Voor mij geen blote voetenpad

Een tijdje geleden waren Wim en ik ergens bij een soort kwekerij met een uitspanning (om eens een heel ouderwets woord te gebruiken) erbij en ook allerlei evenementen waaronder een “blote voetenpad” in de buurt van Doetinchem . Het leek mij best leuk om eens te doen maar het was nog best een stuk lopen en het kostte ook nog rond de 8,00 we moesten nog een flink eind terug fietsen dus maar niet gedaan.
En sinds vanmorgen weet ik dat ik het ook nooit ga doen..
Had vanmorgen al op tijd een interview voor De Pet, het blad van het zorgcentrum, stapte op de fiets gewoon in korte broek en shirtje en onderweg dacht ik, getver, ik vind het gewoon koud….. Dat klinkt misschien overdreven maar het was gewoon fris op de fiets. Ook wel heerlijk even hoor die verademing maar toch zo’n groot verschil met gisteren.
Een leuk interview, thuis heel snel alles even tegen elkaar open gezet zodat de frisse lucht ook mijn huis in kon komen.
Moest nodig mijn dagboek bij werken dus muziekje op en gaan schrijven. Had me ook weer omgekleed toen ik thuis kwam.
Even op de pedalen zo na de middag en ik wilde wat gaan “vlinderen” met het warme weer zijn de vlinders meestal aardig actief en ik vind het gewoon leuk, weet nu een aantal plaatsen waar ik er meestal wel meerdere te vinden zijn en dat was ook dit keer het geval. Een stukje wandelen waar veel vlinders en ik denk nog veel meer libellen rondvlogen. Er zijn dit jaar heel veel distelvlinders en die zag ik daar ook veel. De vlinderstichting schrijft het volgende er over
De distelvlinder heeft af en toe een ‘invasiejaar’; er zijn er dan heel erg veel. 2019 is zo’n jaar. Met een kleine omweg zijn er nu vele duizenden distelvinders ons land binnengekomen.
Gehavende distelvlinder, na een lange tocht
De distelvlinder maakt een bijzondere reis. Zijn leven begint in de Sahel in Afrika. Van daaruit vliegt de distelvlinder steeds verder naar het noorden. Dat duurt verschillende generaties: de vlinders die we hier zien, zijn de (achter)kleinkinderen van de vlinders die uit Afrika vertrekken. Als de weersomstandigheden en windrichting goed zijn, kunnen er grote aantallen distelvlinders ons land bereiken. En het lijkt er op dat 2019 zo’n jaar is.
Omweg
De distelvlinders die je nu ziet hebben een wat ‘gerafeld’ uiterlijk. Ze hebben namelijk al flink wat vlieguren gemaakt. In februari vertrokken ze uit Zuid(-Oost)- Europa. Eind maart kwam ze aan in Israël en Cyprus. Midden mei gingen de nakomelingen op weg naar het noordwesten. Door het slechte weer weken ze noordwaarts uit (Zweden), maar via een omweg zijn ze nu toch bij ons.


Alleen ik had open sandalen aan en waar ik liep was een pad met van een soort houtsnippers, die allemaal graag meeliften in mijn schoenen, wat verschrikkelijk irritant was dat dus. Ben nog op een paar locaties geweest om te vlinderen.
Eenmaal thuis gauw die schoenen uitgegooid en op mijn blote voeten in de tuin en huis gaan lopen. Maar dan ook weer steentjes hier, een geribbeld vlonder, grind, en ik dacht bij mezelf ik ben geen blote voeten loper. Voor mij geen blotevoetenpad dus met allemaal van dat soort dingen die er vast inzitten.
Ondanks dat was het heerlijk om daar rond te lopen, wat te fotograferen en te genieten.

14 gedachten over “Voor mij geen blote voetenpad

 1. Ik loop wel graag op blote voeten en vind het heerlijk in de blubber te lopen, lekker wroeten met je tenen in de prut.
  Mijn partner griezelt als ij ziet hoe mijn voeten er soms uitzien. Maar ik verzorg ze verder goed, elke avond smeren

  1. Als ik in de tuin werk zien mijn voeten er ook niet uit hoor. Loop op straat ook wel op mijn blote voeten in de tuin niet met die katten. Schijnt ook heel goed te zijn op blote voeten lopen.

 2. Ik loop altijd op blote voeten als het maar even kan. Onze tuin is nog niet helemaal blote-voeten-proof, maar dat komt nog wel. Ik vind het heerlijk op blote voeten. En als ze vies zijn, was ik ze gewoon. Voelt gewoon echt goed.

 3. Zou ik ook niet doen hoor. Hoewel ik uit huis rustig op blote voeten naar buiten stap en gewoon rondloop zonder problemen. Maar gebeurt niet vaak hoor. Geef mij maar lekker teenslippers.

  1. Teenslippers gaan bij mij altijd zo jeuken. Trouwens alle slippers draag ik nooit heb graag een bandje er achter. Ik loop ook wel zo de tuin in over de straat naar de schuur op blote voeten. Zou het meer moeten doen schijnt nog wel goed te zijn ook.

 4. Het was écht heel erg afgekoeld, ook lekker hoor maar ik snap dat je het koud had. Wij wandelden langs de vliet en Henk had gewoon een jas aan voor alle zekerheid, zijn jas in niet uitgegaan, Ik was wel gewoon zonder jas, het was heerlijk met dat windje over het water. Nee ook niet op blote voeten, met al die honden uitlaters daar lijkt het me geen goed plan.

  1. Uit zo’n warm huis komend op de fiets met een windje vond ik het echt fris. Koud kan ik niet zeggen maar snap best dat Henk een jas aanhad en aanhield, het scheelde ook een jas.

  1. Haha ja zo kende ik ook ooit een man…. die zijn sokken aanhield in bed.. vond dat wel apart trouwens. Heb hem er ook vaak mee gepest. Maar dat is een ander verhaal. Meestal heb ik ook wel een vest of zo in mijn tas maar nu was het maar een klein eindje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s