Smijten met mijn aow…..

downloadVorig jaar na mijn ziekenhuisopnames wilde ik de mensen die mij zo goed geholpen hebben een bbq aanbieden. Aan het mooie weer lag het vorig jaar niet maar op een of andere manier kregen we alle neuzen niet dezelfde kant op. Op vakantie, weg of wat dan ook. Het kwam er gewoon niet van om dat te organiseren.
Daarbij heb ik altijd gezegd ik ga mijn eerste AOW verbrassen (mijn eerste AOW was maar een weekje dus niet het volle pond voor jullie denken dat ik het geld over de balk gooi)
Eetcafe-de-Crimpenaar-3Deze combinatie vond ik wel leuk om met het hele stel uit eten te gaan en dat zijn we afgelopen vrijdag gaan doen.
Wim was er ook dit weekend, twee vrienden, zus met man, broer met vrouw, Peter Chantal en Yenthe. Dus met zijn 11en lekker uit eten met elkaar.
Een eetcafé uitgekozen waar je voor een vaste prijs kan eten, driegangenmenu à la carte en ook de drank kan je dan afkopen er bij dus. Zo wist ik van te voren al wat ik zou moeten betalen. Het moet ook wel leuk blijven natuurlijk.
Het was super leuk om te doen, kreeg van mijn schoonzusje nog een mooie bos bloemen.
Een mooi restaurant, gezellig bediening en Yenthe deed het voorbeeldig en hield het 2 1/2 uur vol samen met ons. (wel een keer een rondje gaan lopen met Peter, je kan ook niet verwachten dat een kind van 1 jaar 2 1/2 uur in een kinderstoel blijft zitten). overgooier
Een hapje ijs van oma, ik zag die oogjes helemaal glinsteren toen ze het proefde. Had wat speelgoed meegenomen wat nog van Peter was geweest, iets dat ze niet kende nog en daar vermaakte ze zich prima mee. Had afgelopen week nog leuke kleertjes voor haar gekocht. Zo’n leuk geel overgooiertje met een wit bloesje er onder zo’n schattig setje.
Eigenlijk had iedereen het wel naar de zin en vonden het wel voor herhaling vatbaar.
Dat vind ik ook hoor alleen dan mag dat keer een ander het betalen haha……

20 gedachten over “Smijten met mijn aow…..

 1. Helemaal leuk en natuurlijk leuk om te herhalen maar dat kan natuurlijk heel goed ” op z’n Nederlands” , dus gewoon ieder voor zich zelf betalen, zeker bij dit soort gelegenheden als de prijs vooraf vast steet en er dus geen misverstanden kunnen ontstaan over ” wie wat” heeft genuttigd.

  1. Ja hoor dat is beter er zijn er idd een paar bij die het liefst alles op de cent uitrekenen. Ook niets mis mee als je het van te voren afspreekt. Maar ik vond zo’n vast bedrag ook wel handig wist ik precies waar ik aan toe was en wat ik er voor uit wilde geven.

   1. Dan is zo’n vaste prijs juist een prima optie, zeker voor de drankjes want de horeca regel is ; “ze eten je arm maar drinken je rijk”. p drank verdienen ze véél meer. dus is duur.

    1. Dat had ik ook bedacht, nu viel deze groep wel mee maar het het ook wel eens meegemaakt afspraak van te voren gezamelijk betalen gingen ze allemaal van die likeurtjes bestellen en Irish Coffee en zo. Met mijn 2 spaatjes toen moest ik bijna 40 euro voor drank afrekenen. Dus vandaar dat ik dit wel een prima ding vond.

     1. Klopt, dat “rekening delen”kan een flinke valkuil zijn omdat mensen soms gewend zijn dure drankjes te drinken, ik zou dat zelf nooit doen in een restaurant, ongeacht wie de rekening betaalt, die prijzen zijn vaak zó buiten proportie.

      1. Klopt hoor mijn zus en ik hadden ooit een keer zonder te kijken een likeurtje (allebei twee) genomen na het eten. Pff pittige rekening kregen we. Hebben we maar een fles gekocht voor in de caravan haha…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s