De muisjes………

imagesAls je wel eens met een busreis mee geweest bent of misschien zelfs meerdere keren zoals mijn zus en ik dan herken je ze meteen. Zo’n stel dat alles weet, altijd als eerste in de bus zitten, het eerste bij het ontbijt aan tafel zit, nooit ergens hoeft te wachten op…… Ja herkenbaar?
Afgelopen vakantie kwamen we allemaal in Didam. Zo gaat dat met deze reisjes, bussen uit alle delen van het land komen daar samen, drinken een bak  koffie of thee en daarna gaan ze in de bussen die naar de verschillende bestemmingen gaan.
Wij kwamen als eerste bus in Didam aan, zij zaten ook bij ons in de bus en kwamen uit Dordrecht.
Ze renden uit de bus ongeveer het restaurant, met de mooie naam Juffrouw Tok, binnen om een bakje koffie te scoren. Hij voorop en zij als zijn schaduw achter hem aan.
Voortdurend kletsend over van alles en nog wat. Zussie zag ze ook en zei, zouden ze ook naar Luxemburg gaan en ja hoor al snel hoorden we ze praten over het busnummer. Hetzelfde als ons nummer en dat klopte ook, ze zaten als eerste weer in de bus een beetje schuin achter ons.
De hele reis hoorden we de man praten over van alles. Wat iets kostte, hoe het hotel was. Blijkbaar wist hij alles al en waren ze overal al geweest en ook met verschillende download (1)maatschappijen. Zijn vrouw reageerde soms op zijn verhalen en een heel enkele keer nam hij haar visie ook over.
Wij noemden ze “de muisjes”. Ze leken zelfs op elkaar.
Ondanks het feit dat ze eigenlijk best veel en niet heel zachtjes aan het praten waren, vonden we het eigenlijk ook niet storend. Het was ook eigenlijk wel komisch hoe die twee steeds weer probeerden “publiek” te krijgen van andere mensen in de bus.
Lukte dat niet maakte het hem ook niet uit want het praten ging onverminderd voort.
De volgende morgen bij het ontbijt waar we allemaal wel ongeveer een kwartiertje moesten wachten omdat de capaciteit in het hotel niet zo groot was zaten zij allang te eten. Kijk zei ik tegen ze zus, ze kauwen zelfs synchroon.
Het gekke was dat toen ze een keer niet meegingen naar een excursie we ze op een of andere gekke manier misten haha.
Ach dat heb je gewoon in zo’n bus. En dit keer was er ook weinig samenhang. We hebben het wel gehad dat er leukere groepen waren. Edoch wij troffen een paar stellen waar we goed mee op konden schieten en zo nu en dan als we elkaar tegen kwamen wat gingen drinken met elkaar. De laatste avond hadden we ook met een stel afgesproken en dat was heel gezellig, waren heel leuke mensen.
Op het einde van de reis kreeg ik muisje toch nog een keer stil. De bussen moesten weer gewisseld worden. Veel mensen wisten niet hoe snel ze uit de bus moesten komen alsof die andere bussen zonder hen zouden vertrekken. Ja zei muisje  in het voorbij lopen tegen ons “vele eersten zullen de laatste zijn” tegen ons omdat wij gewoon even nog ldownloadekker bleven zitten wachten tot de “ik ren uit de bus storm” voorbij was. Ik zei, daar heb ik nog nooit van gehoord. Echt niet waar?  zei hij heel verbaasd kijkend. Ik hielp hem maar uit de droom en zei. Natuurlijk heb ik dat wel gehoord maar weet u ook waar dat gezegde vandaan komt?  Hij wist het niet. “Ik zei dan bent u ook niet Bijbelvast”. Hij was meteen stil, volgens mij ook beledigd want het laatste stuk van de reis toen we weer in dezelfde bus zaten had hij een plaats achterin de bus gekozen. En gek we misten het gewoon….. haha.

8 gedachten over “De muisjes………

 1. Ik ben ooit eens met een busreis naar Engeland geweest, maar dat is niets voor mij hoor. Vaak hebben ze een heel strak programma, zodat je eigenlijk geen tijd hebt, om ergens wat langer rond te kijken.

  1. Dat klopt wel hoewel het hier ook wel mee viel. Voordeel vind ik wel met die excursies dat je wel op de mooiste plekjes van een plaats komt die je in je uppie niet allemaal zo gauw zou vinden.

 2. Ooit héél lang geleden mocht ik met ouders mee naar Duitsland, inderdaad met een bus met lotgenoten!
  Ik heb er een zware allergie opgelopen voor busreizen;-)
  Niet in de laatste [laats door wagenziekte natuurlijk.

  1. Ja dat is wel vervelend natuurlijk wagenziekte. Wij hadden ook een stel dat wilde voorin zitten waar wij waren gaan zitten. Een jong stel met allebei wagenziekte zeiden ze….. ????? We twijfelden wel aan het waarheidsgehalte maar gunde ze het voordeel van de twijfel. Vraag me alleen af waarom ga je met een busreis mee als je wagenziek bent. Ik heb al heel wat leuke busreizen gemaakt met vriendin en zussie….. dit was er wel een met weinig samenhang. We hebben ook zulke ontzettend leuke busreizen gehad.

   1. Mijn vader is later vaak met busreisje mee geweest en hij had altijd de smoes dat zijn been languit moest kunnen, maar eigenlijk wilde hij altijd met de chauffeur kletsen al had hij wel een slechte heup aan een ongeluk overgehouden.

 3. Ha, ha grappig. Zo’ n zus heb ik die altijd als we bij elkaar zijn het woord voert maar als ze er niet is missen we haar verschrikkelijk. Niks mis met onze lieve zus altijd héél gezellig. Wij, mijn andere 2 zussen zijn veel rustiger. Mijn vader zei altijd ze heeft net zoveel kabaal als jullie met z’n drieën.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s