Meant to be……

Hosta 3Het lijkt wel of ik momenteel een beetje in een filosofische sfeer verkeer maar het valt wel mee hoor.
Ben ook heel rationeel en lekker bezig bijvoorbeeld in de tuin.
Gisterenmiddag mijn tuin wat gaan fatsoeneren. De zijkant waar de bloemen en planten groeien was toch wel wat geëxplodeerd d.w.z. dat sommige planten zich niet aan mijn regels houden, tegen de klippen opgroeien en teveel plaats opeisen zodat andere niet aan bod komen.
Dus moest er flink ingegrepen worden en vooral de hosta’s waren de klos. Het waren zulke enorme bossen geworden dat alle leuke plantjes die ik er achter had staan nooit meer te zien waren.  Hosta
Ooit had ik twee hosta’s die ik weg wilde doen maar vond het toen ook wel weer zonde dus “gooide” (bijna letterlijk ) ik ze aan het einde van de tuin op de rand van de vijver.
Zonder echt te poten met een flinke kluit neergegooid en gedacht kijk maar wat jullie er van maken. En dat heb ik geweten wat een bossen werden het ook wel mooi maar mijn vijver was meteen een cm of 50 korter geworden.
Ook had ik uit mijn moeders tuin een aronskelk meegenomen, twee jaar geleden dacht ik dat ie de winter niet had overleefd maar vorig jaar piepte hij toch weer tevoorschijn en dit daar opnieuw. Er staat zelfs al een bloem in. Maar de hosta’s gaven hem amper ruimte om te groeien.
Dus hosta time….. had bedacht om er drie uit te halen en een terug te plaatsen. Een hele klus maar het was gisteren mooi weer dus gaan spitten en snijden in stukken en alles er uit gehaald (heb geen illusie over dat alles weg is,  vast wel wat blijven zitten). Even aanpoten en ik zat helemaal onder de modder, heerlijk een modderbad schijnt best duur te zijn bij mij was het gratis.


Twee verdwenen in de container, de derde zette ik weer terug maar vond het nog teveel dus ook nummer drie ging weg. Heb er nu nog twee over, voor mezelf ook de mooiste. Ik was tevreden, nog een paar leuke lage plantjes terugkopen, het geeft ruimte in de tuin zo. (wordt vervolg anders wordt het zo’n lang blogje) 

27 gedachten over “Meant to be……

 1. Dat heb ik gehad met een kluit sedum die van het balkon in vorige huis kwam. Even neer gezet en die heeft dus ook veel plek ingenomen. Paar weken geleden gehalveerd want hij is wel mooi maar niet teveel.
  Gisteren een van stenen gestapelde verhoging afgebroken omdat die te dicht tegen de muur en daardoor onder de goot van de schuur vd buren stond en te weinig water kreeg als het regende. Vandaag hopelijk weer opbouwen als het weer het toelaat.
  Zo blijven we bezig

  1. Bij mij sneuvelt er ook wel eens een blaadje en zie er atlijd wel slakken zitten denk altijd dan blijven ze van mijn sla af ;).. maar de planten blijven altijd mooi in tact, heb er nu nog drie verschillende over.

 2. En ik zou nou juist graag mooie Hosta’s hebben in de tuin maar die worden steeds door de slakken opgevreten! Ik heb het opgegeven. Maar je hebt wel een prachtige tuin.

  1. Ik zie wel eens sporen van slakken en hier en daar wordt er wel een blaadje gegeten maar ze zijn altijd heel mooi die hosta’s alleen zo onwijs groot geworden, het er nog 3 staan.

    1. Ik had er inmiddels 5 verschillende en ook hele grote geworden, te groot ook voor mijn tuin. Stonden langs de vijver misschien dat ze daarom gespaard bleven. Weet het ook niet.

  1. Je hebt gelijk ik had het nog opgezocht bij vertalen en die corrigeerde niet, Vond het al gek maar dacht die zal wel gelijk hebben. Vandaag nog een keer gekeken en idd hoort een a tussen. 😉

 3. Ik had ooit ook hosta’s. Allemaal door de slakken opgevreten. Andere planten groeien ook wild om de vijver dus ook hier hakken en breken om ruimte te krijgen. Nu nog een hosta maar die staat in een grote bak en nog niet aangevreten door een slak. Hij gaat zelfs fanatiek bloeien.

  1. Vroeger knipte ik de bloemen er altijd uit vond ze niet mooi tot ik zag dat er zoveel insecten inzaten. Nu laat ik ze staan. Heb er nog 3 over die ook niet door slakken worden belaagd, wel eens een blaadje of zo hoor.

 4. Ooit 3 hosta’s nu nog 2 en een heel klein stukje. Komt omdat ik er in het voorjaar iets anders had geplant dus is hij vanzelf kleiner geworden. Mijn aronskelk heeft 3 bloemen ooit waren er 19. Jouw tuin ziet er prachtig uit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s