Memory kastje 8

Zondag is het weer moederdag. Voor mij echt geen verplicht nummer hoor. Natuurlijk vind ik het leuk als Peter met gezin langskomt, heel leuk zelfs maar of dat nou precies op moederdag is of een andere dag maakt mij echt niet uit hoor. Flesje Peter gemaakt in groep 1 of 2 cadeautje moederdag
Het leukste van moederdag vond ik toch altijd die tijd dat ze met een pakje uit school kwamen dat dan ergens verstopt moest worden want ik mocht dat niet zien natuurlijk.
Volgens mij vond Peter het soms nog spannender en moeilijker vol te houden om niet uit te pakken dan ikzelf.
Maar toch hoe leuk was dat altijd zo’n presentje, iets zelf gemaakt. Heb ze niet allemaal bewaard maar deze staat wel in mijn memory kastje. Ik denk dat hij het maakte in groep 1 of 2. Een beschilderd flesje waar destijds bloemetjes in stonden.
Dat bekkie als je zo’n cadeautje dan uitpakte, in bed natuurlijk met een ontbijtje er bij.
Nu was mijn ex niet zo creatief en ook niet iemand die graag ’s morgens vroeg opkwam dus gebeurde het ook wel eens dat hij zelf in bed bleef liggen en de avond er voor al een eitje had gekookt en thee in een thermosfles klaar zette. Peter naar beneden stuurde die dan zelf de rest mocht doen.
Tja wat dat betreft… Maar goed de keer dat Peter het voor het eerste helemaal zelf ging doen, dat zachtgekookte nog helemaal glibberige ei dat ik manmoedig opat en zei er zo blij mee te zijn. Waar blijft de tijd.
De mooiste herinnering aan moederdag toen Peter al volwassen was is van de keer dat hij dus niet thuis was met moederdag.  Ik was toen al gescheiden maar hij had nog wel zijn eigen kamer bij mij.
Hij was op vakantie en ik dacht daar heeft ie dit jaar echt geen erg in hoor, ook niet erg natuurlijk.
’s Middags werd er gebeld, het was prachtig weer en ik zat in de tuin. Mam, zei Peter, wil je even voor me kijken boven op mijn kamer in mijn papieren. Ik moet even iets weten.
Ik liep met de telefoon in mijn handen naar boven en zei, waar liggen die papieren dan.
Ik denk dat ik ze op mijn bed heb laten liggen, zei hij. Ik keek maar zag niets liggen.
Niet onder het dekbed misschien?  Ik sloeg het dekbed op en daar lag een vaas die ik toen we een keer aan het winkelen waren had aangewezen dat ik die zo mooi vond.
Fijne moederdag mam, zei hij. Ik had echt de tranen in mijn ogen, zo leuk was dat, dat vergeet ik nooit.

21 gedachten over “Memory kastje 8

   1. Natuurlijk zijn dat soort verrassingen leuk. Een paar jaar geleden stond dochterlief zélf om half 8 voor de deur met een mand om voor ons ontbijt te maken i.p.v. de ontbijtservice waaraan ik dacht toen ze zei dat ik niet mocht ontbijten voor half 8. Ze at ook gezellig mee.

    1. Dat is ook een leuk idee toch, gezellig met elkaar eten zo… Ach voor jou geldt het ook dat het zo vaak Moederdag is toch met je kinderen daar kunnen we alleen maar blij mee zijn.

          1. Whaha ja zoiets dat halfrauwe ei wat ik al schreef…. gemorste thee zodat de beschuit plakte… ach dat was toch leuk.

 1. Wij doen niet aan Moederdag dochter en ik. Al helemaal niet omdat het te commercieel geworden is. 31 is mijn dochter nu en al een aantal jaren het huis uit. En steeds vaker komt er een blijk van waardering en liefde van haar kant. Ze heeft ADHD en sinds haar 7e voed ik haar alleen op na mijn scheiding. Het waren tropenjaren en soms was ik wanhopig want komt het wel goed met haar, maar ook met mooie herinneringen en vorige maand gingen we samen een dagje Leiden doen. Het was een prachtige dag en ze zei al meermaals hoe ze genoot. Pfffff , wat maak je veel fotos dit keer zei ik toen ik voor de zoveelste maal op foto moest. 2 Weken later was ze bij mij om te eten toen de postbode langskwam en wat door de brievenbus gooide. Ze stond te springen als een klein kind toen ik de post ging halen na aandringen van haar want ik verwachte niets bijzonders. Er lag een A4 formaat groene envelop op de mat. Erin zat een grote kaart met fotos van ons dagje Leiden met binnenin de tekst. Liefste mams, Hopen dat je deze kaart leuk vind hoef ik niet. Wacht met smart op je reactie en wil je laten weten dat ik deze dag nooit zal vergeten, Dikke kus en hou heel veel van jou.

  De tranen sprongen in mijn ogen , want mijn dochter loopt niet zo snel te koop met haar emoties en laat dat ook nooit heel duidelijk merken. Dit was dan ook het mooiste cadeau wat ik ooit van haar kreeg. Daar kan geen Moederdag tegenop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s