Open beleid…..

70820995_10214054454386259_4380985694118477824_nIn onze gemeente hebben ze gekozen voor een open beleid voor bijvoorbeeld schoolpleinen. Het is zonde dat de schoolpleinen alleen gebruikt worden voor de schooltijden. Vaak staan er speeltoestellen, kan er gevoetbald worden, een tafeltennistafel en nog meer.
Een goeie zaak, de schoolpleinen worden dus veel gebruikt door de kids, ik zie ze er vaak spelen ook buiten de schooltijden.
Maar de gemeente heeft het nog verder doorgevoerd.
Ook de sportvelden moesten “open” worden zoals bijvoorbeeld het voetbalcomplex dat normaliter ’s avonds afgesloten werd.
Onder het mom van waarom alleen gebruik van maken vaak in de avonduren en weekenden overdag maar de rest van de dagen wordt het niet gebruikt dus waarom niet open stellen zodat er gebruik van gemaakt kan worden.
70672940_10214054890917172_8716596600647974912_nNu is ons voetbalveld gesitueerd op loopafstand van een hotel waar vaak voetbalteams komen voor trainingskampen. Heel veel Japanners ook ik zie ze vaak lopen op weg naar dat voetbalveld. Want er is door de VV een overeenkomst dat ze daar kunnen trainen. Een mooie samenwerking.
Alleen dat “open” ook ’s avonds waren de sportverenigingen het niet zo mee eens en het afgelopen weekend toonde wel aan dat ze daar wel een statement hadden. Het voetbalveld ligt lekker achteraf dus uit het zicht en weinig sociale controle.
Op de site van de vv zag ik deze foto’s geplaatst.
Blijkbaar had de jeugd lekker feestgevierd op het voetbalcomplex en daar getuigden deze ballonnen en capsules van lachgas wel van. Echt ik was gewoon geschokt dat zoiets ook op dat kleine dorpje van ons gebeurt. 71017799_10214054456306307_5541232020635516928_n (1)Misschien was ik toch nog wel wat te naïef om te denken dat het hier allemaal wel meevalt.  De gemeente stelt wel dat de terreinen open moeten maar gecontroleerd wat er gebeurt dat zie je dan weer niet.
Dus kunnen de vrijwilligers van de vv aan de bak om de zooi weer op te ruimen.
Die dingen worden allemaal op kantoor bedacht en het verweer van de sportverenigingen  die de praktijk kennen werd niet gehonoreerd.   Open beleid, er is wat voor te zeggen maar controleren of er geen misbruik van gemaakt wordt zou dan ook wel op zijn plaats zijn of anders gewoon na een betaalde tijd de boel weer op slot doen. 

13 gedachten over “Open beleid…..

 1. Ik ben het met je eens. Open, maar dan ook controleren en anders gewoon weer op slot die boel. Bij ons zijn de schoolpleinen ook open, maar zijn ze verboden toegang na 8 uur ’s avonds. Maar of dat gehandhaafd wordt, weet ik niet, want er zijn geen hekken die op slot kunnen.

  1. Toen ik nog in de schoolraad zat was het al een probleem. Veel hangjeugd ’s avonds op het schoolplein met alle rotzooi die ze achterlieten er bij. Moeilijk tegen te gaan, nu het open is, is het eigenlijk minder geworden. Iets was niet mag is altijd leuker natuurlijk.

 2. Soms staat de beschaving stil

  normen en waarden
  waren
  in onze jeugd vanzelfsprekend

  respect droegen we in ons diepste zijn mee
  velen gedragen zich nu als losgebroken vee

  weten
  al lang niet meer
  wat dit prachtige woord betekent

  Gelukkig zijn ze niet allemaal zo, Anneke.
  Lenjef

 3. Natuurlijk veel te makkelijk om te denken dat het allemaal wel goed gaat zonder controle. Controle is tegenwoordig een vies woord maar is natuurlijk de énige manier om te zorgen dat het netjes blijft.

   1. Je ziet overal hetzelfe, ook in de politiek, van hogerhand heeft men geen idéé wat er in de wereld speelt, ieder “gewoon mens”ziet dit soort dingen op z’n klompen aan komen maar zij zijn achteraf verbijsterd….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s