Duik er eens in……

Vijver 2 (Middel)

Vandaag was weer tijd voor mijn jaarlijkse duik in de vijver. Het was er prachtig weer voor dus mijn waadbroek aangetrokken en de vijver ingegaan.
Had dit keer best veel te snoeien, de gele lissen gaan als ik ze niet beteugel mijn hele vijver vullen. Evenals nog een plant met best mooie bloemen er in maar ooit begonnen als klein plantje waren er nu al twee hele grote bossen er van gekomen.
En de krabbenscheer, ook zo’n plant die maar blijft doorgaan vandaar dat er daarvan ook een aantal mochten verdwijnen.
Vooral de wortels van de lissen verwijderen is wel een dingetje. Dat doe ik door het me een mes in stukken te snijden, heb er inmiddels ervaring mee en dat werkt wel goed.
Waar ik voor op moet passen dat ik niet in de folie van de vijver snijd, het is een kwestie van gevoel waar het zit want onder water kan ik het natuurlijk niet zien, zeker niet als het troebel wordt door het lopen en rommelen er in.
Maar het lukte ook weer dit jaar, lekker opgeruimd allemaal, had een groene container vol afval.
Terwijl ik bezig was komt Peter nog langs om wat op te halen. Hij pakt meteen zijn telefoon om foto’s te maken. Even wachten zeg ik dan loop ik even wat verder naar achteren. Annneke VVIJVer
Het is altijd behoorlijk glad in de vijver maar in al die jaren ben ik nog nooit uitgegleden tijdens mijn missie maar vandaag wilde ik even op het randje gaan zitten en ik gleed uit en zakte wat naar beneden zodat mijn waadbroek overliep.
En dat rotjoch (nee hoor het is een schat hij stond te lachen zeg) had er een filmpje van gemaakt. Dat zal ik jullie besparen haha…. het was wel grappig.
Nou ja een beetje water kon met deze temperaturen geen kwaad. Alles opgeruimd, bijgevuld en de pomp weer aangezet en als snel werd de vijver weer wat helderder.
Meteen mijn kleding in de wasmachine en ik onder de douche om mijn modderbad af te spoelen. Blij dat de klus weer geklaard is al vind ik het ook altijd wel leuk om te doen op zo’n zonnige dag.
Ps.  Kom snel weer een rondje blogs lezen 😉

18 gedachten over “Duik er eens in……

 1. Ik kan het vanaf de kant gelukkig,voorzichtig hoef ik niet te zijn de vijver is van beton.De waterlely is hier de grote woekeraar maar nu kon ik die in toom houden.Eigenlijk moet er een nieuwe pomp in maar daar ben ik nog niet aan toe gekomen.Ik vind je tuin prachtig en die hosta tjonge wat mooi.

  1. Dank je ben er ook nog blij mee. Ja mijn waterlelie heb ik nog even gelaten maar zag inderdaad dat ie ook al weer aardig groot werd. Zo blijft er altijd wel wat te doen. Ik heb ook een pomp er in met een filter achter de schuur. Werkt prima.

 2. Ha, ha kinderen soms zo ontdeugend. Krabbescheer is een beschermde plant maar net onkruid. Kan me voorstellen dat er geruimd moet worden anders groeit het in no-time vol. Leuke foto!

  1. Ik heb veel waterjuffers in de vijver en libelles die eten de muggen op. Heb zelf dus weinig last van muggen. Weet niet eens hoe ik zo’n filmpje van mijn telefoon af krijg ben meer van de foto’s.

 3. Haha, dat moest ook echt een keertje gebeuren hè.. Peter was super op tijd!
  Lekker dat alles weer netjes in.. Meid, wat ben je toch een doener..
  Ik ook wel hoor, maar niet dat soort klusjes 😉

 4. Dat filmpje houden we natuurlijk te goed van je. Geen beter vermaak dan leedvermaak toch? Ja natuurlijk had ik ook in een deuk gelegen als erbij gestaan had, wie niet. Maar de foto is ook leuk, je hebt een flinke vijver en dat blijft hij ook omdat je alles een beetje beknot.

  1. Ik ben geen film mens, meer van de foto’s. Filmpje zal dus wel op mijn telefoon blijven staan haha. We hebben wel gelachen inderdaad. Ja als ik die vijver niet bijhoudt dan groeit ie helemaal dicht met planten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s