Hoezo principes ?

download (1)Ieder mens houdt er wel een aantal principes op na, ik dus ook al zijn mijn principes niet zo vast en sterk. Sterker nog regelmatig stap ik net zo gemakkelijk weer van mijn principes af.
Mijn oudste vriendin is echt een clubjesmens en ik ben dat helemaal niet. Hou meer van de een op een gesprekken, contacten.
Maar gelukkig is iedereen anders. Ze is ook lid van een fietsclub en ik heb dat wel eens een paar keer gezien zo’n fietsclubje en dan dacht ik altijd “vreselijk zo’n fietsclubje zeg”.  Een van mijn principes was dan ook om nooit lid te worden van zo’n fietsclubje.
Nu wil het geval dat ik deze week een mailtje kreeg van een Stichting die hier in ons dorp van alles organiseert voor ouderen. Ik heb daar een paar keer als vrijwilliger voor gewerkt onder andere als gesprekleider en daarom zit ik in het bestand daar.
Er wordt volgende week maandag een avond gehouden voor vrijwilligers waar onder andere de Kromme oftewel Willem van Hanegem komt en ik werd daar ook voor uitgenodigd.
In het kader van ik zoek in deze grijze dagen even wat meer reuring in mijn leven reageerde ik meteen dat ik er wel naar toe wilde. Kreeg per omgaande een mailtje terug dat ik op de lijst stond.
Vandaag kreeg ik weer een mailtje van deze Stichting. Er wordt aanstaande dinsdag een dag georganiseerd voor mensen die wat moeite krijgen met fietsen. ’s Morgens wordt de theorie behandeld en kunnen de mensen vragen stellen en ’s middags gaan ze een fietstocht houden. Daar vroegen ze begeleiders voor, twee vrijwilligers die achteraan wilden fietsen.
Ik zei tegen mezelf, ach waarom niet, je moet alles eens een keer meegemaakt hebben toch? Bovendien dacht ik, voor een gratis leuke avond (misschien dat is natuurlijk nog even afwachten of het ook zo is) mag ik ook wel wat terugdoen.
Dus ik mailde dat ik wel mee wilde gaan als vrijwilliger. ’s Morgens moet ik werken dus dan kan ik niet. Kreeg meteen een uitnodiging om dan vooraf daar te komen lunchen en dat ga ik dan ook maar doen. Kan ik meteen een beetje kennis maken met de mensen die daar aan mee doen. download
Ik weet nu al dat mijn vriendin enorm zal lachen als ik het haar vertel want ik heb altijd mijn weerstand tegen dit soort clubjes uitgesproken. Zie mezelf al rijden ook daar achteraan. Zal vast zo’n hesje aanmoeten en ik heb ze ook wel eens met een toeter gezien. Lachen toch……
Nu is dit eenmalig natuurlijk. En ach principes zijn er toch ook voor gemaakt om van af te stappen……. (net als een fiets)
Daarom ga ik dinsdag heerlijk mee als sluitpost van een fietsclubje (eenmalig hoor, mijn principes zijn nog wel wat waard natuurlijk) en wie weet is het nog hartstikke leuk ook.
Plaatjes www.

21 gedachten over “Hoezo principes ?

 1. Ha,ha laat ze maar lachen, pas maar op straks wil je nog elke keer mee, zo gezellig.
  Mij ook niet gezien om op een clubje te gaan.

 2. Nou niet van clubjes houden is op zich toch geen principe? De meeste clubjes zijn ook gewoon broeinesten roddel en achterklap, maar dat wil niet zeggen dat er geen uitzonderingen zijn. Maar zodra er een heel goede reden is om een echt principe overboord te zetten zou het domme koppigheid zijn om het niet te doen.

  1. Nee hoor ik probeer dingen ook altijd wel een beetje te overdrijven (niet alles natuurlijk) . Ik hoor het wel van mijn zus die zit op zo’n handwerkclub daar is dat echt wel zo hoor, wat een geklets daar allemaal.

 3. Ik houd ook niet van clubjes en ook niet van grote groepen. Ben dol op wandelen maar de 4-daagse, nooit! Ben dol op fietsen maar een fiets 4-daagse, geen denken aan!
  Toch geloof ik niet dat clubjes een “broeinest van roddel en achterklap zijn”
  Ik ben een solist!

  1. Ik ben ook meer een solist. Maar om te helpen een keer vind ik het wel leuk om te doen. Sommige mensen die wat ouder worden hebben soms even een steuntje in de rug nodig om toch weer op te durven stappen. Ik ga ook niet meedoen met een fietsvierdaagse. Heb dat een keer gezien vond er niks aan. Vragen om ongelukken lijkt mee al die mensen die opeens op en afstappen.

 4. Ach, joh, je kunt ook zeggen : je doe je vriendin weer een plezier door haar te laten lachen 🙂
  Ik zit ook niet zo vast hoor aan principes, als ik het leuk vindt doe ik het, anders niet. Een beetje flexibiliteit kan geen kwaad 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s