Maritiem museum…..

Gisteren was het geen fietsweer, te harde wind en Wim op zijn gewone fiets vindt het dan ook niet leuk. Wat ik heb (had) met de heuvels omgeving Apeldoorn heeft hij met de wind in de polder. Heb hem al geadviseerd ook een E-bike te nemen maar daar wil ie echt niet aan. Ook prima toch.
We zijn naar het Maritiem Museum gegaan in Rotterdam. Stond nog op ons to do lijstje.
Ik vond het eigenlijk best tegenvallen in het museum. Vond dat er wel veel voor kinderen gedaan werd. Dingen waar ze aan mee konden doen. Maar voor ons vonden we er niet veel aan en de € 28,00 voor twee kaartjes niet echt waard. Ga altijd even in het winkeltje kijken en wat schetste mijn verbazing dat ze daar dan ook magneetjes met I love Amsterdam verkochten. (Natuurlijk meer van Rotterdam maar toch) Amsterdam
Het buitengebeuren vonden we wel leuk maar dat kan je ook gewoon zonder kaartje gaan bekijken. We zijn daarom heerlijk langs alle oude schepen gaan lopen die daar in de verschillende havens lagen. Was best nog een flink eind lopen maar wel heel leuk om te doen. In een schip nog wezen kijken die is nog origineel een turfschip van ik dacht zo’n 100 jaar oud. Dat was wel grappig om te zien en even terug in de tijd.
De combinatie van die oude schepen midden in de stad omringd door de moderne architectuur van alle hoogbouw is wel een groot contrast.
Het zat best een knappe prestatie zijn architectonisch al die gebouwen maar heel eerlijk als ik dan in de verte het Witte Huis zie dan denk ik, dat is toch wel mooier. Een persoonlijke mening is het.
Weet nog als we vroeger nog wel eens naar de stad gingen ’s avonds en ’s nachts weer terugkwamen ik altijd zo enorm kan genieten van die oude huizen aan de overkant van de Maasboulevard. Die oude huizen met de verlichting vond het altijd zo sprookjesachtig.
Maar we hebben best lang heerlijk door de stad lopen struinen. Wim vond nog een rek waar hij al lang naar op zoek is voor in zijn keuken. Dat wordt dus de volgende keer dat ik bij hem ben weer knutselen. (Hij is niet zo handig met boor en schroevendraaier) .
Poffertjes gegeten op de weg terug naar huis. Ondanks de wind (waar je in de stad niet zoveel van merkte) was het prachtig zonnig weer en zaten we daar heerlijk op het terras met een biertje.


Zo heerlijk dat we net de bus misten bij de Capelse brug. Echt 3 minuten te laat, we kwamen de bus tegen. Er reden geen metro’s tussen twee haltes dus alternatief vervoer met bussen en dat duurt natuurlijk langer. Dat betekende dus 57 minuten wachten.
Heel vervelend maar om het korter te laten lijken vast naar Krimpen gegaan met de bus en even bij de Aldi lopen winkelen. Er was echt helemaal niemand meer in die winkel haha. Maar het leek in ieder geval korter dan bijna een uur op zo’n station te zitten wachten.
Onverwacht was het toch nog een heel leuke dag geworden zo.

13 gedachten over “Maritiem museum…..

  1. Zonde geld dan als het niet is wat je denkt. Ja in de stad merk ne minder van de harde wind, het ging hier hevig tekeer. Een dikke tak waaide uit de pruimenboom.
    Wel mooi gezicht met het water en de bootjes

  2. Volgens mij mag je zonder kaartje niet in de buitenschepen. Ik kan me er iets bij voorstellen dat het minder leuk is voor volwassenen. Ik geniet inderdaad altijd met de kleizoons van het museum en Rotterdam!

    1. Dank je wel….. het is wel een mooie combinatie oud en nieuw. Ik vond het binnen weinig aan en buiten kan je ook zonder kaartje naar de schepen kijken alleen niet er in gaan dan heb je weer een kaartje nodig.

  3. Buiten het centrum ben ik in Rotterdam niet zo bekend, heb niets met die stad, eigenlijk net als Amsterdam. Maar jullie weten er altijd wel weer een leuke uitstap van te maken.

    1. Ik ben er ook niet zo bekend. Eigenlijk door Wim leer ik veel meer van Rotterdam. Andersom trouwens ook, hij komt in zijn buurt op plaatsen waar hij nog nooit geweest is omdat we daar ook gaan fietsen of zo als het weer het toelaat.

  4. Het Maritiem museum heb ik nog nooit een kaartje voor gekocht. Wij hebben daar buiten een paar keer een concertje gegeven en mochten ons in het museum omkleden, en toen zag ik dat het daarbinnen niet mijn smaak is. Dat is zo te horen dus geen verkeerde keus geweest ……. al kan ik er met de Rotterdam pas gratis in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s