Buurloos……..

Tuin burene (Middel)Ik ben al weer een aantal maanden buurloos aan de ene kant dan en het huis blijft nog tot na de renovaties ook leeg staan.
In het begin was het best wel wennen want ik woon in een twee onder een kap woning en je hoort best wel eens wat geluiden van elkaar natuurlijk, de trap oplopen en dat soort dingen. Wel zonder dat het erg storend was. En dat gaf soms toch wel een beetje unheimisch gevoel om niets meer te horen. En er wordt ook niet meer gestookt natuurlijk dat scheelt ook nog wel. (NEE NU NIET NATUURLIJK 😉 )
In de zomermaanden hoorde ik ook wel zijn zoontje spelen vind dat altijd een gezellig gehoor. Behalve dat hij zijn belofte om de helft van de schutting te betalen nooit nagekomen is had ik eigenlijk weinig last van mijn buurman.
Had er verder ook weinig gezelligheid aan maar goed, nog liever zo dan een paar herrieschoppers naast je toch.
Nu ben ik er wel inmiddels aan gewend en het heeft ook wel soms iets gemakkelijks zoals maandagavond.
Ik had van mijn zus gordijnen gekregen en die wilde ik vermaken voor nieuwe gordijnen voor mijn voor- en achterdeur. Dus de kamer lag vol met draadjes. Normaliter zou ik om half 12 niet meer gaan stofzuigen maar nu kan dat gewoon zonder dat er iemand last van heeft.
De enige overlast die ik had was het feit dat hij niets aan de tuin deed, hij hield er niet van en het onkruid voor en achter tierde welig.
Heel eerlijk gezegd zag ik er verder weinig van alleen als ik thuiskwam maar mijn overburen die er altijd tegenaan zitten te kijken ergeren zich er wel aan.
Op een gegeven moment heeft hij zijn hele achtertuin betegeld waarschijnlijk denkend dan van het onkruid af te zijn. Maar het tegendeel is waar natuurlijk want zaadjes vallen ook in de kiertjes van de tegels. Bovendien had hij nog van die kleine tegeltjes allemaal van denk 10/10 of zo dus kan je wel nagaan.
Voor het huis groeide het onkruid helemaal voor de ramen en als het een beetje waaide zag ik hele wolken zaadjes mijn tuin inwaaien. Daardoor blijf ik wel werk houden in de tuin, heb er ook geen hekel aan maar je heel blij ben ik er ook niet mee.
Tuin buren (Middel)Maandagavond was ik het helemaal zat, heb mijn tuinhandschoenen aangetrokken en aan de voorkant het grootste onkruid er uit gehaald. Dinsdag werd de groene bak opgehaald en er zat nog niet veel in dus heb hem helemaal volgestampt.
Het leverde naast lekker even bezig zijn ook leuke gesprekken op met de buren, dat heb ik altijd als ik voor het huis bezig ben. Nu is het huis dus onder de verantwoording van de woningbouwvereniging en die doen er ook niets aan. Heb de woningbouwvereniging er al een keer op aangesproken en ga dat zeker nog een keer doen, heb even wat foto’s gemaakt van de achtertuin uit mijn raam vandaan dan kunnen ze het zelf zien en hopelijk wat actie ondernemen. Ze hebben buurtteams die op dit soort dingen letten als ze ingeseind worden en ik vind wel dat ze dan zelf wel het goede voorbeeld moeten geven…..

13 gedachten over “Buurloos……..

 1. Ik krijg net te horen dat twee buurhuizen een vergunning voor kamerverhuur hebben gekregen.
  Verwaarloosde tuin, overgroeiende geveltuin en zwerfvuil zijn het gevolg.
  Grote geldgraaiers hebben het nu voor het zeggen.
  Ja, ooit was mijn wijkje sociale huur.

  Ik word een oude zeur en klager ….

  Vriendelijke groet,

  1. Zelfs hier in het dorp zie ik inderdaad huizen gekocht worden om te verhuren aan een aantal mensen per kamer. Die hebben ook niet zo’n gevoel voor het huis om dat goed te onderhouden laat staan de tuin. Best een probleem hoor vind ik ook en zeker vervelend als dat dan je buren zijn.

 2. Hier precies hetzelfde met de buurman, alleenstaand, nog nooit wat gedaan, de tuin staat vol met distels waarvan nou alle zaad uitwaaierd over de landerijen. De boeren zullen er blij mee zijn. Gelukkig woont hij nog op een paar honderd meter afstand van ons en hebben we verder geen hinder van de man. De gemeente zegt er ook niks van.

  1. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker. Probleem van deze tijd ook denk ik, ze gunnen en maken er geen tijd voor. Zo was ik trouwens vroeger zelf ook hoor als ik eerlijk mag zijn.

 3. Best vervelend om op die manier te maken te hebben met onkruid als je zelf je tuin zo goed bij houdt. Ik hoop dat men er iets aan gaat doen. want zo is het zonde van al je werk om jouw tuin op orde te houden.

  1. Moet heel eerlijk zeggen dat het plezier in het bijhouden van een tuin ook pas gekomen is in dit jaar. De eerste 20 jaar van ons huwelijk was onze tuin ook een ramp en mijn moeder is wel eens gekomen om het onkruid te verwijderen omdat ze er mensen over hoorde praten haha…. Dus ik snap het ook nog wel. Maar vind wel dat de WBV een voorbeeldfunctie moet hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s