Zeuren…..

Wat kunnen mensen soms ook vreselijk zeuren zeg, dan denk ik wel eens waren al die multimedia maar helemaal niet uitgevonden.
FRANCE-FIRE-NOTRE DAMEEen paar voorbeelden waar weer eindeloos over doorgezeurd wordt:
Zoals het bedrag dat beschikbaar is gesteld voor het opbouwen van de Notre Dame. Dat in zo’n korte tijd een slordige 700 miljoen op tafel komt. Ik snap dat mensen zeggen waarom niet aan iets anders zoveel geld geven. Het zou zo goed gebruikt kunnen worden. Tja dat zal ook wel zo zijn, de gele hesjes protesteren niet voor niets voor die dingen. Aan de andere kant waarom niet. Soms is een gebouw voor heel veel mensen meer dan een hoop stenen. Een symbool van eensgezindheid, saamhorigheid,geschiedenis van het land, je ziet wat de verwoesting al teweeg heeft gebracht bij de mensen.
Eieren gooien:
Eieren 14Het zit er weer aan te komen, zaterdag gaan ze bij ons weer eieren gooien en ja hoor daar begint het gezeur weer over zonde van de eieren. Je gaat toch niet met eten smijten. Mag er dan niets meer, het zijn afgekeurde eieren die toch niet meer verkocht mogen worden dus anders de kliko in gaan. Waarom niet dit onschuldige volksvermaak.
Paasvuren:
Ik hoorde het net dat mensen met een longaandoening geprotesteerd hadden dat ze er last van hebben. En dat zal zeker zo zijn en natuurlijk is dat heel vervelend.
Maar zijn dat niet mensen die iedere dag zelf in de auto stappen, fijnstof produceren maar daar hoor je ze dan niet over. download (5)Maar wel zeuren over zo’n paasvuur dat een keer per jaar aangestoken wordt. Weer een traditie die als je niet uitkijkt gaat verdwijnen. Je hoeft er toch niet naar toe te gaan. Ik neem aan dat die paasvuren echt niet in iemand zijn achtertuin gehouden wordt. Hoorde dat het zelfs is aangemerkt als cultureel erfgoed. Het geeft saamhorigheid, er onstaan hele vriendengroepen die samen hout gaan verzamelen.
Ajax een ronde verder:
Wat was het toch mooi dat ze gewoon weer zo’n grote club het nakijken gaven. Wereldwijd wordt er met veel respect in de kranten hierover gesproken. Een grote groep mensen die daar (ze kunnen het gewoon niet hebben natuurlijk) weer wat over te zeggen had. Waarom niet trots zijn dat een club uit Nederland zo’n prachtig resultaat neerzet. Goed om het hele Nederlandse voetbal op de kaart te zeggen. En geloof me natuurlijk ben ik Ajaxiet maar zou een andere club uit Nederland zo’n resultaat ajax-schakelt-ook-juventus-uit1555449131-750x480neerzetten zou ik het ook leuk vinden. Heb in de Kuip bij Feyenoord ook wel zitten juichen voor die club als ze scoorden. (Hield dan wel mijn vingers gekruist achter mijn rug, geintje hoor). Ben daar een paar keer met Peter geweest die echt Feyenoorder is. De mooiste vond ik wel in een krant in Dubai Crtl+Alt+DeLigt.
Soms word ik er wel een beetje moe van, al dat gezeur en dingen maar weer aangrijpen om iets te zeggen. Met plezier ga ik zaterdag naar het eierengooien kijken want Peter is met zijn vriend Mike recordhouder. Ze gaan hun record proberen te verbeteren om voor de derde keer het Wisselei mee naar huis te nemen. Zo ik ben even uitgezeurd. Plaatjes www en eigen archief.

23 gedachten over “Zeuren…..

 1. Ja er wordt wél veel te veel gezeurd, dat ben ik met je eens , en vaak over onzinnige dingen die dan ook nog vaak uit het verband getrokken worden. Maar ook ik vind het vreemd dat mensen die zóveel geld blijkbaar makkelijk kunnen missen er niet niet eerder iets mee gedaan hebben voor zaken die mensen aangaan, het Vaticaan bulk zelf van het geld dus kan dat zelf wel betalen. Mij hoor je niet zeuren over voetbal, maar ook niet juichen natuurlijk want het zegt me helemaal niets.

  1. Toen ik het hoorde van die eerste 100 miljoen had ik dat gevoel ook hoor. Zijn wel betere dingen mee te doen. Maar ik vind dat zeker op de social media het zo weer uitgemolken wordt en meteen weer klakkeloos door iedereen overgenomen. Zo triest laat ze eerst een echt er over nadenken dan zo’n meeloper te zijn. Juist het mislukken van het gooien van eieren is leuk haha……

   1. Ja dát is het vervelende, het lijkt wel of mensen geen eigen mening meer hebben en alles maar klakkeloos na roepen zonder zich er even in te verdiepen hoe alles in elkaar zit.
    Iedereen wil maar scoren door Roomser dan de Paus te zijn terwijl ze vaak niets van de achtergronden weten. Het is ook niet voor mij dat FB gedoe.

    1. Het is dat ik zoveel leuke informatie van FB haal en voor mij is het een plek om mijn foto’s te posten. Heb veel mensen die er van genieten. Bemoei me zelden met die commentaren op al die dingen maar soms kan ik het niet laten en dan heb ik eigenlijk meteen al weer spijt. Onzin dingen.

 2. Eén van de redenen waarom ik FB niet meer heb. Wat jij misschien als gezeur bestempeld, is gewoon een andere mening en ja, soms is het ook gewoon gezeur om te zeuren. We hebben het te goed en daarom wordt er over alles gezeurd. Overigens zijn die geschonken miljoenen door de gulle gevers gewoon aftrekbaar voor de belasting. Dus die gulheid valt ook wel mee.

  1. Dat klopt, ik hoorde het ook dat ze er zoveel belastingvoordeel van hadden. Maar dan nog. Iedereen mag een eigen mening hebben hoor. Eigenlijk reageer ik er ook weinig of nooit op. Het FB echt voor mijn informatie over dingen die gebeuren in omgeving, daar haal ik best veel leuke dingen vandaan. En ik post er mijn foto’s. Zelden of nooit persoonlijke dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s