Surprise surprise…..

SONY DSCHet Huttendorp begint weer in het zicht te komen, mijn laatste Huttendorp als bestuurslid want ik heb aangegeven dat dit mijn laatste jaar gaat worden als penningmeester en vrijwilliger.
Al eerder was ik een keer gestopt toen ik fulltime werkte, zelfs met een afscheidsinterview in de regionale krant onder de titel “De moeder van het Huttendorp stopt er mee”.  Na een reorganisatie raakte ik mijn werk kwijt en bij de Stichting die het Huttendorp organiseert rommelde het met de bestuursleden. Ik had de laatste jaren de financiën gedaan voordat ik stopte maar inmiddels klopte daar niet heel veel meer van. Of ik dan alles weer “even” op de rails wilde zetten en zeker naar de gemeente toe was het niet altijd goed gegaan.  Ik zei dat ik dat wel wilde doen maar niet meer vergaderen en heel de week daar “moeten” zijn en dat was prima.
Ach ja ik kende mezelf wel, de meeste vrijwilligers wonen nog bij hun ouders dus ze zochten altijd wel vergaderruimte en al heel snel waren de meeste vergaderingen hier en eigenlijk vond ik dat ook nog best leuk en gezellig weer. Had de tijd er ook weer voor, ieder jaar gingen we ook een keer BBQ-en in mijn tuin. Ging niet heel de week meer maar ben er toch de laatste jaren nog heel veel geweest al deed ik het meeste wel op de achtergrond. Financiën, contacten met gemeente, subsidies aanvragen, lijsten met kinderen bijhouden etc.
Team 3 (Middel)Voor mij voelde het Huttendorp toch wel een beetje als mijn kindje.
Toen mijn dochtertje Angela was overleden voelde ik me leeg, ontheemd en wilde weer wat anders gaan doen dan in de winkel werken en ook het liefst met kinderen.
Ik zag in de krant een kleine advertentie staan met een oproep voor vrijwilligers voor het jeugdwerk. Daar reageerde ik op en werd van harte welkom geheten.
En eigenlijk meteen gevraagd of ik secretaris wilde worden en zo is het begonnen. We gingen beginnen met het eerste Huttendorp onder de titel “de toekomst”
We werden gesteund door de Stichting Jeugdwerk Midden Holland en de Sportraad Zuid-Holland, op hun advies werd de Stichting Kinderwerk Lekkerkerk opgericht.
Over alle Huttendorpen kan ik boeken vol schrijven, echt een paar honderd vrijwilligers kwamen en gingen ook weer. Maar mijn besluit om te stoppen is goed. Er zitten nu mensen bij waar ik vertrouwen in heb dat ze het goed voort zullen zetten en dat heb ik heel lang niet gehad, vandaar dat ik misschien zolang ben blijven hangen. Al moet ik zeggen dat ik het ieder jaar gewoon ontzettend leuk gevonden heb.
Maar goed nu heb ik bedacht om de vrijwilligers een cadeau aan te bieden. Nu beschik ik niet over de middelen om dat cadeau zelf te betalen maar ik heb nog wel wat contacten hier en daar en een daarvan is met een Stichting Kruiswerk die het oude Groene Kruisgebouw dat niet meer in functie is verhuurt aan derden. Van die opbrengsten worden het onderhoud, belastingen en dat soort zaken betaald en de rest gaat naar goede doelen in ons dorp. Ik zou het heel leuk vinden als ik onze vrijwilligers allemaal in het nieuw kan steken. We hebben al eerder een keer poloshirts gesponsord gekregen maar dat is al jaren geleden en die hebben hun beste tijd wel gehad.
Vandaar dat ik vanavond een brief geschreven heb of deze Stichting dat voor ons zou willen vergoeden.. ben heel benieuwd of het gaat lukken en ik hoop het van wel zodat ik ze nog een mooi cadeautje als afscheid aan kan bieden.  Oeps bij het opzoeken van een paar foto’s……. ik ga het nu al missen haha…..

SONY DSC

16 gedachten over “Surprise surprise…..

 1. Een grote stap hoor Anneke. Ze zullen je vast niet vergeten en je er op de een of andere manier nog bij betrekken.
  Zou iid heel leuk zijn als jullie nieuwe shirtjes kregen. Mooi cadeau.

  1. Ik hoop dat het lukt met die shirtjes. Ach ik ga er vast nog wel kijken hoor. Maar het praktische gedeelte liet ik de laatste jaren toch al aan de jeugd over. Had het lang genoeg gedaan. Het is prima zo, weer wat anders.

 2. Ik hoop zo voor je dat dat lukt! Als het lukt, probeer dan ook ze van goed doorlaatbare stof te laten maken. Ik loop zelf in een warm, benauwd shirt. Dat is niet fijn!

  1. Dank je voor de tip, die we nu hebben zijn wel goed vind ik. Niet zo dik en stijf zoals je wel eens ziet. En ga als ik het geld krijg naar dezelfde leverancier want daar staat alles nog in het systeem heb ik al geÏnformeerd.

 3. Ik denk dat je deze zin nog even na moet lopen, “Ik had de laatste jaren de financiën gedaan en daar klopte niet heel veel meer van”.( een niet vergeten? ) Alsof jij er een zooitje van gemaakt had en dat denk ik toch eigenlijk niet;-)

  Je gaat het zéker missen en ik neem zomaar aan dat je er toch af en toe wel te vinden zult zijn om sfeer te happen. Wat een leuk idee om ze aan nieuwe kleding te helpen.

  1. Een heel kromme zin, ga hem nog even doorlezen en hier en daar een komma of punt er ingooien, dank je. Ik ga het best wel missen maar het is prima zo de laatste jaren deed ik het meeste al op de achtergrond.

   1. ach zolang je het leuk vindt en de verantwoording aan kunt gewoon lekker doorgaan, Zodra het als “verplichting”voelt is stoppen beter. Je kunt toch nog wel op de achtergrond adviserend zijn denk ik. Je hebt zoveel know how!

    1. Zal best nog wel daar gaan kijken dit jaar loop ik nog mee. En zo nu en dan appen ze best nog om dingen te vragen hoe het zit. En Peter is voorzitter van de Stichting dus blijf toch nog wel een beetje op de hoogte.

 4. Soms moet je ergens afscheid van nemen dat niet makkelijk is. Je zult er heus nog wel te vinden zijn de komende jaren, maar dan als toeschouwer.
  Leuk idee! En wat een leuke foto.. moeder overste in het midden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s