There is a ghost in my garden

Ghost 2Ooit ging ik met Wim een keer een nachtexcursie doen in de Eendenkooi en dat was net als nu een tropische nacht voor wie het nog wil lezen:
https://gewoonanneke.wordpress.com/2016/08/02/nachtexcursie-eendenkooi/
Maar goed tijdens die excursie waren er ook een aantal vlinderspecialisten die terwijl wij onderweg waren een opstelling hadden gemaakt om nachtvlinders te fotograferen. Ghost 345Een wit laken met daaronder een lamp.
Nou ja dat wilde ik natuurlijk ook eens een keer proberen en gisterenavond was het zo’n tropische avond. Nu heb ik nog een stapel witte lakens van mijn moeder geërfd waar ik verder nooit wat mee doe en zodoende eindelijk eens een daarvan gebruikt Ghost 76kon worden. (meegenomen om nog eens iets te doen bij het Kinderwerk, decors of spandoeken van maken, kan altijd nog).
Afijn met een bijna verteerd rolletje afplakband het laken aan mijn blokhut vastgemaakt, wilde geen duct tape gebruiken omdat ik dan bang was dat de verf er vanaf zou komen en ik kon mijn punaises niet vinden. Ghost 6
Het was een prachtige nacht. De overige verlichting die automatisch aangaat als ik beweeg uitgezet om een zo donker mogelijke tuin te hebben.
Met een fles Hugo koud bruisende wijn naast me was het goed vol te houden hoor.
Kijkend naar de sterren, de knipperende vliegtuigen die langskwamen, ja mij heb je dan wel. Alleen echt succesvol was het niet, sterker nog mijn “ghost” begon ook nog te bewegen omdat het plakband die naam eigenlijk niet meer mocht dragen los ging aan een kant.  Een grappig gezicht, opnieuw vastgemaakt en een half uurtje later de andere kant die ging bewegen. Alsof er een ghost in mijn tuin bezig was. Uiteindelijk zag ik toch wat fladderen niet netjes op het laken maar ergens eronder dus waardoor het laken weer begon te bewegen. Het was een voor zover ik het kon ontdekken een breedbandhuismoeder, hoe verzinnen ze die namen. Google maar eens als het je interesseert op uiltje vlinder, bizar. Ik weet heel weinig van nachtvlinders en zeker van de namen er van.

En eigenlijk vind ik de dagvlinders veel leuker en daar weet ik ook maar weinig van maar ja, je wilt wel eens wat proberen niet waar. De volgende dag zag ik hem ook overdag in de tuin vliegen, de verrader, was het dan wel een nachtvlinder?
Nou ja de wijn was lekker koud en smaakte prima, de temperatuur aangenaam, de muggen hielden zich gedeisd, een ervaring rijker en een illusie armer dat mijn tuin ’s nachts vol zou zitten van bijzondere vlinders/motten/uilen.
Toen ik vanmorgen het witte laken weer aan het opvouwen was zag ik dat er een labeltje ingenaaid zat en dat was nog van mijn oma, zo grappig toch, dat laken is dan zeker al zo’n 40 jaar oud.  Dat moet wel een goede kwaliteit geweest zijn destijds.

10 gedachten over “There is a ghost in my garden

 1. Geweldig verhaal. Nachtvlinders zijn ook mooi. Witte lakens, ik wil nooit anders, zuinig in gebruik, ze gaan jaren mee. Alleen vraag ik me af hoelang ze er nog zijn, gelukkig heb ik nog voldoende in de kast.

  1. Ik heb ook een hele stapel maar zijn wel eenpersoons van mijn moeder nog. Ze liggen mij er best. Denk dat witte lakens wel zullen blijven. Vooral in ziekenhuis, verzorging e.d. worden ze gebruikt.

 2. Tjonge je hebt je druk gemaakt zeg. Maar ze staan er wel goed op die nachtvlinders. Helemaal mee eens dat de dagvlinders vele malen mooier wijn…
  Ik gebruik tegenwoordig een wit laken tussen mij en het dekbed. Je dekbed blijft langer schoon en je hebt met warmte toch iets over je heen als een dekbed te warm is. Je kunt ze gewoon nog steeds kopen hoor, ik heb de laatste (extra groot) bij de Hema gekocht…

  1. Witte lakens zullen ook best blijven hoor. Mijn moeder had ook altijd nog witte lakens. Ik gebruik altijd een extra hoeslaken als het warm is. Daar slaap ik dan onder en als het koud is leg ik het dekbed er gewoon op. Hetzelfde idee als jij dus.

 3. Een hele expeditie die dus toch een klein beetje mislukte. Maar je hebt er wél een heerlijke avond aan overgehouden . Lakens gooi ik ook nooit zomaar weg, zelfs niet als ze toch al wat versleten zijn want om af t dekken bij schilderwerk kunnen ze nog een keer dienst doen.

  1. Doe ik ook hoor bewaren daarvoor. Heb bij mijn moeder een hele stapel witte lakens eenpersoons dus zoveel heb ik er niet aan meegenomen. Dacht ook voor spandoeken of decors huttendorp maar is er nog niet van gekomen. Ze lopen niet weg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s