Huurdersbelangen…

IMG_0579 (Middel)Vandaag zelfs twee vergaderingen van de huurderbelangenvereniging gehad waar ik vrijwilliger geworden ben. Vanmorgen heb ik me helemaal in zitten lezen en ik vind het bijzonder boeiend. Had me ook niet gerealiseerd dat er zoveel dingen komen kijken er bij.  Vanmiddag was er overleg met de Woningcoöperatie waar ik voorgesteld werd en vanavond de reguliere vergadering die een keer per maand is.
Er zijn momenteel heel veel projecten zoals waar ik in ga komen om de huizen te verduurzamen.
Vorige week heb ik ook nog een bijeenkomst als bewoner gehad. Het huis naast me blijft voorlopig tot het project voltooid is leeg staan en gaat gebruikt worden als plaats waar overleg kan worden. Een soort veredelde bouwkeet met luxe uitstraling zal ik het maar noemen.
Sitstelvlinder (Middel)Ze gaan in mijn huis onder de vloer parels spuiten, de muren worden geïsoleerd, dak wordt geïsoleerd, we krijgen overal nieuwe ramen en deuren.
De meeste werkzaamheden kunnen gedaan worden zonder dat ik thuis er voor hoef te zijn. Zoals ik het begrepen heb ben ik als een van de laatste aan de beurt dat betekent zo januari volgend jaar denk ik.
Er moet ook rekening gehouden worden met de gierzwaluwen en vleermuizen waarvan een aantal nesten en overnachtplaatsen schijnen te zijn. De gierzwaluwen wist ik wel maar de vleermuizen niet. Al zag ik ze wel eens op een warme avond als ik buiten zit voorbij schieten.
Er komt een klankbordgroep waar bewoners opmerkingen en vragen kunnen stellen en deze groep heeft dan overleg met de projectleider. bLOEME TUIN (Middel)Daar heb ik me ook voor aangemeld.
Tot augustus zijn de vergaderingen nu even over dat is ook wel lekker in de zomermaanden. Ga wel wat doen met twee mensen met de website het is wel iets wat me ligt moet ik zeggen een afwisselende groep mensen ook. Sommige zitten er al jaren in en weten alles van de hoed en de rand. Ik ben nog pas een beginner maar vind het wel leuk om me wat in de lezen en te verdiepen hierin.
Vanmiddag en vanavond een vergadering en ik moet zeggen, qua warmte kan ik beter in de tuin werken, had gisteren minder last van de warmte dan vandaag… Zat vannacht om 2 uur nog lekker buiten met een wijntje op mijn stretcher naar de sterren te kijken, gewoon nog warm, stil en zo heerlijk……….

18 gedachten over “Huurdersbelangen…

  1. Ja het lijkt me best heerlijk. We krijgen garantie dat we meer besparen als dat de huur verhoogd wordt. Zo niet dan hoeven we de huurverhoging niet te betalen. Gaan trouwens maar een 10 euro meer betalen dus valt heel erg mee.

   1. Dat is het voordeel van gepensioneerd zijn. Als je tenminste geen andere verplichtingen op je neemt. Ik probeer ook ‘vroege’ afspraken te vermijden. Ik doe toch zeker niet later dan half één het licht uit hoor, als ik gelezen heb. Ik streef altijd naar middernacht, maar dat lukt niet altijd.

 1. Best intensief om er in thuis te raken denk ik. Maar het past wel bij je volgens mij. Ook leuk natuurlijk dat je beter op de hoogte bent van wat er allemaal gaat gebeuren aan je huisje,

 2. Isoleren waarmee doen ze dat? In ons vorige huis lieten we de muren isoleren met van die kleine bolletjes, spijt als haren op m’n hoofd want die bolletjes klinken heel snel in en heb je niks en wel dik betaald. 2 uur toen sliep ik ook al 3 uur maar ik ben s’morgens ook heel vroeg op.

  1. Ze hebben nu een nieuw systeem werd er uitgelegd. Er worden wel een soort bolletjes ingespoten maar daar zit een soort lijm aan die vormen met elkaar dan platen in de spauw die niet kunnen zakken of zo. Schijnt heel goed te werken. Ik wacht het wel af.

 3. Echt en als het zo als bij ons gaat, wordt het alleen maar leuker Anneke! Ik vindt de verduurzamingsvergaderingen bij ons met de woonbouwvereninging, aannemer, projectontwikkelaar, huismeester en ons groepje, waarbij wij een bouwkundig-technisch adviseur hebben ingehuurd echt heel leuk om te doen. Heb de afgelopen jaren veel geleerd. Dat soort projecten zijn echt leuk om te doen.
  Daarnaast zijn we nu ook met de gemeente bezig over herinrichting van het omgevingsgroen. Weer heel wat anders, maar ook interessant.

  1. O dat laatste lijkt me ook leuk. Wij hebben van de huurdersbelangenvereniging ook een aantal die de buurtbeheer dingen doen. Ik vind het ook leuk om er bij betrokken te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s