Al te goed is buurmans gek

Zat vandaag een beetje in de spreekwoorden, in mijn hoofd dan en dat begon met bovenstaand spreekwoord “Al te goed is buurmans gek”. 
Dat dit spreekwoord in mijn kop kwam was niet zo gek. Afgelopen vrijdag heeft mijn buurman zijn sleutel ingeleverd. Hij heeft zich nog een week drie slagen in de rondte gewerkt om het huis weer in dusdanige staat te krijgen dat de woningbouw het accepteerde.
En niet dat ik dat van hem hoorde, kreeg alles te horen van de overbuurvrouw. Mijn buurman heeft helemaal niet verteld dat ie ging verhuizen en ik snap ook wel waarom omdat ie nog steeds zijn deel van de schutting niet betaald heeft. Ik kan naar mijn centen fluiten.
Het is zo maar niet verder over nadenken. Vanmorgen begon ik in mijn achtertuin wat onkruid tussen de tegels vandaan te halen. Het was prachtig weer. Ik loop met de eerste emmer naar voren en zie opnieuw de voortuin van de buren vol met paardenbloemen en het meest ergerlijke nog die grote braam die overal opkomt en die ik iedere keer weer uit mijn eigen tuin moet verwijderen.
Vandaar dat ik dacht even het ijzer smeden als het heet is en de paardenbloemen er uitsteken. Dus ik begon er mee, er woont nu toch nog niemand en ik zag ook niemand van de woningbouwvereniging, niet dat ik het erg zou vinden als ze er wel waren want dan zou ik het gewoon even zeggen. En mijn vingers jeukten al zo lang om dat eens aan te pakken. Ook die braam er maar uit dacht ik,  pak zijn groene container die nog half vol zit en ga alles klein maken en er in stoppen. Het ruimt lekker op alleen die klere stekels brr. Morgen is toevallig de dag dat ze geleegd worden. Ik zet de volle container vast aan de weg en dan kan ik morgen de rest er in kwijt. Krijg echt niet alles weg en ik zie dat er flinke kuilen zitten in het grind waar ik het er uit gespit heb. En opeens gaat er een lampje bij me branden en denk ik Eureka!!
Daar kan ik mooi wat van mijn grind ingooien, pak de kruiwagen en schep het grind op.
In verschillende sessies (best zwaar werk)  breng ik zo’n 12 kruiwagens (niet stampvol hoor dan kan ik er niet meer mee rijden) naar de buren en je ziet het nog niet eigenlijk. Maar ik vind het wel even welletjes.
Als ik zo bezig ben heb ik opeens met de halve straat een praatje, dat is ook wel weer leuk.
Op een gegeven moment stopt er een auto, er stapt een vrouw uit en ze zegt, ik kan me goed voorstellen dat je dit doet. Ze komt me wel bekend voor maar kon haar even niet plaatsen, ik vraag bent u van de woningbouw soms??  Nee hoor zei ze ik woon hier verderop in de straat. Ik schiet in de lach en zeg, kan je nagaan. Zij zegt dat ook te hebben hoor, ik ken ook niet iedereen in de straat. (ze woont er nog niet zo lang).
Maar zei ze, ik denk dat de woningbouw er alleen maar blij mee is dat je het zo opgeknapt hebt. Ik weet het niet hoor of ze dat vinden maar het is gebeurd en kan ze niet terugplanten. Vraag me ook af alsof ze het wel zullen zien.
Ben wel heel benieuwd wie mijn nieuwe buren zullen gaan worden. Hoop een leuk stel mensen maar dat is altijd even afwachten. Dus ik sluit dit blogje maar met die wens want tenslotte is een goede buur beter dan een verre vriend.
Foto’s van mijn bezoekje gisteren aan de Heemtuin… er groeiden zelfs nog paddenstoelen.

20 gedachten over “Al te goed is buurmans gek

 1. Kijk, dat is daadkracht. Wat jammer dat je niets meer terug ziet van dat geld. Ik ga duimen dat je hierna superleuk buren krijgt want je hebt gelijk over die goede buur en die verre vriend;-)
  Ja dit is natuurlijk helemaal een logje in mijn straatje.

  1. Toen hij net naast me woonde deed ik het ieder voorjaar in overleg. Hij hield niet van tuinieren en voor mij was het dan meestal zomaar een uurtje werk tussendoor en ik doe het graag. Wel jammer dat zo’n centenkwestie er dan tussendoor kwam. Jij hebt mij trouwens ook aangestoken. Hoorde er vanavond weer een van een politievoorlichter Er is met mens en macht aan gewerkt…;)

   1. Whahaha, maar dát zal wel bewust geweest zijn, een gender neutrale kwestie want er wordt ook door vrouwen bij de politie gewerkt, lekker politiek correct, bah!

  1. Gelukkig heb ik zelf in de tuin zoveel planten en bloemen waar heel veel hommels, bijen en andere insecten vliegen en druk bezig zijn momenteel. Moet heel eerlijk zeggen dat ik hommels ook zelden of eigenlijk nog nooit op paardenbloemen heb zien zitten. Wel vlinders dus paardenbloemen zijn zeker nuttig.

  1. Ja dat krijg je van een dagje Rotterdam hé dan hep je opeens geen erg meer in de spelling 😉 …. komt vaak dat ik zinnen weer verander en soms vergeet ik dan wel eens een woordje. Maar dank je wel voor de aanvulling.

 2. Oh erg die bramen .Ze groeien vanuit de tuin van buurvrouw in mijn tuin.en omdat ze niet van tuinieren houdt doet ze er niets aan en zit ik er mee. Ik hoop dat je fijne nieuwe buren krijgt.

 3. Is dat die buurman die pal naast je woont dus? Diegene die de blokhut van je moeder heeft gekregen? Wat een rare man zeg. Maar goed, jij maakt gewoon netjes wat belangrijk is voor jou en dat is prima! Nog steeds niks gehoord zeker van de WBV? Geniet deze zomer nog maar lekker hoor!

  1. Ja klopt hoor ja die blokhut heeft ie ook niets meer gedaan zo zonde maar goed. Heb van de woningbouw geen bericht nog gehad maar hoorde van mensen verderop in de straat dat ze daar al wezen kijken wat voor steigers ze nodig hebben dus volgens mij gaan ze gewoon toch renoveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s