Vaderdag…….

Papa en ikVandaag is het vaderdag, tja dat is al echt een hele tijd geleden dat er door mij wat aan die dag gedaan werd. Op de radio hoor ik allerlei reacties op Vaderdag, er kunnen songs  aangevraagd worden. In de winkels en reclames werd je er ook helemaal mee overspoeld.
Toch gaan die dingen als je er zoals ik niets meer mee van doen hebt toch wel langs me heen.
Sinds ex en Peter de deur uit zijn gegaan en mijn vader die al heel lang geleden overleden is. Op, ja dat was dus wel heel bizar eigenlijk, Vaderdag en dit jaar valt Vaderdag precies weer op deze datum 16 juni. Het is dat mijn zus het deze week zei hoor anders had ik er helemaal niet zo bij stil gestaan. Ik ben niet zo sterk in het onthouden van overlijdensdata. Zelfs bij mijn moeder en broer moet ik altijd nadenken of nakijken soms om die te onthouden.
Maar mijn vader overleed precies een dag voor de datum dat ooit onze eerste dochter geboren werd, een datum die wel geëtst is in mijn geheugen, dus die datum van mijn vader onthoud ik dan weer wel.
Vandaag is het al weer 28 jaar geleden dat mijn vader overleed en morgen al weer 41 jaar geleden dat ons eerste dochtertje Sanne geboren werd en we wisten dat ze al was overleden.
Waar blijft de tijd en wat heeft die tijd ook weer mooie dingen gebracht. Zoals deze week dat die kleine Yenthe bij me in de tuin loopt te scharrelen. Ze vandaag op het bed bij haar vader zat en hem een cadeautje voor Vaderdag gaf.  Dat blijven toch altijd bijzondere dingen zeker als die kids nog zo klein zijn. Straks weer de zelfgemaakte knutsels van school komen. De tijd heelt alle wonden luidt het spreekwoord. En het klopt voor een groot deel wel, het heden haalt het in met weer nieuwe mooie dingen waar ik ook mag van genieten en dat doe ik ook. Misschien wel dubbel op juist omdat ik ook weet hoe het anders kan zijn.Sanne (2)
Daarom is ook deze Vaderdag voor mij een speciale en blije dag met mooie herinneringen aan mijn eigen vader… zien dat mijn zoon echt zo’n leuke papa voor Yenthe is…..  en ik dat allemaal mee mag beleven door er bij te zijn, via fotootjes op de app of facetime bellen. Dat maakt mij een dankbaar mens. En vanmiddag op mijn mooie fietstocht kwam ik langs het kerkhof en al ga ik niet vaak, vandaag ben ik toch even afgestapt en wezen kijken bij hem (en natuurlijk mijn moeder en broer) en dat gaf me een goed gevoel op deze Vaderdag.

21 gedachten over “Vaderdag…….

 1. Vaderdag speelt hier niet héél dwingend maar de kinderen zijn toch allebei even geweest . Maar voor jou dus een andere herinnering aan deze dag, die je natuurlijk nooit zal vergeten, zelfs al heeft het na al die jaren een plekje gekregen waar je mee kunt leven.

 2. Hier doen we niet aan die onzin. Vroeger vond ik het inderdaad leuk met zelf gemaakte kadootjes. Ja waar blijft de tijd. Mijn vader is 24 jaar geleden onverleden.
  Wat een enige foto. Hoe oud was je daar? ik schat een jaar of 16. Vast helemaal mis.

  1. Dat is wel zo hoewel ik denk dat vader en moederdag toch al heel oude gebruiken zijn en van mij mogen ze die wel in stand houden hoor. Al die andere dagen volgens mij iedere dag wel iets hoeft voor mij ook niet.

 3. Ook vandaag een dag van herinneringen dus ……….
  Was gisteren even wandelen op begraafplaats Oud Kralingen, gewoon omdat ik het daar zo mooi vindt, het was druk, was even vergeten dat het vaderdag was………

  1. Ja precies, nou ik zag niemand op de begraafplaats verder denk dat in dat dorp waar mijn ouders woonden, beetje flink christelijke instelling dit bij mensen niet zo leeft. Sommige begraafplaatsen zijn idd heel mooi om te wandelen.

 4. Goed gedaan Anneke, door eventjes langs te gaan op de begraafplaats. Ik heb er niks mee, maar moet toch nodig eens kijken hoe het graf van mijn moedertje erbij ligt. Een zus zou daarvoor zorgen, ik heb destijds al gezegd dat ik er niet veel zal komen dus dat het een makkelijk monumentje moet worden.

  1. Ik ga ook heel weinig hoor zo nu en dan heb ik het als ik voorbij fiets dat ik denk, even kijken of de stenen nog schoon zijn. Van de rest van de familie gaat volgens mij ook niemand.. Vind er zelf ook niet veel hoor mijn herinneringen zitten in heel andere dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s