Dilemma’s en balen

Bamboorek (Middel)Soms word ik zo overvallen door dilemma’s ook over het schrijven in mijn blog. Als ik de blogs van de laatste maanden zie zijn het toch wel een beetje huis-tuin- en keukenpraatjes en voor mij voelt het toch wel wat oppervlakkig aan. Niet dat ik nou zo nodig de wereld wil veranderen, probeer dat wel op mijn eigen kleine manier, of diepzinnige blogs wil produceren maar toch…
Als ik dan bij andere bloggers lees waarvan er toch wel een aantal flink in de ellende zitten qua gezondheid voelt het toch wel aardig banaal aan om te schrijven dat ik altijd een week last heb van het begin van de zomertijd, een paar nachten slecht geslapen heb.  Voortuin (Middel)Hoe erg is dat nou eigenlijk en ik weet uit ervaring dat het meestal met een flinke week wel weer over is en mijn biologische klok weer een beetje gelijk loopt.
Of schrijven over het feit dat ik vanmiddag binnen korte tijd voor de tweede keer foto’s kwijt ben omdat er weer een kaart vraagt om gedefragmenteerd te worden voordat ik er iets mee kan en daar baal ik dan stevig van.
Vanmiddag had ik een mooie reportage gemaakt van de ooievaars die weer aangekomen zijn en zag ik twee zwanen aan het baltsen, al veel gezien hoor maar dit was wel bijzonder want er was een derde zwaan die steeds mee ging doen.Bloempot tuin (Middel)Het was zo’n prachtig gezicht, twee vrouwen die om de gunst van een man hun beste vleugetjes voor zetten.
Ik kon gewoon alle foto’s nog even terwijl ik daar zat aan de rand van de weg terugkijken en opeens zonder dat ik iets geks met mijn camera deed zegt ie geen contact met kaart defragmenteer.
Al weet ik er zijn gewoon heel veel ergere dingen waar zeur ik  nou toch over. De ooievaars blijven hopelijk nog een tijdje alleen die zwanen zullen geen triootje blijven ga ik zomaar van uit. Hoewel je weet het maar nooit met zwanen toch?
Of voor de zoveelste keer jubelen dat ik zo heerlijk gefietst heb, mijn plantenbakken gevuld met zomerbloeiers. Een aantal leuke nieuwe potten gekocht heb waarvan het theepotje voor mij wel de mooiste is. UIltje 1 (Middel)Kon hem niet laten staan.  Zoveel bijen, hommels, vlinders en andere insecten al weer in mijn tuin en onderweg zag. Lekker nog een uurtje in de zon heb zitten genieten met een kopje thee.
Alsof ik andere mensen de ogen uit wil steken, dat is zeker niet mijn bedoeling, dit is gewoon momenteel mijn leven met veel vrije tijd, zin en energie om te doen en er zo van te genieten. En ik weet ook dat veel andere bloggers echt niet zouden willen dat ik mee ging zitten treuren maar zoals sommige mensen getroffen worden dat raakt met toch wel ook al zijn het “maar” blogvrienden.
En ook wel heel vaak een gevoel van dankbaarheid heb dat ik het allemaal nog kan en mag doen…  dus taterata…….. weer wat foto’s van mijn tuin haha…….

Tuin (Middel)

23 gedachten over “Dilemma’s en balen

 1. Heerlijk logje. Soms voel ik mij ook schuldig als ik over dagelijkse dingen schrijf. En er zijn blogsters die enorm met hun gezondheid kwakkelen. Vreselijk triest vind ik dat. Maar meer dan sterkte wensen kun je niet doen.
  Beau zei het zo mooi in zijn programma Five Days Inside in het Rosa Spier huis. Toe hij na vijf dagen naar huis ging.

  “ik heb maar één ding te zeggen”, zei hij. “Leef!”
  En misschien moeten wij dat gewoon doen. Want er zijn zoveel mooie momenten.
  Liefs Joanne

 2. “Leef, alsof het je laatste dag is”
  “Leef, alsof de morgen niet bestaat”
  “Leef, alsof het nooit echt af is”
  En “leef, pak alles wat je kan”

  Zal je wel kennen? En het mag een levensmotto zijn.

 3. Het is heerlijk een ontspannend blogje te lezen. Ik lees er bij veel mee en juist de afwisseling van wat iedereen beleeft en interesseert is bijzonder.
  Aub doorgaan zo

 4. Ik herken dat wel maar het is ook leuk om over de gewone dagelijkse kleine dingen te lezen (vind ik).
  Bovendien heeft iedereen periodes waarin het leven niet zo rustig voortkabbelt, tijden waarin het lijkt of je alle narigheid tegelijk op je bordje krijgt. Dus geniet van het leven zoals het nu is.

 5. Prachtige plaatjes. Ik hoop dat het met je kaartje weer in orde komt. Ga gewoon lekker door met bloggen zoals je dat al jaren doet. Niets mis mee.

  1. Klopt hoor al schrijf ik in mijn dagboek wel andere dingen. Maar voor het bijwerken van mijn dagboek dat ik meestal eens per week doe kijk ik inderdaad wel eens in mijn blogs haha.

 6. Ik vind jou stukjes juist heerlijk om te lezen. Het gewone wel en wee, het genieten van het gewone. Gewoon Anneke dus. Ga zo door ! 👍🏼👍🏼👍🏼

 7. Nou ook jij hebt wel tijden gehad dat niet alles zo van een leien dakje ging, en nu is je “taak” te laten zien dat er ook altijd periodes zijn dat alles weer lekker soepel loopt. Daar kunnen anderen zich dan weer aan optrekken, gewoon even een ontspannend logje lezen. Het zou héél zwaar worden wanneer er alleen maar over “zware onderwerpen”gelogd zou worden toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s