Lege nestsyndroom…..

29511458_10155421591303008_3521043983448932352_nVandaag een rustig dagje, geen afspraken verder behalve met de kapster die langs zou komen.
Bij de markt kon ik vandaag twee gratis zakken compost ophalen, dat doen ze ieder jaar. Het is niet zo ver bij me vandaan dus gewoon op de fiets en lopend naar huis. Mijn vriendin haar man haalde er ook nog twee op (zij hebben alleen een balkon) en bracht die ook bij mij. Mooi gratis goede tuingrond er bij.
Tussen de buien door even een rondje gaan fietsen, ik had gewoon mazzel. Precies toen er een flinke regen/hagelbui viel was ik net ergens binnen en terug was ik net thuis toen het ook weer begon te regenen. Tussendoor flinke opklaringen en zon.
Heb wat zitten breien vandaag, vond vorige week mijn babypop weer op de zolder en daar ben ik eerst een setje ondergoed gaan breien en nu wil ik nog een jurkje gaan breien en sokjes. Zo leuk om te doen, paar bollen wol gekocht voor een habbekrats bij de kringloop eb gewoon op de bonnefooi wat proberen. Vond het nog best leuk geworden ook.

Tegen de avond nog een extra rondje gaan fietsen, even de polder in. Er wordt volop gebroed door de watervogels. Veel zwanen zie ik weer. Eerst een die naast zijn nest stond met drie eieren er in. (Ik zal nooit de nesten verstoren, deze zwaan stond er zelf al naast toen ik langsfietste). Ze trekken zich niet zoveel aan hoor van de mensen, dat zijn ze wel gewend. Een zwaan stond naar haar (nog lege)  nest te kijken met zo’n blik van wat moet ik hier nou weer mee. Nu al een lege nestsyndroom ??.
Over kinderen en opvoeden gesproken. Vanmiddag stond ik op het punt om een paar dames met kinderen even een voertje te geven. Had me echt al heel de tijd mateloos zitten ergeren tijdens het drinken van mijn kopje koffie. Twee moeders van een jaar of 30 met vier kinderen.

De moeders lekker met de telefoon in de weer en de kinderen echt rennen en vliegen met laarzen aan over de banken, klimmen op de rekken. Echt zo asociaal zeg. De dame achter de koffiebar kwam er net voor mij aanlopen en dat was misschien maar goed ook want zij zei het heel netjes en ben bang dat ik gewoon echt ruzie met die vrouwen zou hebben gekregen maar had het wel gezegd. Ga naar de speeltuin daar kunnen ze IMG_3932 (2)klimmen en rennen. Misschien ben ik wat dat betreft ouderwets en ik kan echt heel veel van kinderen hebben hoor. Maar dit gaat me echt veel te ver en niet de kinderen zijn hier de schuldigen maar de ouders die er gewoon niets van zeggen.
Mijn kapster kwam mijn haren weer fatsoeneren, een thuiskapster, de dochter van een vriendin van me. Altijd even gezellig kletsen met elkaar. Heb makkelijk haar, het krult van zichzelf alleen als het weer te lang wordt gaat het dan een beetje “hangen” en moet het weer in laagjes geknipt worden.
Heerlijk zo’n rustig dagje tussendoor…..

16 gedachten over “Lege nestsyndroom…..

 1. Ook ik ben wellicht ouderwets wat het opvoeden betreft? Ik deel je mening.

  En…. wat ben ik jaloers op je krullende lokken. Zelf spaar ik al jaar voor een krulletje, het lukt me niet 😦

  1. Vroeger was ik zo jaloers op mijn zusje die van dat stijle haar had. Zo lekker lang en stijl naar beneden hangend. Bij mij sprong het altijd alle kanten uit. Nu ben ik er zo blij mee. zij moet veel moeite doen om er wat volume in te krijgen en bij mij zit er snel weer model in hoef er nooit wat aan te doen alleen knippen, wassen en droogföhnen. ’t Kan verkeren…..

 2. Leuk ondergoed! Och zulke vrouwen hebben alleen aandacht voor zichzelf. Ik zou net zo reageren. Prachtige zwanenfoto’s. Hier zijn ook veel zwanen en ik denk dat hier achter aan het water ook 1 op eieren zit.

 3. Het zou eigenlijk nog moeten mogen, om een vervelend kind dat ook niet luisteren wil, een draai om de te geven. Maar dan hangen ze meteen aan de kindertelefoon, en komt er een sociaal werker bij je aan de deur…..rare wereld.

 4. Ja wat zijn al die watervogels al druk hé. Maar voor jou mooi fotomomentje als ze even “uit hun nest komen”;-) Je ziet het vaker dat men de kinderen gewoon hun gang laten gaan ik heb dan zeker ook de neiging er iets van te zeggen.
  Wat leuk dat de pop er nu beschaafd bij zit. knap gedaan hoor, ik zou niet zo gauw weten hoe de verhoudingen zijn.

  1. Bij die pop het ik het gewoon geprobeerd, ook weer een keer uitgehaald dat het te groot was. Frutsel zo maar wat. Ik kan best heel veel hebben van kinderen hoor maar dit was echt bizar. Het was maar goed dat de Hema dame me voor was want mijn reactie zou niet zo aardig zijn geweest.

 5. Hier geen zwanen meer te zien bij de vijvers in het dorp. Maar wel volop ganzen. Vreten het gras kort. Scheelt de gemeente grasmaaien😜😜😜. Maar de hoeveelheid jonge ganzen werd zo groot dat er echt overlast ontstond. De dieren liepen gewoon door de tuinen, over de straat, bliezen naar de winkelende mensen en vielen de mensen lastig die bij de vijvers wonen, wandelen of fietsen. Dus nu worden er maatregelen genomen, denk aan eieren vervangen door nepperds of eieren schudden. Ieder nest moet eraan geloven. Maar elk koppeltje mag een paar eieren uitbroeden. Hierdoor zijn er wel elk jaar jongen, maar ipv 70 stuks hebben we er nu nog tussen de 15 en 20 stuks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s