Gezellig dus en zo…..

Reiger kreeft (Middel)Als ik mijn eigen blogjes wel eens teruglees (zou dat eigenlijk meteen altijd moeten doen) valt het me opeens op dat er wel heel vaak gezellig in staat. Dat heb ik ook een tijdje gehad met het woordje dus. Daar werd ik destijds door iemand op gewezen en sinds die tijd probeer ik het DUS zoveel mogelijk te vermijden. Het zijn en waren echt voor mij van die stopwoorden.
Nu zie ik wel heel vaak GEZELLIG in mijn blogjes staan. Wat is GEZELLIG eigenlijk, schijnt echt zo’n Nederlands woord te zijn dat moeilijk te omschrijven is.
Het is DUS zaak voor me om er eens op te gaan letten en eventueel wat andere woorden er voor te vinden.
Aan de andere kant beschrijft het in de meeste gevallen wel zoals ik me voel of zoals het was DUS namelijk GEZELLIG.
Nou ja ff stoppen maar het is mooi geweest  met die woorden haha…… even bewust weer een paar keer er in gezet om een beetje er van af te kicken. Gisteren is Wim weer naar huis gegaan. We hadden een mooi weekend, ondanks de koude wind zijn we zaterdag nog een flink eind gaan fietsen en wandelen. Ik breng hem altijd naar de bus zo’n 10 km bij mij vandaan. Het was gisteren verrassend lekkerder weer dan we allebei gedacht hadden. Het zonnetje scheen en het was niet zo ontzettend koud meer.km teller Bovendien was de wind minder geworden. Ik had afgelopen week nog een truitje gekocht bij C en A die net wel paste maar toch niet helemaal prettig zat. Toch maar terugbrengen dan en ik besloot nadat Wim ingestapt was een rondje polder te gaan doen en hem dan meteen weg te brengen. Het werd een flink rondje, eens wat andere wegen uitproberen. Via kleine dorpjes, overvaren over de IJssel, daarna verderop via de brug over de IJssel weer terug en onderweg even het truitje weer teruggebracht. Bij elkaar ruim een marathon gefietst. Het voelde weer zo heerlijk aan na een aantal van die dagen met koude harde wind. Onderweg nog wat foto’s gemaakt ook. Kwam een reiger tegen die bezig was een zoetwaterkreeft te verorberen. Meestal zijn ze zo verdwenen maar deze bleef aardig staan. Onderweg op een terrasje zelfs in het zonnetje gezeten om even een bakje thee te drinken. Juist als het zo onverwacht is geniet ik er nog meer van.

14 gedachten over “Gezellig dus en zo…..

  1. Mooie foto’s en altijd leuk om naar zo’n rijger te kijken. Ga gezellig door met dus enzo het stoort mij niet. Fijne dag.

  2. Als je het woord gezellig vaak gebruikt, dan is het vast iets waarvan je geniet en dat je fijn vindt : ) En daar is niets mis mee, want gezelligheid is ook erg fijn vind ik.

    1. Bij mij is het meestal schrijven en meteen plaatsen. Later ga ik soms wel eens doorlezen en dan zie ik nog dingen en ga ik weer wijzigen. Zoals jij het doet is eigenlijk beter. Gun me daar vaak geen tijd voor.

  3. Het is me niet opgevallen hoor dus het zal wel meevallen met het “misbruik”van de de woorden dus en gezellig. Merk bij mezelf dat het woordje dus er inderdaad té makkelijk in sluipt en áls ik dat zie verander ik dat natuurlijk. “maar” is ook zo iets dat ik er soms te vaak ingooi.
    Zolang je niet beweerd “deze reiger stond dus gezellig zijn hapje op te peuzelen” valt het wel mee denk ik;-)

    1. Dank je, het viel mezelf opeens op dat ik dacht pff nou zeg zo gezellig als je iedere keer zegt, klopt dat wel. Ja eigenlijk wel maar het moet ook niet te zoetsappig worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s