E-bikers……

anwb_w1520Vandaag kreeg ik het ANWB blad binnen dat helemaal ging over de E-Bike. Ik heb een verzekering bij de ANWB en ben lid van de Wegenwacht voor Fietsers…… Ja heel handig hoor heb er al twee keer gebruik van gemaakt toen ik een lekke band had die ze dan gewoon thuis komen repareren. Hoe gemakkelijk kan je het hebben. In beide gevallen was ik wel onderweg maar dicht bij huis en eerst naar huis gelopen om daarna te bellen.
Beide keren kwamen ze behoorlijk snel langs (binnen een half uur) en werd de band snel en vakkundig gerepareerd.
Ze vertelden het best druk te hebben hier in de omgeving ook en ik snapte het want mijn fietsenmaker (die het best heel druk heeft) was overgestapt van verzekering van de fietsen naar de ANWB omdat het een goede en voordelige verzekering is.
In het blad waren testen gedaan en ik zag merken langskomen waarvan ik nog nooit gehoord had.
Het grappige vond ik wel dat degene die als beste uit de bus kwam zo rond de 3000,00 kostte en de tweede 1400,00.  Dat is toch wel een fors prijsverschil. Ook het eventueel vernieuwen van de accu van de een bijna 1000 euro en de tweede 275 euro.
Zelf ben ik er na al mijn ervaring van overtuigd dat je gewoon wat geluk moet hebben met je fiets. Heb ook wel van mijn eerste fiets geleerd dingen anders te doen met deze fiets. Ben wel liever voor haar geworden, een plaatsje in mijn huis, niet in een koude vochtige schuur. Niet gerust volgeladen er mee fietsen, ik bedoel dan vol met boodschappen e.d.  maar het verdelen over meerdere dagen.  En wat ik denk heel belangrijk is vaker terugschakelen bij een stoplicht bijvoorbeeld.  Tenslotte start je een auto ook niet in zijn 3e versnelling, daar vergelijk ik het altijd maar mee.
Een opmerking vond ik wel leuk, bij alle fietsen die als beste uit de bus kwamen zat een Blaupunkt motor en de fiets die ik nu besteld heb zit zo’n motor in en voor de rest moet ik het maar afwachten.
Deze fiets is aanzienlijk goedkoper dan degene waar ik nu op fiets maar hij hoeft ook minder hard te gaan werken. Mijn huidige fiets zit ik dagelijks op en die moet ook al mijn boodschappen dragen.  Heb het afgelopen jaar zo’n kleine 7000 km gefietst er op.
25597ebf8d3157f32661442474a04605Deze nieuwe fiets ga ik zo eens in de vier weken gebruiken gewoon voor de fun, leuke stukjes fietsen, niks te sjouwen of heeft zo dus ook minder te lijden. Deze week waren er toevallig twee mensen die het over E-bikers hadden en dat ze soms zo hard fietsten alsof ze de trein moeten halen, zei mijn vriendin tegen me.  Dat doe ik ook zo graag zei ik lachend, lekker hoor op de fietspaden heerlijk hard fietsen, kan daar zo van genieten. Vermoedelijke bezorgdatum is 10 mei dus dat is aanstaande vrijdag…. komt mooi uit dan kan Wim helpen hem in elkaar te zetten. Hij zegt wel twee linkerhanden te hebben maar dat valt hard mee hoor.  Kan niet wachten om hem uit te gaan proberen ………

24 gedachten over “E-bikers……

 1. Zelf zou ik er niet aan beginnen, wij lopen meestal. We fietsen ook wel maar dan op een tweedehandsje met 5 versnellingen. Het zou hier weg gegooid geld zijn om zo’n dure fiets in het hok te hebben staan.

 2. Ik wil ook aan de E-bike op het moment dat ik permanent ga wonen in WO (België). Het duizelt me nu al als ik al die merken voorbij zie komen. Ik heb nu nog twee gewonen ‘analoge’ 🙂 fietsen. Op spierkracht.

  1. Ja ik kocht mijn Ebike toen ik mijn auto op moest ruimen. Moest veel naar mijn moeder fietsen door wind en weer 20 km en dan was zo’n Ebike wel heerlijk. Heb er al zoveel plezier van.

 3. Er komt nu natuurlijk ook steeds meer informatie over die fietsen, dat was in het begin allemaal nog heel weinig omdat het zo nieuw was. Maar eigenlijk jammer dat jouw fiets dáár dus meer in de stalling staat dan gebruikt zal worden.

  1. Ja dat is misschien ook wel zo maar goed dat is dan maar niet anders. Wim zijn fiets hier bij mij staat ook de meeste tijd in de stalling. Dat brengt onze constructie van bij elkaar zijn met zich mee.

 4. Dat is nogal wat, zo’n aankoop. Spannend hoor. Ik hoop dat je er veel plezier van hebt. Zelf heb ik hem niet want net als hierboven werd geschreven: ik loop altijd. En als ik toch fiets is het op zo’n locomotief met vijf versnellingen waarvan 3 het doen.
  Nog 2 dagen……..:-)

  1. Ik heb geen auto dus ik doe alles op de fiets of OV. Apeldoorn waarvoor ik deze fiets heb gekocht is zo uitgestrekt (341 KM2) dat als we dat allemaal lopend moesten doen we denk ik nooit meer de stad uit kwamen. Nu kunnen we lekker een eind gaan fietsen daar ook.

 5. Dé beste uitvinding van deze tijd (naar mijn bescheiden mening) : de e-bike. De afstanden kunnen steeds groter worden, en dat ook op oudere leeftijd.
  Ik ben FAN voor grote fietstochten!
  Alleen met Speed-pedelecs heb ik het nog moeilijk, die racen je voorbij, en telkens opnieuw schrik ik. Ze horen niet op de autoweg, niet op het fietspad, maar ja….

 6. Ik ben benieuwd. Ik heb ook dat nummer van de ANWB gekregen en ook die verzekering, maar het nummer nog niet gelezen. Ik ben heel tevreden over mijn bike. Een Gazelle met boschmotor. Mijn accu leg ik zeker in de winter binnen. Dat was toen het advies. 🙃 leuk dat je jezelf verwend hebt met die fiets! Heel veel fijne kilometers gewenst en succ met het in elkaar zetten.🚲🚲🚲

  1. Ja mijn eerste Ebike van Gazelle was een drama…… vier jaar ellende er van gehad. Twee keer een nieuwe motor, nieuwe accu’s…. Heb nu een Batavus durf het amper te zeggen maar die doet het prima. Heb nu als tweede een van de Lidl gekocht voor net 1000,00 dus ben heel benieuwd.

  1. Ik heb degene die ik nu heb cadeau gekregen van mijn zus. Dat was een hele dure, zo’n geweldig cadeau. Mede daardoor kan ik nu deze tweede kopen die aanzienlijk goedkoper is. Ben benieuwd hoe die bevalt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s