed kocht ik als herinnering aan alle keren voor mijn memorykastje.

29 gedachten over “Memory kastje 6

  1. Ik ga hier even vrijuit reageren: Keukenhof is PRACHTIG! Ideaal rond begin mei. Vorig jaar waren we er iets te vroeg, de tulpen stonden nog niet open.
   Het park is heel mooi, wel wat druk soms….

  2. Kinderdijk vind ik wel leuk naar de keukenhof ben ik ook nog nooit geweest en ik hoef ook niet zo nodig. Zie liever een weiland vol wilde bloemen of mooie bermen onderweg dan al die rijtjes aangeplante bollen.

 1. De kinderdijk en de omgeving vind ik prachtig. Als wij in de buurt zijn, graag we er graag fietsen. Wat fijn dat jij er niet veraf woont. Voor ons een flink eind rijden (België)

  1. Dank je weet niet als ik er niet zo dichtbij gewoond had of ik er ook ooit geweest zou zijn. Moet nog steeds een keer naar de Euromast die ook zo dichtbij is…. vaak komen die dingen er gewoon niet van.

     1. Vroeger waren we van de weekeinden afhankelijk voor uitjes en dan is het altijd in de rij staan, daar had ik nooit zin in. Wij hebben óók de laatste 10 jaar meer gezien dan in de 40 jaar ervoor;-)

      1. Mijn ex en in waren ook niet zo van die bezoekers overal. Gelukkig mocht Peter regelmatig mee naar pretparken met andere want van ons moest ie het niet hebben haha. Maar inderdaad die drukte in het weekend was ook niet zo ons ding.

   1. Dan gaan we niet fietsen tegen die tijd.. is voor mij toch een vervanmijnbedshow op dit moment. Alleen in Zeist fiets ik op een fiets met 24″ wielen zodat ik met mijn voeten bij de grond kan en dat voelt veilig. Die hoge elektrische staat nog lekker in de schuur, moet er echt niet aan denken… Erg toch.. gewoon angstig.

    1. Best jammer voor je hoor. Mijn vriendin durft ook echt niet meer. Zij heeft het nog geprobeerd op een driewieler maar ze raakt gewoon in paniek. Zij was ook flink gevallen en sinds die tijd is het over. Best jammer toch zeker als het mooi weer is. En jij ging zelfs nog een keer in je uppie op fietsvakantie. Hoe gek kan het toch lopen.

 2. Ja, was leuk en warm toen hé
  Typisch he, dan woon je zo dicht bij, en ben je nog nooit in die molen geweest, ik trouwens ook niet hoor. Zo was er in Gouda, waar ik opgroeide het pijpenmuseum, wij woonde er vlak bij, maar ik ben er nooit binnen geweest. Toen ik laats dacht, kom, ik ga er eens kijken, kwam ik er achter dat het weg was .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s