Het is zo stil in mij……….

Arondskelk (Middel)Mijn agenda voor de komende week is aardig gevuld…. morgen met vriendin naar Soldaat van Oranje. Heb helemaal niets met musicals maar uitzonderingen bevestigen de regel. Had altijd nog gezegd dat ik hier wel eens naar toe zou willen gaan en mijn vriendin die dat hoorde wilde ook graag.  Morgen een lekker dagje gezellig uit samen.
En wat afleiding kan ik wel gebruiken.  Kreeg vandaag te horen dat een dochter van de boekhouder van het café waar ik werk overleden is na zelfdoding, 18 jaar jong. Haar ken ik niet persoonlijk want ze wonen hier niet meer in de buurt, maar haar vader al vanaf zijn jeugd. Afgelopen december tijdens het kaarten kwamen we toevallig in gesprek over zijn kinderen en toen ging het al niet goed met haar.  Dit wens je echt niemand toe. Heemtuin (Middel)
Mijn oudbuurman/oud klasgenoot/wordfeutvriend waarmee ik twee weken geleden nog een wijntje dronk op de verjaardag van zijn vrouw, kreeg een zware hersenbloeding, ik kreeg vandaag bericht van zijn vrouw dat ze alle behandelingen hebben stopgezet en hij of naar een hospice of naar huis komt met terminale zorg.  En een joch, zoon van mensen die ieder jaar tijdens de feestweek een snackwagen hebben staan, die ik vorige week nog een kaart stuurde in het ziekenhuis na een oproep op FB dat hij dat zo mooi vond 17 jaar oud, maanden in het ziekenhuis gelegen en gevochten tegen een auto-immuunziekte ook overleden.
Daar werd ik toch vandaag wel even stil van en kon het moeilijk van me afzetten. Terwijl het niet echt familie of heel dicht bij me staat maar ik ken die mensen wel allemaal heel goed en kom de familie binnenkort weer tegen. Tuin (Middel)

Ben een uur in het Loetbos gaan wandelen en fotograferen, daar lukte het me om het even weer van me af te zetten.
Aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag is het weer feestweek en ga ik drie dagen weer werken in de tent, het zal allemaal net iets minder feestelijk zijn al zullen de gasten daar niets van mogen merken want “The show must go on”.  Weet uit ervaring hoe dat werkt.
En “life goes on” …….om nog maar eens een dooddoener er tegenaan te gooien. Vanavond heb ik heerlijk buiten zitten eten met verse groentes uit mijn eigen tuintje…. begint weer aardig te komen. Gisteren had ik twee grote pannen met andijvie stamppot gemaakt, die moest echt uit de tuin anders schoten ze door en vanavond sla. De krootjes  geoogst en de tuinbonen zijn ook deze week aan de beurt.
Zo is alles ook weer relatief……. ik weet het maar soms is het wel even stil in mij………..

22 gedachten over “Het is zo stil in mij……….

  1. Ja zulke dingen komen wel binnen, sprak gisteren de stiefvader van die jongen en hoorde van mijn werkgevers die gisteren bij het condoleren van het meisje waren geweest. Zo verdrietig allemaal.

 1. O jee, dat is wel veel in 1 keer en zo jong. Dat moet je wel even verwerken dan is het fijn om even in de natuur te zijn voor wat afleiding.

  1. Dat zijn dingen die echt wel ingrijpen en dan sta ik nog redelijk ver er vanaf al sprak ik gisteren dan wel weer de vader van die jongen. Zij werken ook altijd mee in de feesttent waar ik was. Hij kwam alleen even na afloop. Heeft andere mensen in zijn verkooppunt gezet voor deze dagen dat snap ik ook wel.

 2. O wat erg, 2 van die heel jonge mensen, wat een verdriet voor de ouders en familie. Natuurlijk grijpt dat je aan, zo ook van die vriend , ook niet zó oud dat je er vrede mee kunt hebben. De natuur is inderdaad heel fijn om dan even in te duiken en je hoofd leeg te maken. Gelukkig vraagt de tuin ook je aandacht en levert nog wat op ook.

  1. Momenteel afleiding genoeg hoor en het blijft gelukkig niet al te erg hangen. Maar toch brr die jonge mensen. Sprak gisteren de stiefvader nog van die jongen. Die moeten het leven ook weer oppakken.

 3. Nee, het is geen familie, maar met de familie heb jij wel een soort relatie ……… en dan komt het dicht bij, want dat verdriet van jou bekende kun je haast voelen.
  Soms is het leven zo oneerlijk, maar inderdaad the show must go on. Het verdriet van andere is dan wel voelbaar, maar mag niet jou verdriet worden. En gelukkig heb jij je camera dan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s