The circle of life…..

Vandaag moest ik hard werken, de frituren schoonmaken in het café waar ik werk, dat is altijd een heel klusje om te doen. Maar als afwisseling van de normale schoonmaakroute ook wel eens leuk. De tijd gaat op een of andere manier dan ook veel sneller.
Gevoelsmatig zat ik dus al snel weer op de fiets om een rondje te gaan doen. Het was best lekker weer vandaag, het gaat de goede kant op.
Heerlijk een rondje gefietst, nog even bij de meesjes wezen kijken die nog steeds af en aan vlogen met volle snavels. En dan zo toch nog weer een paar foto’s makend zie ik opeens zo’n apart beestje, ik ken het echt niet en heb het ook nog niet kunnen ontdekken wat het was. Een soort vlieg/libelle/langpoot. Geen idee eigenlijk, dat zijn de grappige dingen van het fotograferen. Je probeert het een op de foto te zetten en ontdekt het andere. Vlieg raar 2Maar om even op mijn titel van vandaag terug te komen, gisteren zag ik in het water een dode zwaan liggen. En dat is dan wel apart dat zo’n foto die ik er van maakte bij veel mensen reacties opriep, van zielig en triest. En natuurlijk is dat ook zo, zo’n toch majestueus beest. Ik moet zeggen dat ik het eigenlijk ook wel een heel mooie foto vind geworden.

Zwaan dood (Middel)

De manier waarop die zwaan daar lag in het water. Alsof ie zomaar uit de lucht was gevallen en nooit meer overeind kon komen. Kan het ook niet helemaal goed verklaren maar vond het gewoon een prachtige foto. En het grappige is ook als ik een foto van een fuut met een vis in zijn bek die ook een gewisse dood tegemoet gaat helemaal geen reacties oplevert. Even verderop zie ik jonge meerkoeten op het nest onder en naast de vleugels van de moeder net uit het ei. The circle of life……
Vanavond ben ik voor het eerst naar een vergadering van de Huurderbelangenvereniging geweest. Leerzaam het ging over buurtprojecten. Ze vroegen vrijwilligers en ik heb me aangemeld. Meerkoet 4 (Middel)Volgende week ga ik al naar een bestuursvergadering. Ze waren heel blij dat ik me had aangemeld, even kijken wat het inhoudt en wat het is maar het lijkt me wel interessant en leuk om te doen in ons eigen dorp.
Mocht iemand weten wat voor vliegend beest het is, ik hou me aanbevolen, ga zeker nog wel verder zoeken maar tot nu toe kon ik het niet vinden.

16 gedachten over “The circle of life…..

 1. Tjonge wat een naar gezicht die zwaan zeg. Maar het is wel zo, die circle of life.
  Dat blauwe meesje is prachtig, of is het een ander soort?
  Fantastische foto’s weer.

   1. Grappig. Hij lijkt hier niet thuis te horen in Nederland. Maar ja we krijgen steeds meer tropische vogels. De grenzen staan voor alles en iedereen open.

 2. Tja, ook zwanen zijn niet onsterfelijk natuurlijk en je hebt gelijk, het is een prachtige foto.De koolmezen serie is echt geweldig , zo zie je ze eigenlijk nooit.
  Het vreemde insect (?) herken ik ook niet maar misschien is het wel “iets” van een vlinderachtig die nog niet helemaal ontpopt is en dus nog wat ballast achter zich heeft hangen.

 3. Ja typisch he ……. een zwaan roept nu eenmaal meer emotie op dan een vis …….Inderdaad circle of life ….
  Ik zit al jaren in een huurdersvereniging, als bestuurder, leuk hoor, je weet alles uit eerste hand, en zeker wat de verhuurder van plan is…… daar zitten wij ook regelmatig mee om de tafel, zeker nu met de renovatie van onze flats. Trouwens, naast dat het leuk is, is het ook veel geneuzel bij ons hoor. Veel bewoners hebben alleen maar te klagen, zelfs nu nog. ….. is de lift een keer kapot, hoor je dat ie altijd kapot is en dat de vorige beter was …….. die was veel vaker in storing, maar dat weten ze niet meer…………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s