Shame and scandel in the family

 

Kennen jullie dat oude nummer nog volgens mij is er ooit ook een Nederlandse uitvoering van geweest maar ik hou het maar op deze.

Is het dan zo erg bij mijn in de familie? Wees gerust het valt wel mee hoor als ik de keer dat ik toen ik zo’n jaar of 15/16 was een keer heb staan zoenen met mijn volle neef niet mee reken.
Maar bij mijn zus olalala daar is het toch wel een vreemde geschiedenis momenteel…..
Mijn zus kreeg jaren geleden een vriend, ze gingen samenwonen. Hij had al twee kinderen en zelfs al een kleinkind. Voor het kleinkind werd zij tante Tineke, ook toen de tweede geboren werd. De dochter van haar man/vriend wilde niet dat ze oma genoemd werd. Mijn zus was ook flink wat jonger dan mijn zwager dus zo erg vond ze dat ook niet. Al vergisten de kleinkinderen zich heel vaak als ze bij haar logeerden en noemden ze haar toch oma.
De zoon van mijn zwager was nog jonger en was het weekend altijd bij hen, het klikte goed en toen hij trouwde en ze later kinderen kregen vroeg hij of die kinderen haar ook oma mochten noemen. Wat zij natuurlijk prachtig vond, de kleinkinderen kwamen daar ook veel logeren en ze was/is er een echte oma voor.
Ook met de andere kleinkinderen was een goede band en die logeerden daar ook vaak.
Snappen jullie het nog allemaal, niks geks mee natuurlijk.
Haar man overleed al weer bijna 10 jaar geleden, de tijd daarna toen bij haar en mij nog geen mannen in beeld waren trokken we heel vaak met elkaar op en ook met de kleinkinderen deden we van alles. Een leuke tijd ook en ook voor mij waren ze gewoon familie. Het was zelfs zo dat deze bonuskleinkinderen vaker bij mijn moeder kwamen dan haar “echte” kleinkinderen van mijn oudste zus.
Maar goed mijn zus ontmoette een man die een dochter heeft en ze trouwden drie jaar geleden. Zij had ook heel goede band met haar vader en werd ook een deel van het aardig samengestelde gezin en bonusdochter van mijn zus. De bonuskleindochter van mijn zus kon goed met zijn dochter opschieten en ook de nieuwe man in mijn zus haar leven werd van harte verwelkomd.
Hoe mooi kan het niet gaan toch. 86554160-gelukkige-uitgebreide-kaukasische-glimlachende-familie-met-oude-grootouders-jonge-ouders-en-vele-kin
Maar goed nu komt het……. de dochter van mijn zus haar huidige man kwam na een aantal vriendjes opeens een keer de bonuskleinzoon van mijn zus tegen en dat werd een klik.
Hij had ook net zijn relatie beëindigd, dus beide waren vrij om te doen en laten wat ze wilden en dus momenteel heeft het stel een relatie.
Even doorfilosoferend dat het echt een koppel blijft wordt dus mijn zus haar bonuskleinzoon opeens ook haar bonusschoonzoon. Ook voor mijn zwager geldt dat natuurlijk want zijn dochter wordt dan opeens ook zijn bonuskleinschoondochter.
Mijn zus haar bonusdochter van haar eerste man wordt ook de schoonmoeder van haar bonusdochter van haar huidige man. En zo hebben we samen ook nog even door zitten lachen er over samen.  Wat als er ooit kleinkinderen komen haha. Hoewel er natuurlijk op geen enkele manier een bloedband is van mijn zus (die geen eigen kinderen heeft) met haar bonuskinderen en kleinkinderen heeft ze inmiddels wel een groot gezin om zich heen die het ook nog eens goed met elkaar kunnen vinden. Dus eigenlijk valt het ook allemaal wel mee met die Shame and scandel in the family.

18 gedachten over “Shame and scandel in the family

 1. Haha ik had hetzelfde als Lot… echt een paar keer opnieuw lezen want wat is het ingezwikkeld (zoals wij altijd zeggen). Maar hartstikke leuk dat dit allemaal zo bij elkaar komt in de familie. Maar shame and scandal zou ik het ook niet willen noemen 😉

 2. Ja hoor, dat nummer ken ik nog heel goed. The Mounties, hebben het in 1965 ook gezongen. Ik ben een beetje duizelig geworden van alle zussen, zwagers en verder familieleden van jou Anneke, dat je het zelf nog kunt volgen, vind ik knap…hahahaha!

 3. denk dat je een G vergeten bent in deze zin” Hoewel er natuurlijk op (hier dus ) G….een enkele manier een bloedband is van mijn zus “. of het is een test of ik het verhaal nog kon volgen op mijn hoge leeftijd-) . Maar inderdaad, eigenlijk geen sprake van familieschandalen maar leuke verwikkelingen.
  Ooit had ik een blauwe maandag een soort verkering met de broer waar mijn zus nét mee getrouwd was. Had dát iets geworden zou ik dus de schoonzus van mijn zus geworden zijn;-)

 4. Tjonge ………. ja zo kan het dus lopen in samengestelde gezinnen …….. het wordt er daardoor ook niet makkelijker op als je de familieverhoudingen en stambomen gaat bekijken ……

  1. Gelukkig zijn er nergens bloedbanden. Het is wel leuk om te zien hoe zo’n gezin met allerlei exen er bij op verjaardagen bijvoorbeeld allemaal bij elkaar zitten zonder vervelende dingen.

 5. Ja dat liedje herken ik nog wel. Ingewikkeld allemaal. Fijn dat het in harmonie gaat. Mijn oudste zus had ooit ook verkering met een neef maar het werd niks. Mijn zus leeft nog de neef is een paar jaar geleden overleden. Mijn zus haar man overleed ook en de vriend die ze 18 jaar had is vorig jaar overleden dus is ze nu weer alleen.

  1. Ja dus die maakte het wel twee keer mee haar man verliezen. Dat is heel wat. Ja dit was min of meer een grapje hoor het is wel echt waar maar we hebben er zo lacherig over zitten praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s