Even lekker zwammen…..

Herstf 1 (Middel)Herfst is niet mijn seizoen. Het tuinwerk zit er al weer een beetje op, regen, grijs en grauw….lange avonden en korte dagen…. ik tel al weer af naar 21 december dat we weer op gaan tellen.  Nog 87 dagen…….  😉
Veel mensen hebben zoiets van heerlijk gezellig, kaarsjes aan, verwarming aan maar dat gevoel deel ik niet zo. Al is het meteen ook tegenstrijdig want als het donkerder word steek ik ook wel een kaarsje aan en zet mijn (nep) open haardje aan.
Zo erg ach nee natuurlijk het valt me juist de laatste jaren makkelijker dan daarvoor, heb echt wel jaren gehad dat ik aardig depri in deze tijd was.
Hoewel de laatste dagen, het woord najaarsmoeheid bestaat niet voor niets.
Gisterenmiddag dacht ik ook even een powernapje te maken op de bank en werd drie uur later wakker en om 11 uur zat ik al weer te geeuwen. Zucht….
Vandaag had ik ook helemaal geen puf. Moet best nog wel wat in huis gaan doen maar kan even de energie niet opbrengen. Vanmorgen ook zomaar wat zitten haken en zo nu en dan een woordje leggen bij wordfeut en wat suffe detectives op tv kijken.
Zal wel een combinatie zijn van de weersomslag en ook een reactie op de laatste Zwam (Middel)maanden dat ik wel bijzonder actief bezig ben geweest. In mijn tuin, in Peter zijn tuin en garage schuren, kinderwerk, vakantie met zus en Wim, feestweek en een logeerpartij van vriendin. Allemaal hartstikke leuke dingen hoor had ze niet willen missen.
Alleen nu mijn agenda wat leger is mijn tuin ook komt ook mijn lichaam weer wat meer tot rust en vraagt daar ook om.
Pff ja de titel klopt hoor ik zit echt te zwammen.
Over zwammen gesproken. Vanmiddag toch nog op de pedalen gegaan. Even wat boodschappen gedaan, een bakje Hema en onderweg nog wat zwammen gespot.
Een mooie groep inktzwammen en op de plaatsen waar ik meestal vliegenzwammen spot ging ik op zoek of er al een te vinden was. Dat is echt speuren en struinen door de bramenstruiken. Wel eens gedaan?  Bramen zijn net touwen met doornen die proberen me ook altijd ergens wel te haken wat ze vandaag dus niet lukte. Vorige weer was ik ook al een keer wezen kijken en vond toen een mooi gevorkte tak en die had ik bewaard (hij stond er nog) . Die hielp me om de bramen een beetje aan de kant te doen zodat ik er over heen kon stappen. (hallo ben ook bijna 67 dus ook niet zo soepel meer).
En opeens zie ik er een, een kleintje, gek dat voelt dat zo lekker aan, die eerste vliegenzwam blijft ieder jaar weer bijzonder. Hij is aardig aangevreten maar blijf ze zo mooi vinden. Het maakt mijn dag helemaal goed en ik denk, nu is het echt herfst.

11 gedachten over “Even lekker zwammen…..

 1. Het eerste deel van de herfst vind ik nog wel fijn, er zijn in oktober nog vaak mooie dagen en als de zon dan laag door de bomen schijnt heb je zulk mooi licht. Maar na half november krijg ik er de pé in. Het is donker en somber en al het (overtrokken) gedoe met de feestdagen, bah. Dan kijk ik ook uit naar januari als de dagen weer langer gaan worden.

 2. Alle seizoenen hebben wel iets moois al ben ik wel iemand van herfst en winter, lekker in huis bezig zijn. Mooie zwammen!

 3. Gelukkig ben ik “all seasons” want eigenlijk hebben alle seizoenen hun voors en tegens . Dit saaie grauwe regenachtige weer is iedereen gauw zat denk ik maar ook dat kun je in ieder seizoen treffen, leuke zwammen dan weer niet.

  1. Dat klopt hoor ook zomers heb je van die weken, dagen. Maar dan heb je nog wel avonden en dat mis ik altijd als het najaar, winter wordt…. Doordat ik nu wel iedere dag (als het niet te onwijs regent) er op uit ga heb ik wel minder last van mijn najaarsdipjes.

 4. Ja, dat gevoel van nu in alweer uitgaan kijken naar de lente ken ik!!
  Toch heb ik besloten om deze herfst/winter naar de leuke dingen van die seizoenen te gaan zoeken, wat vindt ik er wel leuk aan.
  En de eerste heb ik al : dat ik weer maanden lang elke week spruitjes kan eten ………. vindt ik zo lekker!!

  1. O heerlijk heb gisteren en vandaag ook spruiten gegeten. En ik had wat koolplanten gepoot en daar zit ook een spruitkool bij. Zo schattig er komen nu allemaal kleine spruitjes aan. Die zullen zeker heerlijk smaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s