Klein(e) oogje(s) hebben….

Geahkkelde aurelia (Middel)Opeens zat ik gisteren bij de huisarts. Eergisteren was ik bij Peter in de tuin aan het werk en met het onkruid wieden voelde ik wat in mijn oog komen. Even mijn oog gespoeld en gekeken of ik iets zag zitten maar ik zag helemaal niets.
Mijn oog ging tranen en had het gevoel alsof er een hand zand in zat, vermoeiend en vervelend.
’s Avonds nog een keer gespoeld, met een vergrootspiegel gekeken maar niks te zien maar bleef gewoon vervelend en zeer doen.
Gisterenmorgen na een nachtje slapen voelde ik nog steeds geen verbetering en ik herinner met nog de woorden van mijn vroegere huisarts toen ik ooit een keer een heel vervelende herpesvirus in mijn oog had (Even ter verduidelijking heeft niets te maken met de geslachtsziekte herpes maar hetzelfde virus dat ook een koortslip kan veroorzaken en soms in je oog zoals bij mij).  Zuinig zijn op je ogen, je hebt er maar twee. Libelle (Middel)
Ik weet nog dat ik toen dacht, wat een opmerking, je hebt toch ook maar twee benen en twee armen, twee oren en nog veel meer dingen waar je er twee van hebt maar dit terzijde.
Hij bedoelde natuurlijk kijk uit als je iets met je ogen hebt. Toch maar een afspraak gemaakt met de huisarts en ik had een vervanger. Hij bekeek aan alle kanten mijn oog, eerst met een lampje, daarna met een loep maar kon niets vinden.
Wel dat het rood en geïrriteerd was.  Er heeft misschien iets ingezeten dat toch een beschadiging heeft veroorzaakt en daarom gaf ie me een antibiotica zalfje mee en het advies in de zon een zonnebril op te doen.
Het zalfje moest ik voor het naar bed gaan in mijn oog doen, nog een gedoe maar het ging en inderdaad het voelt al iets minder vervelend aan zou het binnen 3 dagen niet veel minder of over zijn moest ik weer terugkomen.
Vandaag mijn laatste dagje vakantiewerk gedaan. Het is mooi geworden. Ook al wat vlinders in de tuin en libelles. Bij het kortwieken van de hegjes mijn bril maar opgezet tegen takjes die soms zomaar in het rond vliegen. Morgen nog een keer de tuin sproeien en dan zijn ze weer thuis.  Zulke leuke filmpjes en foto’s gehad…. moppie op de dansvloer haha zo grappig om te zien die kleine turf.  Vanmiddag toen ik klaar was nog even bij de zwarte sterns gaan kijken. Dit jaar niet veel geweest. Ze zijn al weer zo groot dat ze zelf al vliegen al krijgen ze nog graag een dikke libelle van pa of moe toegestopt en gaan de snaveltjes daarvoor open.


Een leuk gesprek met een man die daar ook foto’s kwam nemen. Hij werkte voor de provincie Zuid-Holland en was net op stap geweest met een boswachter bij een natuurgebied in de buurt. Het was voor een project over de voorzieningen die o.a. het Zuid-Hollands landschap allemaal doet om de vogelstand en andere dingen zoals planten voor vlinders, soorten beschermde planten behouden enz.  Daarvoor moest hij foto’s maken. Geen verkeerd werk. Een leuk en interessant gesprek was het. Wat ervaringen uitgewisseld over planten en dieren in de polder. Leuk als ik dat zo tref zo onverwacht.

15 gedachten over “Klein(e) oogje(s) hebben….

 1. Pas op met je ogen inderdaad. Mijn man heeft ook dat herpesvirus in zijn ogen gehad waardoor zijn hoornvlies is beschadigd en eigenlijk vernieuwd moet worden. Hij kan alleen goed zien met contactlenzen die hij op medisch advies kreeg.

  1. Ik had destijds een heel attente dokter die me meteen doorstuurde naar het ziekenhuis zodat ik er op tijd bij was. De oogarts zei dat toen ook tegen me. Vandaar dat ik misschien ook wat eerder naar een arts loopt dan een ander met mijn ogen.

 2. Hoop dat het nu inderdaad opgelost is dat probleem met je oog. Echt hinderlijk he iets in je oog hebben. Jij geniet al net zo als ik van de app die je kleinkind dichter bij je brengt. Laat je nou niets over om met je hulpje te doen?

  1. Ja hoor er is nog genoeg te doen waarbij die kleine mij mooi kan helpen, wat dacht je dan…….straks beginnen de bladeren weer, zie me al samen bladeren harken en opruimen.

  1. Ja dat ben ik ook wel hoor, mijn moeder had ook slecht zin heb gezien wat voor impact dat heeft. Vandaar dat ik meteen naar de dokter ging. Gaat gelukkig nu weer goed.

 3. Mogelijk een brandbaar van die lieve rupsen die overal onzichtbaar rondzweven.
  Een plakkledingroller helpt daar niet voor.
  Als zo’n haar op de verkeerde plek in je oog terecht komt kan je blind worden.
  Bij Hart van Nederland was iemand die nog maar 15 % zicht had in dat oog.

  1. Nou ja dat denk ik niet hoor, het gebeurde echt toen in in de tuin aan het werk was en wat onkruid trok dat ik voelde dat er iets in mijn oog schoot een takje of een scherp stukje grond of zo. Weet het niet. Gaat gelukkig goed voel er niet zoveel meer van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s