O moeder wat is het heet……

Gisteren was ik even bij Peter en toen ik naar huis ging en zei dat ik nog een eindje rond ging fietsen zei hij, heb je wel een flesje water bij je. Nu heb ik meestal wel iets van water bij me maar gisteren toevallig niet. Ging ook maar een klein stukje en tegen de avond….. geen paniek,  sommige dingen worden zo onwijs overdreven. Maar ik moest er aan geloven en ik kreeg een flesje water van hem mee. Toch wel lief bedoeld natuurlijk.
Ja mensen die al langer bij me lezen weten het wel, dit is gewoon mijn weer hoor, mag ook wel iets minder maar heb er ook geen last van. Heb natuurlijk wel het voordeel dat ik gewoon mijn dag zelf in kan delen.
Vanmorgen heerlijk in de schaduw meteen in mijn tuin begonnen, de tuinbonen moesten geoogst worden. Ze zitten doppen en toch 3 porties. Twee in de vriezer en een voor vanavond, jammie wat waren ze lekker met vers bonenkruid uit mijn eigen tuin.
Een siësta gehouden en daarna een rondje gaan fietsen, niet heel veel een km of 25 heen en terug bij elkaar want ik wilde gewoon nog een poosje in de tuin werken.
Achter in de tuin had ik twee jaar geleden een rode kornoelje gepoot maar die wordt zo onwijs groot, niet in toom te houden dus die moest er uit. Eerst de takken afgeknipt en daarna geprobeerd om hem uit de grond te krijgen maar dat is nog niet gelukt. Komt nog wel in fases zoals ik die dingen meestal doe. De hosta die ik ook nog weg wilde meteen meegenomen. Mooi opgeruimd.  Ja ik vind het heerlijk om zo bezig te zijn. Hier en daar nog een paar stukken gaas tegen de schutting gemaakt om de klimmers houvast te geven.
Zo heb ik tot vanavond half 11 lopen tuttelen op mijn gemakkie maar best veel gedaan.
Tussendoor een bakje thee drinken, een handje bessen en aardbeien eten. Alles groeit en bloeit momenteel hard. De bonen vliegen omhoog en de snackkomkommer hingen er ook al weer een aantal aan die geoogst kunnen worden. Musjes komen lekker badderen, de merels stelen mijn kersen……. Ja het is eentonig maar dit is mijn weer, ik geniet er volop van en sorry voor de mensen die er slecht tegen kunnen of op het heetst van de dag moeten werken. Snap best dat die het moeilijker hebben. Maar toch als ik zo de verhalen op de radio of tv hoor denk ik wel eens dat de mensen net doen alsof het vroeger nooit eens lekker warm was en boven de 30 graden. Ik hoorde een weerman die zei dat i.p.v. normaliter gemiddels 3 tropische dagen per jaar het er nu 6 zijn. Zes dagen waar praten we dan toch over….

.Maar goed misschien heb ik gemakkelijk praten, ik kan er goed tegen en krijg er juist veel energie van……. Zie onderweg ook vogels die met dit weer dealen. Zoals de reiger die met zijn vleugels staat te wapperen, vind het altijd net een poltoodventer en de scholekster die ik zie hippen van zijn ene poot op de andere en de musjes die badderen in mijn vijver…..

13 gedachten over “O moeder wat is het heet……

 1. Ik kan er ook redelijk goed tegen, alles op iets rustiger tempo en meer pauzes en ik vind het heerlijk dat ik al mijn leuke zomerjurken aankan.
  Stond ook nog laat frambozen te plukken. Vandaag wordt het witte bessen en kruisbessen plukken. Ik zet dan een klein parasollletje neer er ga er rustig bij zitten.

  1. Heb dit jaar ook aardig wat witte bessen en inderdaad iedere dag een bakje kruisbessen en aardbeien jammie zo lekker…. Ik ben geen jurkenmens had er vanmorgen een aan en dacht waar laat ik dan weer mijn telefoon dus toch maar weer broek aangetrokken.

 2. Het is maar net hoe druk je je maakt. Het tempo wat verlagen dan is het best te doen en ik drink niks meer dan normaal.

 3. Ik doe bij dit warme weer ook van alles niet.
  Ik leef als een katachtige.
  Lui, loom, liggen, zijn de steekwoorden.
  ’s Nachts jaag ik………………vaak op muggen.

 4. Er wordt hier en daar inderdaad stevig overdreven, en ja ik heb ook makkelijk praten. Maar als ik dan vanmiddag een weerman hoor zeggen “Het was rond Schiphol aanvankelijk 28 graden en nu is het ondertussen 27 graden dus de temperatuur stijft niet meer zo snel” denk ik “die man spoort niet”. Het is ook zeker in deze contorijen geen 6 dagen tropisch, ze lijken wel gek.

  1. Ja ik vind het met al het weer hoor vriest het een keer doen ze net alsof iedereen meteen vastvriest in zijn huis en nu met die warmte ook. Mensen hebben toch zelf ook nog wel hun gezonde verstand…..

 5. Het was heet, maar ik heb me verschanst in mijn koele huis en echt geen voet buiten de deur gezet. Hoewel het ’s avonds toch zomaar 27 gr was geworden.
  En boven nog iets heter, maar ik val gewoon in slaap, heb er dus echt geen last van. En jij moet wel zorgen dat je water meeneemt hoor! Je zoon is een schat!

  1. Ja het is inderdaad lief bedoeld heb meestal wel wat bij me hoor maar eigenlijk drink ik onderweg zelden wat. Of ik moet ergens gaan zitten voor langere tijd dan neem ik wel mijn water mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s