In de knoop zitten….

Witje vijver 4 (Middel)Je zou maar in de knoop zitten, heb er gelukkig momenteel geen last van, wel eens ruzie met de knopen in mijn veters die eigenlijk te lang zijn voor het mooi en zelfs dubbel geknoopt moet ik nog oppassen dat ze niet op de fiets ergens tussen komen. Toch maar eens inkorten, zulke dingen komen er meestal niet van.
Vanmorgen had ik wel een gesprek met een goede vriendin van me die wel in de knoop zit in haar relatie, ze had haar man betrapt dat hij een andere vrouw aan het zoenen was. Drama natuurlijk…..pff snap precies hoe ze zich voelde. Maar ik ken haar man ook heel goed, eigenlijk kan ik met hem veel beter opschieten omdat ik toch wel meer een mannenvrouw ben. (beetje overdreven hoor heb best een aantal vrouwen waar ik het ook goed mee kan vinden) En ik weet ook wel als er twee kijven hebben er twee schuld. Maar dat maakt de situatie er niet gemakkelijker op. Ze hebben even een time-out wonen  apart en ik hoop voor hen dat ze de juiste beslissingen maken wat die ook is. Weet als geen ander dat in een relatie blijven waar het al lang niet meer klopt ook fnuikend kan zijn. df21711a1e5fc6dafdc12a9da1ba9e8c--hippie-love-hippie-peace
Nou ja een lastig begin van de dag maar de rest van de dag was gewoon heerlijk. Even langs gewipt bij de vakantiegangers, zo ontzettend leuk dat Yenthe voor het eerst Oma zei tegen me, toch voor mij wel een eretitel. Niet heel lang gebleven, ik ken dat na vakantie wil je ff de wassen doen alles opruimen en dat soort dingen. Kreeg een hele leuke sleutelhanger en kon die precies goed gebruiken voor mijn fietssleutel, zo zal ik hem niet zo gauw zien vertrekken door een klein gaatje. Met een hippie teken er op. Zo grappig dat is echt iets uit onze jeugd en nu zie je dat vertelde Chantal in Ibiza overal terug.  Hippiemarkten, ook Yenthe had zo’n klein armbandje om. Het kan verkeren.Wordm knoop 3 (Middel)
Vanmiddag in mijn eigen tuin wat gaan werken. Was nog bezig om een boompje er uit te spitten dus daar even mee doorgegaan. Wat een wortels moest ik doorknippen, hakken voordat hij zich eindelijk over gaf. Pff.  Een flink gat en ik had gezien dat voor mijn huis in een van de potten die daar staan een boompje het wel een beetje benauwd kreeg in de pot. Veel gele bladeren, een teken dat ie het niet meer naar zijn zin had. En nu had ik dus achterin de tuin een mooi plekkie waar zijn wortels meer ruimte krijgen. Eerst alle dorre blaadjes en takjes er af geknipt. Daarna uit de pot gehaald, veel grond zat er niet meer een, een grote kluit wortels was het. Hij ging er gelukkig gemakkelijk uit alleen het sjouwen naar achter in de tuin was wat lastiger, woog aardig zwaar maar gewoon even overal tussendoor neergezet. Hij staat er prachtig, als ik naar buiten kijk denk ik precies een goed plekkie voor je vriend.
Tijdens het verwijderen van het boompje zag ik een worm die letterlijk in de knoop zat, ik pakte hem op en maakte gauw een foto er van. Tuin boompjes (Middel)Hij/zij (zijn tweeslachtig ) wist niet hoe gauw ie uit de knoop moest komen en heb hem maar snel weer in de tuin gezet waar ie zijn nuttige werk kan doen. Wormen vormen soms een hele grote kluwen waarmee ze schijnen te communiceren met elkaar. Bijzonder hoor voor wie het weten wilt:
http://www.moestuintips.nl/nieuws/2010/regenwormen_en_overleg.php
Dat verklaart dus ook de titel van mijn blogje geïnspireerd door een worm het moet niet gekker worden toch…….

22 gedachten over “In de knoop zitten….

 1. Ik heb jarenlang een klant gehad die wormenkweker was.
  Zeer interessant en boeiend kon hij er over vertellen.
  Helaas veel te vroeg is hij gestorven, maar zijn vriendjes, zoals hij ze altijd noemde, lieten hem niet in de steek.

  1. Bedoel je dat zoals het er staat, hij zal dan niet gecremeerd zijn ;)….. Wij verkochten vroeger wormen in de winkel voor de vissers dus kwamen ook regelmatig bij wormenkwekers.

 2. Naar dat je vriendin dit mee moet maken. Hopelijk komen ze eruit, maar dan nog.
  Het is net een bord dat gevallen en gebroken is, het is weer gelijmd, maar je blijft de barst altijd zien. In mijn geval had ik al 10 jaar eerder een punt kunnen zetten achter mijn huwelijk, dat het eigenlijk niet meer was.
  Ze hebben het dus fijn gehad op Ibiza. Het is ook een heerlijk eiland. Ben er een keer geweest met mijn dochter. De laatste jaren is zij haar met haar vriend een aantel keren naartoe geweest. In oktober gaan ze weer. Zij noemen hun paradijsje waar ze de weekenden verblijven ‘Klein Ibiza’ en daar komen dus echt die hippydingen terug en de kleuren!
  Brrr… wormen, maar wel leuk, zoals alle dieren hebben zij ook hun eigen taal dus.

  1. Ik hoor het al zo’n tuin als ik zou niets voor jou zijn haha vind wormen ook leuk en heel goed voor de tuin trouwens. Je hebt gelijk hoor als er zo’n barst in zit blijft er altijd wel hangen. Had dat zelf ook.

 3. O, jee lastig voor je vriendin. Als het eenmaal mis is is er vast meer aan de hand en wordt het nooit meer als voorheen, iets met vertrouwen.
  Leuk dat je kleindochter je oma noemde, hier zeggen ze beppe terwijl ze wel Nederlands praten maar ook Fries heel goed verstaan.
  Mooi staat je boompje.

      1. Mijn familie woont nog in Langweer, Heereveen en in Dokkum het grootste gedeelte dan ook nog in Anjum. In Friesland liggen toch een deel van mijn roots en zo voelt het ook wel zo als ik er kom.

 4. Knopen kun je ontwarren. Maar knopen in de relatie waar de rek uit is… slechte ervaringen hoor. Bij mij is dat nu 22 jaar geleden maar ik denk nog vaak: wat een rust, wat een rust. Als ik mijn ex nu eens aan de telefoon heb, kan ik haar gewoon te woord staan (komt vrijwel niet voor trouwens) en als ze dan weer gaat foeteren, denk ik: straks druk ik dat rode knopje in en dan is het hier meteen weer rustig.
  Nadeel is: mijn kinderen kunnen dat rode knopje veel moeilijker indrukken. Het blijft toch mama. Akelig.

  1. Dat klopt hoor als er iets kapot is probeer het maar weer eens te lijmen. Blijft altijd wat hangen. Mijn scheiding was mijn beste beslissing in mijn leven. Kan nu veel beter met mijn ex opschieten dan in mijn trouwen. En er is inderdaad rust en vrijheid gekomen in mijn leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s